[]

okumamış zenginler vs Üniversite mezunu fakirler

Blankayla sub zero karşılaşması gibi. eheh.

hangi taraftasınız?

''oo adam kendini geliştirmiş zengin olmuş'' mu,

''eşeklik baki kalır'' mı yokusam

''allah kimine ilim kimine servet verir CCC'' cilerden mi?

 
üniversite mezunu fakir dediğin adamlar ( tabi burada en az 2, 3 yıl iş tecrübesi geçirenlerden bahsediyorum) zaten gereksiz bir üniversitenin gereksiz bir bölümünde okumuş insanlar onlar için ha okumuş ha okumamış çok bi farkı yok bence üniversite kazanmak ülkemizde bir başarı değil


  • wishboneash  (11.03.16 22:35:53) 
okumamış fakir ile combo yaptığım versus


  • hasmetizm 2046  (11.03.16 22:37:44) 
üniversite mezunu orta-direk

messinews.net
  • nawar  (11.03.16 22:39:33) 
okumamış zengin çok az var aslında, devamlı gözümüze soktuklarından sayısını çok sanıyoruz.
okumamışların geneli fakir

  • crazy.boy76  (11.03.16 22:42:48) 
Iste bunlar hep istatistik.

Eger universite mezunlarinin ortalama gelir, hayat seviyesi vb parametreleri ilkokul mezunlari ile karsilastirirsak daha yuksek oldugunu gorecegiz.

Ancak ilkokul mezununun zengin olmasinin magazinsel haber degeri mevcut. Yani bir zengin dusuk egitimliyse, bunubhaber yaparsaniz okunur. Ayni sekikde iyi egitimli birisinin basarisizligi da benzer egilimle takip edilir.

Bu durum toplam ana kutledeki ufak bir bolumun siklikla konusulmasi sonucu daha on plana cikmasina ve alginin degismesine yol acar.

Ek olarak zeka ve yetenek ayridir, egitim ayridir. Egitim cokca kwpi acar, network olusturmanizi saglar ama kumas baki kalir. Adam esekse, esektir. Degismez yani.

Saygilar
  • gurur  (11.03.16 23:33:14) 
bu noktada işin içine sınıf mevzusu giriyor.

"adam kendini geliştirmiş zengin olmuş" 'un da bir geçerliliği yok. "ilkokul mezunu zengin" nasıl medyatik bir kavramsa, "sınavda derece yapan çoban" da öyle. ülkede on binlerce çoban var, köy çocuğu var, hepsi gerizekalı mı? hayır. aranızda çabasıyla tırmalamış, yükselmişler vardır, hariç tutarak genelliyorum, çok büyük kısmımız ait olduğumuz -muhtemelen "orta"- sınıfın avantajıyla okumuş insanlarız, hiç bir şey olmasa bir vizyon elde etme, dünya görüşü kazanma şansı bulmuşuz, o çocuklar ise bulamamış ve tek tük, piyango isabet edenleri de haber oluyor gelir adaleti reklamı olarak.

dolayısıyla "okumamış zengin" olmak için insanın ya özellikle hiç umurunda olmaması, ya da mal olması lazım. şehirde yaşa, en iyi okullara parasıyla gidebil, her imkanın olsun, ailen kalburüstü insanlar olsun, her istediğin kaynağa ulaş, ve daha okuma, pes. ha bunlara rağmen sağlam bir üniversitede okuyamıyorsan da sorun değil, özel veya yurtdışına gidersin. bu çizginin diğer ucundaki çocuk ya okulu hiç görmemiş, ya da güç bela başladığı eğitim serüveni parasız yatılıyı kazanamadığında bitmiş olur, aynı ligde değiller kısacası. "üniversite mezunu fakir" de ayrı bir dram öyküsü, ama onun temeli sadece sınıfsal farklar değil, mevcut eğitim sisteminin komik, şaka gibi bir şey olması, ki türkiye şartlarında kaç insan istediği gibi bir eğitim alabiliyor, lüks böyle şeyler. bir de şu var, bu işin sadece eğitim kısmı, bunun bir de networkingi var, maddi ve manevi bırakılan bir miras var.

özetle: zengin okur, okuyabilmesi için her avantajı var, ihtimal yüksek. fakir belki okur, okursa da istediğini büyük ihtimal yine okuyamaz, okusa bile çevresi olmaz, çevre edinse bile sıfırdan kendi hayatını kuracağı vizyonu, "iş bilme" avantaj olmaz, serbest çalışacak olsa sermayesi olmaz, vesaire vesaire. çok başarılı bir fakir, ya da hakikaten beceriksiz bir zengin olmanız lazım ki haber değeri taşıyın, öteki türlü benim tarafım, "herkes kendine biçilen rolü oynar" tarafı.


konuyu özetleyen bir karikatür: deadstate.org
  • aranelsurion  (12.03.16 03:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.