[]

Klasik Schengen Sorusu

Milyon kez sorulmustur ama Almanya'dan alinan schengenle (ilk schengen ve daha once schengen bolgesine giris yapilmadi) Letonya Riga'ya ilk girisi yapmak riskli midir? Hic risk alabileceğim bir durum degil, bir kisim girersin diyor bir kisim aman gitme diyor. Siz ne dersiniz?

Ikinci soru: bulgaristan schengen bolgesine dahil degil ama schengen varsa vize istemiyor. Haftaya is icin Sofya'ya gidecegim. Senin Schengen var ama hic kullanmamissin ki derler mi? Yoksa schengen var gec kardes mi derler.


 
İkisinde de sorun olmaz.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (12.03.16 22:23:23) 
riga biraz tuhaf ya da bana öylesi denk geldi bilemiyorum. memurlar biraz cins, sorun çıkarabilirler. şengende genel kanı, öncelikle vize aldığın ülkeden şengen bölgesine giriş yapman ya da arka arkaya başka ülkelere de gideceksen en uzun süre kalacağın ülkeden şengen alman gerektiği yönünde. ama bu işler tamamen şans işi. işimi şansa bırakamam diyorsan bence almanya üzerinden geç letonyaya derim ben.

bulgaristan girişi için konsolosluğu arayıp sorman bence daha mantıklı çünkü bu gibi özel durumu olan bazı ülkelerin kabul şartları olabiliyor, ülkeye kabul etmek için şengen giriş çıkışı (ya da en azından girişi) gerekebiliyor, ondan emin ol bence.
  • in vino veritas  (12.03.16 22:52:04) 
italya şengeniyle rigaya gittim. sene 2011'di. (ilk 3 aylık şengenimdi)
vize 28 aralıkta sanırım bitiyordu. yılbaşında praga gitmek için fransa'ya şengene 6 aylık vize hayaliyle başvurdum. 40 günlük verdiler ibneler, ve praga gittim.

not: sırasıyla bu şekilde. başka yerlere giriş yok. (karayoluyla riga-vilnius-riga hariç, sınırda bakıyorlar sadece)
  • prosim  (12.03.16 23:01:24 ~ 23:04:16) 
Vizede etats schengen yazar. Vize italya'dan da alsanız, polonya'dan da alsanız aynı vize oluyor.

pasaport polisi kıllık çıkartmak istedikten sonra aldığınız ülkede de çıkarır, o şans işi.
  • noluyo yaa  (12.03.16 23:15:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.