[]

Yeni doğan bebeğimiz için bilgi ihtiyacımız var

Merhabalar;

iki gün önce sezaryenle erkek bebeğimiz oldu ve bu bizim ilk bebeğimiz. bebeğimiz de annesi de iyi çok şükür. Lakin bi sıkıntımız var maalesef.
Tahminim sezaryen olduğu için annesinin sütü henüz gelmedi. bebek sarılık olmasın diye hazır mama verin dediler hastaneden. bizde yalancı meme ucu dedikleri silikon bişey aldık ve annesini emziriyoruz. yavrum emiyor o konuda sıkıntı yok ama maalesef annesinin sütü gelmiyor.bu durum beni çok huzursuz ediyor. şimdi benim sizden ricam;

1- En önemli husus anne sütünün gelmesi için tavsiyeniz var mı?
2- Almış olduğumuz mama BEBELAC GOLD'U tavsiye eder misiniz? Yoksa daha iyi bir mama varsa değiştirebiliriz.
3- Bu yalancı meme ucuyla ilgili bir tavsiyeniz var mı?

 
1. Anne sakin olacak, uykusunu iyi alacak, bol su icecek ve sakin olacak. Anne sutunun olmamasi dunyanin sonu degil. Benzer tecrubeyi yasamis bir anne ve doktor olarak annenin ne kadar eksik ve berbat hissettigini anlayabiliyorum. Gercekten su andaki mamalar cok iyi. Anne sutu tamamen annenin beslenmesi ile ilgili, evet bazi bagisiklik faktorlerini mamadan alamiyor ama ornegin anne yeterli iyot almiyorsa sadece anne sutu ile beslenen bebekte iyot eksikligi goruluyor. Mama kullanmaktan cekinmeyin

2. Biz similac kullandik. Sadece similac kullandigimiz icin karsilastirma yapamam ama ne kabizlik ne gaz sancisi oldu. Hipp lobisi var organik falan diye. Hipp'in baska biseyini kullanmama ragmen cok guvendigimi soyleyemem. Sozluk'te bunla ilgili bi entry'm var hipp basliginda

3. O aparati ben de kullandim basta yara oldugu icin. Avent'in dimi? Oglan rahat emiyodu sikintimiz yoktu. Sonra milletin gazina geldim (direkt temas olmazsa sutun artmaz -zaten azdi- o silikona alisir seninkini emmez falan). Silikonu biraktiktan kisa bi sure sonra oglan da emmeyi birakti.

Anne neyle rahatsa oyle devam edin.

Cocuk doktorumuz hastaneden cikarken bize soyle demisti: anne sutuyle de buyur, mamayla da buyur ama en onemli sey sevgi, kafani takma. Benim bu dediklerini anlamam 3 ayimi aldi
  • la noix  (12.03.16 09:58:26) 
Oncelikle Allah anali babali buyutsun. Benimde dogumuma yaklasik 10 gunum var ama bu aralar evde tek gundem maddemiz emzirmek oldugu icin bir iki yorum yapabilirim yine de tecrubeli annelerin yorumlarini daha fazla dikkate alin.

Tahminim sezeryan yuzunden demissiniz ama ayni haftalarda dogum yapan iki arkadasimdan normal dogum yapanin hic sutu gelmezken sezeryan olan masallah cok guzel emziriyor. Tabi bu durum istisna da olabilir henuz yasamadigim icin bilemiyorum ama annenin stresi arttikca sut daha da gecikiyor eger etrafta sezeryan oldu bik bik muhabbeti yapiliyorsa kadin bunalmistir (daha bana simdiden yapiyorlar nefret geldi) bu yuzden de sutu gecikmistir.

Bebek emiyor demissiniz bunun sistemi bu sanirim emdirdikce sut gelmeye basliyor. 1 hafta 10 gun kuzularini mama ile besleyip sonra gayet bol sutu olan tanidiklarim var sut gelmese bile emzirmekten vazgecmeyin. Dudak tiryakisi gibi takilsin bi sure :)

Anne sutunu arttiran en onemli besin su demisti doktorum anne bol bol su tuketsin. Annem israrla corba, sogan ve helvanin da ise yaradigini soyluyor ama denemedik henuz. Memeye yapilan masajlar var nette onlara bakabilirsiniz. Bir de dus almak gercekten faydali dusta memelere sicak suyla masaj yapin diyorlar (bunu okuyunca tuhaf oldu ama boyle yani). Yine de en onemli durum annenin psikolojisi. Ikinci ve ucuncu soruya maalesef cevabim yok. Umarim bol sutlu gunleri olsun ufakligin.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (12.03.16 10:04:20) 
@la noix benden hizli davranmis okumayamamistim ayni seyleri yazdiysak affola


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (12.03.16 10:05:12) 
Yuyu'nun ultra mega profesyonel tavsiyesine uyun. Sut gelene kadar ac kalsin tabii ki cocuk


  • la noix  (12.03.16 11:13:55) 
bol bol sıvı alacak... sütlaş gibi sütlü şeyler içsin. kola çay ve kahve içmesin. bir de mama için erken değil mi yahu. bebek mamaya alıştı mı emmez bir daha... zor gelir emmek....


  • gotic  (12.03.16 11:37:33) 
sorulariniza yanit degil ama yasadigim yerde anne sutu paylasim gruplari var, postayla gonderiyorlar hatta. sanirim bu bilgi verir
hm4hb.net

nerdesiniz bilmiyorum gerci ama turkiye'de yokmus.
umarim yayilir cunku bazi annelerin sutu cok bazilarinin yok, guzel bir paylasim olur
  • bir varmis bir yokmus  (12.03.16 11:47:22) 
abi alet var.
anne memesine takiyor. alet süt cekiyor.
bir hafta hastanede yogun bakımda kaldigimiz icin oraya goturuyorduk sut cekip.
sonra sorun olmadı emdi geldi sut.
organik mama olması iyidir. bebelac degil de baska bir marka vardı.
  • kingcyrax  (12.03.16 12:04:35) 
Aynı durumdu bizim de. Mama vermeyelim diye inat etmeyin, önce emsin sonra mamayla besleyin. Süt geldikten sonra mamayı azaltırsınız. SMA Gold tavsiye edebilirim mama, bizim en iyi sonuç aldığımız buydu.

Biz baştan inat ettik mama vermeyelim diye, sarılık oldu, henüz yeni doğmuşken bir gece hastanede ışın tedavisi falan, tatsız bir şey.
  • crescendo  (12.03.16 12:07:48) 
Mobildeyim bitirmeden gönderdim yanlışlıkla. Süt sağarak artmıştı. Bütçenize göre manuel ya da pilli/elektrikli pompalar var. Sağdıkça sütü artırıyordu. Bol sıvı alımı. Kocakarı ağızlı çok bilmiş tipleri yakınınız da olsa anneden uzak tutun ya da konuşturmayın, stres kısır döngüye sokuyor işi. Anne gerildikçe süt gelmiyor. Sağlıklı büyüsün, kolaylıklar dilerim.


  • crescendo  (12.03.16 12:12:27) 
uzmani degilim ama ciddi bir sey diyecegim.
bebege bakinca o malum hormonlar calismaya basliyor. bilimsel bir sey.
sut sagarken ya bebege baksin, ya da telefondan filan fotografina baksin mutlaka cok fark edecek.
  • bir varmis bir yokmus  (12.03.16 12:37:15) 
1- bol sivi, rahat kafa. hastane tipi pompalarin faydasi olabilir. tibbi yardim alabilirsiniz.

2- eldeki mama iyi, aptamil ve sma da iyi.

facebook'ta bebek yapim bakim onarim diye bi grup var. katilin oraya. sizin derdinizin dermani orda.

saglikla buyusun.
  • babilbaligi  (12.03.16 16:28:37) 
1- En önemli husus anne sütünün gelmesi için tavsiyeniz var mı?

Humana. Boza. Huzur. Mutluluk.

2- Almış olduğumuz mama BEBELAC GOLD'U tavsiye eder misiniz? Yoksa daha iyi bir mama varsa değiştirebiliriz.

Evolvia.

3- Bu yalancı meme ucuyla ilgili bir tavsiyeniz var mı?

İşe yarar bişey. Bir süre kullanmakta fayda var.
  • shenergy  (12.03.16 16:37:46) 
pek bir bilgim yok bu konuda ancak kocakarılık yapabilirim, annem kardeslerimi emzirirken ne zaman bulgur pilavı olsa akşam yemeğinde süt patlaması yaşardı ertesi gün :)

ha birde burda müslüman turistler zaman zaman yana döne alkolsüz bira arar. özentilikten zannederdim, meğer anne sütü ile bi alakası varmış.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (12.03.16 16:58:40) 
1 - emzirenler için malt içecekleri var, humana still tee var vs.
2 - similac

  • boshi  (12.03.16 17:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.