[]

turkiye yakın tarih belgesel

"Demir kırat" bir hayli kapsamlı ve detaylı bir belgesel. İlgilenenlere tavsiye ederim, ancak, daha az detaylı, daha büyük resmi, daha derli toplu anlatıp, 80lere yoğunlaşan bir belgesele ihityacım var.
Toparliyamiyorum, bulamadım da.
Can Dündar'ın vardı diye hatırlıyorum, ama bulamadım.
Öneriniz var mıdır acep?

Teşekkür ederim.

 
o çeşit 3 tane belgesel yaptılar. mali birand yaptı sanırım.
60 darbesi
71 muhtırası
80 darbesi

bunlara giden süreçle beraber anlatıyordu. zaten birbiriyle bağlantılılar. yani bu üçünü izleyince 1950-1980 arası dönemi anlamış oluyorsun.
  • cekilmis gayfe  (10.03.16 20:04:30) 
bunun yaninda bay pipo kitabini da oku ve elinden geldigince bu olaylar ve donemler hakkinda bircok belgeseli izle. tek pencereden bakilinca ister istemez bazi seyler icin fanatik oluyor kimseler.

mesela kanli 1 mayis'in da belgeselini izle. continental otel'e kimliksiz giris yapan ve ates acanlari incele vs vs.

6-7 eylul olaylari var, bunu da listene ekle. en son finali filler ve cimenler ile bitir. hukumetin aslinda bu zamana kadar birbirlerini porno santaji ile nasil devirdiklerini goreceksin.
  • evimin paspasi  (10.03.16 20:25:38) 
özallı yıllar belgeseli de güzel. 80 darbesinden özalın ölümü 93 e kadar anlatır. ama biyografik bir çalışma olduğu için türkiye yakın tarihi açısından çok detaylı sayılmayabilir. ancak o yıllar özal yılları olduğu için bir fikir verir


  • lucky strike  (10.03.16 21:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.