[]

Motorsiklet kullanmak zor mu?

Bisiklete hakimim, çok severim, uzun süredir de kullanıyorum. Hayatımda hiç motorsiklet kullanmadım. Başlasam öğrenmem zor mudur? Araba ehliyetim var, az buçuk biliyorum bu arada. Yorumlara teşekkürler.




 
Küçükken her çocuk gibi bisiklet kullandım, arkadaşımın kurye motoru tarzı honda activa motoru var. Yazlıkta bazen bir yere gitmem gerekiyor alıyorum bundan işimi hallediyorum ilk kullandığım zamanı hatırlıyorum herhangi bir şey göstermemişti direk bindim üstüne yardırdım ki sen uzun süredir bisiklet kullanıyorum diyorsun hiç zorlanmazsın.

Bir keresinde vitesli bir tane kullanmaya çalıştım o zorlamıştı ama onda da vites olayı sıkıntı ona da 10 gün içinde alışırsın.

Ama sana tavsiyem böyle bir niyetin varsa motor ehliyetini aldıktan sonra motorsiklet kullanımı ile ilgili güvenli sürüş eğitimleri oluyor. Ben otomobil ile ilgili olana auto droom diye bir firmada katılmıştım gerçekten çok faydalı olmuştu. Motor da risk daha yüksek olduğu için mutlaka katılmanı öneririm.
  • bapyemir  (11.03.16 01:18:05) 
bapyemir +

kesinlikle sertifikalı bir özel akademiden eğitim al. ekipmanlar motordan ve süren kişiden daha önemli. ha bir de ve ekşi teker'i unutmayasın ^^
  • quanche  (11.03.16 01:43:51) 
motosikletin denge kısmı hariç bisiklet ile hiç alakası yok. bir defa ağırlık farkı çok büyük ve frenleme mantığı çok farklı. motosiklet kullanmanın ustalık kısmı aracı mekanik şekilde A noktasından B noktasına götürmek değil. bunu yapmayı öğrenmek 1 hafta alır. önemli olan doğru trafik ve yok stratejilerini öğrenmek.


  • orpheus  (11.03.16 05:22:37) 
temel olarak aynı denge sistemi, bence bisikleti kullanan motorsikletide rahatlıkla kullanır tabii ki motora iyice alışınca.

bence burada dikkat edilecek en önemli husus birincisi büyük motorlarla başlamamak 600 1000 cc gibi, ikincisi tip olarak kendi vücut özelliklerine uygun seni bedenen çok zorlamayacak bir motor olması(durup kalkarken mesela 200 kiloluk bir motor sana ilk başlarda çok ağır gelebilir ve motoru devirebilirsin.)

tabii ki eğitimde çok önemli. hondanın yamahanın sürüş akedemileri var incelemeni tavsiye ederim.
  • killerbee  (11.03.16 06:37:45 ~ 06:38:46) 
surus teknigi ve trafikteki potansiyel tehlikelere karsi senaryolari bilmeniz lazim. bu da tecrubeyle ve araba gibi sizi koruyan bi kafes icerisinde olmadiginiz icin bunye farkli tepkiler verebilir.

mesela tirin yanindan gecerken adrenalin veya araclarin arasindan gecerken vs. kendine guvenin varsa yaparsin. dun amcanin biri gidecegi yeri bilmiyor yolun icine etti bir sag- bir sol sonra bakti bana korna abaniyor, aynalarini kapadim giderken. boyle eglenceli seyler de olabiliyor.
  • evimin paspasi  (11.03.16 08:33:28) 
oncelikle aradaki 'r' harfini kaldiralim, motosiklet dogrusu.

zorlugu kisiden kisiye degisiyor bence. kimi insan oturup kullanmaya basliyor, kimi sinavi 3-4 kerede anca geciyor. ama 3-4'te gecemeyenler azinlik. bir de panik tipler tabi. ben cabuk ogrenmistim ama gene de alisana kadar zaman gecti bayagi. simdi bir parcam gibi ama ilk zamanlar sirtimda 500 kilo tasiyorum gibi gelirdi.

bisikletle ilgili kisim denge sadece. iki tekerin dengesine alisik olmak iyi tabi ama cok da degistirmez sonucu. bisiklet kullanamayan biri kullanandan iyi bir surucu olabilir.

motosiklette seni hayatta tutacak seyleri zamanla ogrenirsin. yoksa gerisi orpheus'un dedigi gibi A'dan B'ye, bir numarasi yok o kismin. ama mesela sakinligini korumak zordur. ya da tum tehlikeleri ongormek dikkat ister. dizi asfalta degirmek degil marifet. trafigi bok etmeden, kendi hayatini, baskalarinin hayatini tehlikeye atmadan akici sekilde surebilmek onemli. kursa gidersen surec hizlanir.
  • jimicik  (11.03.16 09:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.