[]

Sabah Kahvaltı Yapmak vs Kahve İçmek

Kahvaltıyı kahveyle geçiştirmek mi iyi?
Kahvaltı yapmak mı iyi?



 
doktorlar bas bas bağırıyor kahvaltı en önemli öğün diye. kahvaltı edin.


  • interview with the vampire  (10.03.16 09:57:49) 
kahvaltı iyidir, kahvaltısız güne başlamak pek sağlıklı değil.


  • fakyoras  (10.03.16 09:58:32) 
Sabahleyin insuline en duyarli saat ben kahvalti yapmiyorum bu yuzden. Ama kahve icip findik yiyorum daha enerjik oluyorum. Sonra oglene dogru proteinli bir ogun ile gayet iyi bir sekilde gunum devam ediyor. Kahvaltiyi agir yaparsam daha cabuk acikip daha uyusuk bir moda giriyorum. Bu benim deneyimim, ampirik bir yorum yani.


  • neferkitty  (10.03.16 10:04:15) 
Kahve Bulletproof şeklindeyse en sağlıklısıdır.


  • angelus  (10.03.16 10:04:23) 
ekmek peynir zeytin domates varsa yeşillik en güzel kahvaltı öğünüdür. + yumurta


  • füt  (10.03.16 10:04:45) 
valla ben evde kahvaltı yapmaya üşeniyorum sabah, yarım saat daha fazla uyumak <3
işe gelince 2 poğaça yiyeceğime acı kahveyi gömüyorum, midem sanki yapacağın işi sikeyim diyip kendini kapatıyor, 11'e kadar sıkıntısız idare ediyorum. öğle yemeğine kadar 1 saat dayanıyorum, sonra gerisi sıkıntı değil zaten.

kahvaltı yapmak tabii ki önemli ama bence sırf kahvaltı olsun diye yağlı şeyler gömeceksen yapma.
  • baba jo  (10.03.16 10:06:46) 
kahvaltı 1: yulaf ezmesi+kuru meyve
kahvaltı 2: yarım altın çörek+zeytin+peynir

iki aydır üzmedi :) yaz gelince marul filan da getiririm, sefer tası gibi iyi oluyor.
  • fakyoras  (10.03.16 10:11:36) 
Ne kadar şişko olsam da kahvaltıyı tercih ederim. Aç karnına kahve mi içilir?


  • Tutkun  (10.03.16 10:22:51) 
sabahları mutlaka yumurta ye, omlet, haşlanmış, tereyağda hiç fark etmez
ekmek yeme, tatlı yeme
sabahları aldığın protein, seni gün boyunca çok daha uzun süre tok tutar.
böyle böyle bi dünya kilo verdim ben, başka 83 84 kilo veren tanıdığın varsa onları dinle, yoksa beni :)
  • Corc  (10.03.16 10:45:13) 
Ben kahvaltısız kendine gelemeyenlerdenim ama çok bir şey de yiyemiyorum. Genelde yumurta ve peynir ikilisini tercih ediyorum. Bir saat sonra da kahve içiyorum, beni öğlene kadar idare ediyor ama bu kişiden kişiye değişen bir durum. Mesela şimdilerde ara öğün de yemeyin diyorlar ama ben ara öğün yemezsem blair cadisi modunda dolaşıyorum etrafta.


  • fraise  (10.03.16 10:54:47) 
Bu soruyu sabah kahvaltı için güzel öneriler öğrenmek icin değil de, birilerinin kahve diyeceğini umarak sordu isen hiç kasma bosver.


  • mobydick  (10.03.16 10:55:25) 
kahvaltı yapmamak daha iyi bence. kahvaltı yapmadan güne başlayamayanlardandım. 5 aydır kahvaltıyı bıraktım, sabah 1 elma yiyorum. böyle daha iyi hissediyorum hem de 20 kilo verdim.


  • cekilmis gayfe  (10.03.16 11:09:31) 
işin uzmanı değilim ancak denildiği gibi günün en önemli öğününü atlayıp onun yerine vücuduna aksiyon basan bi içecekler geçiştirmek zararlı olsa gerek. eğer kahvaltı yapmayı sevmiyorsan yine bişeyler yiyip yanında portakal suyu içmeni tavsiye ederim. portakal suyu gerçekten gayet iyi besleyip tok tutuyor.


  • KidLazer  (10.03.16 11:13:26) 
ayda yilda bir kahvalti yaparsam mala bagliyorum. boyle bir bas donmesi, bir uzanma istegi vs. kendime gelmem en az 1 saat. halbuki kahve oyle mi? masama oturur otrmaz bir kupa expresoyu gomunce bomba gibiyim.


  • jimicik  (10.03.16 11:22:33) 
sabah sabah zehirlemeyin kahveyle. yumurta peynir zeytin mutlaka bir şekilde kahvaltı yapın.

poğaça simit vs kahvaltıdan sayılmıyor. sabah fastfood'u onlar.

kahvaltı yapmadım şu kadar kilo verdim diyenler umuyorum ki erkek değildir. protein tüketmeden nasıl olacak?
  • dieselsingle2  (10.03.16 11:33:36) 
oyum hafif bir kahvaltıya.


  • peggy  (10.03.16 11:37:18) 
Şu konuyu açıklığa kavuşturmakta da fayda var: Günlük almanız gereken makroları günün hangi saatinde aldığınızın bir önemi yok. Yani siz gerekli olan proteini yağı sabah yedide de alsanız olur akşam sekizde de. Bunları isterseniz beş öğünde alın isterseniz tek öğünde. Vücut hepsini aynı şekilde kullanacaktır. Yani bu proteini sabah yedide aldım o nedenle daha sağlıklı olayım gibi bir şey yok. Vücut zaten anlamaz bunu. O sadece gelen besin değerlerine bakar. Sabah öğle akşam diye ayırt etmez bunu. Yani en faydalı öğün sabah kahvaltısıdır gece geç saatte yemek yemek zararlıdır gibi bir şey de yok.

Kahvaltı yapmak faydalı ya da zararlıdır diye de bir durum yok. Bu tamamen nasıl bir kahvaltı yaptığınla ilgili bir konudur. Kahvaltı da protein ve yağ alırsın bu iyidir; fakat bal reçel ya da benzeri şeyler alıyorsan bu zararlıdır. Durum böyleyken böyle.
  • angelus  (10.03.16 11:41:55) 
kahvaltı insanıyım, kahvaltı yaparım, başka öğünde de kahvaltılık çıkarıp yiyebilirim :) ama şu var
kahvaltı + öğle yemeği + akşam yemeği şeklinde yemiyorum
eğer sabah acele işim yoksa ne zaman kalkarsam ki sabah 6-7 gibi kalkmam ben pek, normal kahvaltı yapıyorum (yumurta-peynir -zeytin vs.)
öğlen yemeği gibi bir öğünüm yok. gün içinde çok fazla da atıştırmam. kahveyi çayı gün içinde içiyorum yalnız.
akşam geç olmadan da akşam yemeği yiyorum (6 gibi). eğer çoook geç vakte kadar oturacaksam o zaman 9-10 gibi tekrar atıştırdığım oluyor (genelde meyve dondurma)
ben home-ofis çalışıyorum. ancak dışarıda çalışıyor olsam da öğlen tabldotda kebapçıda pidecide vs. yemek yiyor olsam o zaman başka bir düzen düşünürdüm.
  • niye ama  (10.03.16 11:47:03) 
İzlediğim bir belgeselde kahvaltıda taze sıkılmış portakal suyu yerine şekersiz kahve içenlerin daha uzun yaşadığını söylemişlerdi. Ayni şekilde hergün koşu yerine yürüyüş yapan insanlarda daha uzun yaşıyormuş.

ben termosa açık olacak şekilde (1 tatlı kaşığı kahve, 3 bardak su) şekersiz filtre kahve yapıp işe varır varmaz bir iki bardak içiyorum.

Saat 10 da çay molamız var, onda da minik kaplarda getirdiğim az miktarda peynir zeytin bir kaç dal maydanozu yiyorum. Yine üstüne kahve içiyorum. Öğleye kadar tok tutuyor hemde kahvaltı yapmadığım için vicdan azabı hissetmiyorum. Bi de böyle yapınca öğle yemeğini abartmıyorum. Öbür türlü yemeğin üstüne tatlı falan yemek için kıvranıyor oluyorum.
  • yue  (10.03.16 11:57:37) 
Kahvaltısız olmaz sevgili Frederick! Kahvaltı yap, kahvaltıyla birlikte kahve iç.


  • homo s sapiens  (10.03.16 13:42:58) 
sabah kahvaltısında kahve içerek combo yaptığım ve çok sevdiğim eylem. zaten kahvaltıda yediğim, tereyağlı ballı kızarmış ekmek, yanında kahve de muhteşem oluyor.


  • kuzey li  (10.03.16 13:51:18) 
kahve sevmem. kahvaltı tabii ki yerim. haftasonu mutlaka çok güzel kahvaltılar yaparım, keyif bende.

amma, en iyisi bool beyazlı yumurta + yeşilliktir velakin 2 sene önce yapardım bunu, six pack falan vardı, tey, tey.

şimdi haftaiçi laktozsuz südünen şunu yiyorum.

cdn.ozdilekdeyim.com
  • [silinmiş]  (10.03.16 13:54:30 ~ 13:54:49) 
10 yıldır kahvaltı yapmıyorum. yani ay içinde taş çatlasın 2'dir, 3'tür kahvaltı yaptığım. hiiiiçbir eksikliğini görmedim, yoksunluğunu duymadım. kilo problemim de yok. sağlık hamd olsun iyi.

kahve mi? gevur gibi içiyorum hem de.

ne kahvaltı yapmak iyi, ne kahve içmek. en iyisi canın hangisini istiyorsa onu yapmak. benimki kahve istiyor.
  • mermize  (10.03.16 14:11:27 ~ 14:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.