[]

borç alıp ödemeyen yalan söyleyen çalışana ne yapılır?

iş yerinde bir arkadaş 10 kişilik firmada herkesten borç almış kimseye de ödemiyor. sürekli yalan söyleme alışkanlığı var. ayın üçünde tüm parası bitmiş oluyor. en son 22 yaşında stajyerden de para istemiş ona da vermemiş. kıyamet ondan kopuyor. sonra diğer stajyere de aynı şeyin olduğunu öğrendik. ona da ödememiş. sürekli iddaa oynuyor, sitelerde vakit geçiriyor. 35 yaşında adam kimse karışamıyor. işe de konsantre değil. işten çıkarsak iş de bulamaz bizden başka. tek gözü kör sedef hastası. yanlış anlaşılmasın engelli statusunde de çalışmıyor. sigortası her şeyi tam.

neyse bu adamı resmiyeti olan bir şekilde bir yazıyla korkutabilir miyiz? teşekkürler... ben yedi yıldır konuşuyordum artık yıldım.


 
kovun gitsin, kendini düşünmeyen adamı siz mi düşüneceksiniz? bu kadar iyilik meleği olmaını gereği yok.


  • masa penisi  (10.03.16 17:06:36 ~ 17:06:59) 
''x kişiden alacağı olanlar miktarını muhasebeye bildirsin x kişinin maaşından kesilecektir ve taraflara ödenecektir '' gibilerden toplu bir mail atın bakın ne oluyor..


  • jamswety  (10.03.16 17:30:43 ~ 17:31:01) 
kovmayın maasi ve diğer haklarini verin ama o yokmuş gibi hareket edin.

biraz sabır...
  • 1adam  (10.03.16 17:39:55) 
profesyonel olun ve kovun. hem yalanciligi hem de dusuk performansi yeterince saglam nedenler, ve bunu yaparken de asla acimayin zira yerinizde o olsaydi coktan kovmustu hepinizi. Bir de boyle insanlarin gorsel kusurlari avantaja cevirme egilimi de oluyor. Dikkatli olun.

Biraz daha sabir diyen arkadasa bir sorum var. Bu arkadas senelerdir haketmedi maasi garantiledigini dusunerek evlendi iki tane de cocuk yapti. bu arada arkadaslar hala sabrediyor. bir yerden sonra bu adamin degismedigini goren isveren bu adami kovmak zorunda kaliyor. noldu simdi; sucsuz uc insanin da hayati derinlemesine etkilendi. bu basit bir ornek. insanlar isler yolunda giderken degismezler. kirilma noktalari olmalidir ki kisilikleri bir nebze degissin, evrilsin...


@jamswety her ne kadar olay sirkette geciyor olsa da, sirketin bu konuya taraf olmasi hem hukuki olarak hem de ahlaki acidan dogru olmayacagi kanaatindeyim.
  • lifeframe  (10.03.16 17:52:08 ~ 17:54:20) 
@lifeframe

baska yerler ya da genel teamüller farklı olabilir.
ben de yazilanlara bakarak bu kadar dayanildigina göre buna biraz daha dayanmakta bir sakınca yok.
yoksa zaten haksız o kisi. demek istedigim birden atıp göndermek yerine bu kez (buna son şansta denebilir) daha farklı bir muamele yapmak.
anlayıp yola geliyorsa ne ala.

yoksa borç işleri vs gibi durumlarda ben de hassasım.
öyle birisini zaten burada savunacak degilim .
  • 1adam  (10.03.16 18:15:22) 
En güzeli kovmak. Yakında hırsızlık vs. de yapar, işin içinden çıkamazsınız.

O paraları tahsil biraz zor. Kafanıza göre adamın maaşından kesemezsiniz. Miktar büyükse bir avukata danışın, yoksa soğuk birer bardak su...
  • kartallar yuksek ucar  (10.03.16 18:22:37) 
az biraz profesyonel olun.
bu kadar düşünmek saçma, uyarı yaptıysanız işten atılması gerektiğini düşünüyorum.

  • neo  (10.03.16 19:29:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.