[]

hani yurtdışından birşeyler alınca bazen gumruge takılır ya

nerdedir o gümrük. beyoğlundan oraya nasıl gidilir.
şimdi ben ebayden dslr alınca 1 tane %10 vergi kitliyor ya bu adamlar, ben herhangi bir üründen 100 tane alsam, fiyat da 10000dolar falan olsa, sadece %10 vergi ödeyip kurtulabilir miyim? yoksa bu amcalar, orda dur bakalım arkadaş, sen mal alıp satıyosun, tüccar mısın sen, hani senin şirketin kayıtları falan der mi?
dediler farzedelim, ben, şirketim falan yok, elden alıp satıyorum diyebilir miyim (diyemem tabiki.. bu durumda ne demeliyim)


 
1- topkapı'da bir yerlerde. google'dan aratın çıkar.
2- kesinlikle elinizde patlar o mallar. zaten %10 filan değil çatır çatır kdvsini vsini ödüyorsunuz aletin. kafadan %35 vergi girer.

  • darknum  (03.11.09 00:02:12) 
  • darknum  (03.11.09 00:06:48) 
yok yahu %10 gumruk vergisi var, bir de kdv var tabi. ben şimdi o parayı ödemeye zaten razıyım, ama ondan başka sorun cıkar mı onu merak ettim.
yani bana bu adamlar senin ithalat iznin yok falan gibisinden birşeyler der mi? derlerse ne yapmalıyım.

  • de jure  (03.11.09 00:26:53 ~ 00:29:36) 
gümrük müsteşarlığının internet sitesinden www.gumruk.gov.tr
bakabilirsiniz. hatta bende merak ettim açtım okuyorum baya detaylı yapmışlar siteyi. devlet sitesi için gözlerim yaşardı.

  • darknum  (03.11.09 01:00:32) 
derler

türkiyede satılan ürünlerde 2 yıl garanti olması gerekiyor, teknik servis belgesi falan filan lazım.
  • plainwalker  (03.11.09 01:13:57) 
aynı üründen 10 tane alırsanız kimsiniz diye sorarlar tabiki. çok uğraşırsınız bu gümrük işleriyle tanıdık olmadan yürümez kesinlikle.


  • knorbulyon  (03.11.09 02:03:49) 
yapacağın en mantıklı iş bir kargo firmasıyla anlaşman. onlar yurtdışından gelen ve gümrüğe takılmış ürünler için kendileri uğraşıyorlar. senin yorulmana gerek kalmadan eve teslim ediyorlar. yapman gereken sadece noterden tasdikli vekalet vermen. kendin uğraşırsan hem daha pahalıya hem de ciddi uğraştırıcı bir iş haline gelir. ona imza buna imza falan derken iyi fatura çıkarıyorlar. üstelik kargo firması herhangi bir masraf çıkması halinde masrafı sipariş ettiğin ürünün firmasından çıkarıyor. aynı şey benim de başıma geldi.


  • ciyann  (03.11.09 11:47:07) 
sadece bir tane gümrük yoktur. yurt dışından türkiyeye giriş olan her yerde muhakkak bir gümrük bulunur. aklıma gelen bazı gümrükler:
-sabiha gökçen havaalanı
-atatürk havaalanı
-halkalı gümrüğü
-haydarpaşa gümrüğü
-ambarlı gümrüğü
-tuzla deri ürünler gümrüğü (bu özel ihtisaslıdır)
-çatalca gümrüğü
-halkalı gümrüğü...

şeklinde devam eder. ancak yukarıda verdiklerim en büyüklerdir, of tam bir karmaşa hakimdir kendilerinde.
  • vejeteryan vampir  (03.11.09 12:08:41) 
ciyann, hangi kargo firmasıyla anlaşmıştınız siz.
ben kapının önündeki mng şubesine gitsem olmaz herhalde bu iş değil mi?

  • de jure  (03.11.09 12:26:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.