[]

Boğaz köprüsündeki intiharlar analizi

ATlayan insanlar boğularak mı yoksa yükseklikten dolayı şok korku kalp krisi vs mi oluyor? Çünkü kaç dakika köprü korkuluklarında kalmış, altta hala kurtarma ekibi vs yok.

www.ntv.com.tr

geçen böyle olay oldu da, 2 kadın da serbest bırakıldı mesela.

 
kaburgaların kırılıp vücuduna giriyor, araba çarpmasından bir farkı yok.
bu olayın videosu var adama saniyesinde ulaşıyorlar ama su fışkırmasından anladığım kadarıyla acayip bir hızla giriyor.

  • crazy.boy76  (12.03.16 12:57:36) 
abi su değil mi sonuçta? nereden çakılırsa çakılsın ölmemesi gerek. bu akrobasiciler ordan burdan metrelerce yüksekliklerden atlayanlar niye ölmüyor?


  • freetakilir  (12.03.16 12:59:03) 
suya çarpması beton etkisi yaratıyor.


  • Cruyff  (12.03.16 13:00:17) 
@freetakilir
bu işi profesyonel yapanlar vücutlarının suya temas ettiği ilk anda direnci minimuma indirecek şekilde giriyorlar suya. Bunun için yıllarca antrenman yapıyorlar. O yükseklikten suya başka türlü girersen suyun etkisi betona çarpma gibi oluyor.

  • mimimi  (12.03.16 13:02:49) 
Bi kova suya avcunla çok hızlı bi şekilde şap diye vursan bile duvara tokat atıyormuş gibi his oluşur. O yuzden yükseklik ve hız artıkça etki sertliği artıyor betona düşmüş gibi oluyorsun


  • rapon  (12.03.16 13:03:09) 
yanlış hesaplamadıysam 115 km ile çakılmış, suyun yüzey gerilimi var o gerilimi yırtamıyorsun o hızda. araba kaza testleri 64 km ile yapılıyor dersek, kurtulma imkanı pek yok.


  • crazy.boy76  (12.03.16 13:03:56) 
abi işte çivi gibi çakılacaksın o zaman ölmezsin bence. işin prosu olanlar havada şekil şukul yapıyo ama suya girecekken çivi gibi oluyorlar. bu nasıl düştü acaba


  • freetakilir  (12.03.16 13:06:42) 
İç kanama.


  • milkerboy  (12.03.16 14:35:43) 
boğaz köprüsünden atlayıp ölmeyenler var, tekniğe bağlı üstteki arkadaşların dediği gibi.
profesyoneller böyle yüksek yerlerden atlarken vücudu çivi gibi yapıp, popo loblarını ve makat deliklerini kastırıyorlar baya. çünkü makattan su girip bağırsakları patlatma riski var çivileme atlasanız bile. göbek üstü kafa üstü sırt üstü düşenlerin hemen hemen hiç şansı yok bu yükseklikte.

  • victum  (12.03.16 15:06:14) 
gecen quora'dan baktim ben de merak edip de nasil oluyor insanlar kopruden atlayinca diye. cevaplar:

- ic kanama: suya buyuk bir hizla giderken bir anda durma noktasina geliyorsun carpma aninda fakat organlarin bir anda durmuyor fizik kurallari geregince (atalet demislerdi), yirtilip, parcalaniyorlar.

- kirilan kemikler: kaburgalarin, boynun, kollarin her yerin kiriliyor beton etkisinden dolayi. kirilan kaburgalar cigerlerine ve kalbine batarak parcaliyor.

- kafatasi ve boyun kirilmasi: beynin hasar goruyor, boynun kiriliyor ve bilincini yitiriyorsun

- bogulma: bilincini yitirsen bile nefes alma refleksin devam ettiginden su yutup boguluyorsun.

illa ki oluyorsun serbest dusmede (okudugum quora'da golden gate'den atlayanlari tartisiyorlardi. yukseklik 66 metre.)

edit: okudugum quora'da buymus:

www.quora.com

edit 2: ayni yerdeki cevaplarin birinde diyor ki, bu mesafede (60-70 metre) duzgun sekilde atlayip, carpma etkisini atlatsan dahi inecegin derinlik minimum 100 metre oldugundan oturu bu sefer de bogularak oluyorsun.

edit 3: bir baskasinda da adam hesaplayarak aciklamis. tam dikey pozisyonda girsen bile ölüyosun çünkü çarpma etkisi aşırı büyük.

bogaz köprüsünden atlarsanız (ya da 60-70 metre yükseklik ve serbest düşerek, yani mont paraşüt etkisi falan yapmayacak) balıklama da dalsan, tam dikey pozisyonda ayak parmaklarını uzatarak da dalsan ölüm garanti. kesin bilgi, yayalim.

www.sfgate.com
  • no christ requires  (12.03.16 17:29:14 ~ 17:43:48) 
Nasıl atlamak lazım peki, bacakları dizde kırıp karna yaslayarak top gibi olup bacak üstü mü ya da dimdik ayak üstü mü, o zaman da dizler zarar görür.


  • Cursed Chico  (12.03.16 22:35:40) 
  • testis agrisi  (12.03.16 22:39:43) 
boğazdan atlayıp ölmeyen var demiştim, ardımdan mümkün değil yazmış quoradan alıntı yapan bir arkadaş. ama mümkünmüş, en az 13 kişi var atlayıp ölmeyen.

www.haberturk.com

+

www.milliyet.com.tr

üstelik bunlar intihar etme amacıyla atlayanlar. teknik bilmeyen, tamamen şans eseri hayatta kalabilmiş insanlar. teknik bilen bir kişi doğru kıyafeti giyerek atladığında neredeyse hiç zarar görmeden yüzerek kıyıya ulaşabilir.

60-70 metreden inince 100 metreye ihtiyaç duyulsaydı kimse sağ kalamazdı o seviyeden atlayıp. bu da baya ilginç bir tahminmiş:)

quora'dan alıntı yapan arkadaş yanlış anlamasın, kendisini kızdırmak için yazmıyorum bunları. insanlar yanlış bilgilenmesin diye yazıyorum.
  • victum  (13.03.16 10:59:23) 
@victum

dikkat ettiysen "tamamen serbest düşerek" yazmışım (kendi fikrim degil gerci, alintiyi aktardim). yani parasut gorevi goren bir şey olmayacak. ilk haberi actiginda dakka 1 gol 1 montu paraşüt işlevi gördü yazıyor. bir şekilde paraşüt görevi gören bir etken oldugunda hizin kesiliyor, daha yavaş düşüyorsun.

100 metre derinligi quora'da hesaplayan adam gayet yerçekimi ivmesi falan filan katarak matematigini koymus. ona konus :)
  • no christ requires  (13.03.16 14:08:47 ~ 14:10:24) 
nasıl kurtulacağınızı da söyleyim bari, bunlar amerikanın çıkardığı askeri kitaplarda var.

tam dik çivi gibi girmeniz gerekiyor, ama temasınız parmak ucuyla olacak, öyle bir gireceksiniz ki denizin yüzey gerilimi yırtmanız lazım. girdiğiniz anda da kolları tamamen yana açarak dalışı durdurmanız gerekiyor.

tabi bunun bir garantisi yok, sonuçta 115 km hızınız var. bu teknik belki 65 metrede kurtarmaz ama 30 metrede kurtulursunuz.
o atlayan profesyonel sporcular 30 metreden atlıyor, sudaki balıkları bile çıkarıyorlar çarparsa öldürebilir çünkü. en ufak hatalarında 3 kaburga kırıp öyle çıkıyorlar.
10 metrede omurga kıran da görmüştüm belgeselde, 10 metreden 1 metre suya atlayıp hiç acı çekmeden çıkan komando da gördüm.. ben şahsen 2 metreden bile atlamam.
  • crazy.boy76  (13.03.16 22:11:41) 
www.youtube.com

dunyanin en yuksekten suya atlayisi da bu prof. spor olarak. 52 metreden.

en.wikipedia.org

burada da hemen asagida en yuksekten atlamalar var. 52 metrenin ustunu deneyen herkes bir tarafini kirmis. demek ki sinir 52 lerde.
  • no christ requires  (13.03.16 23:57:36 ~ 14.03.16 00:09:57) 
  • testis agrisi  (12.04.16 23:22:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.