[]

[ tatil ] Kapadokya'da nereye gidilir?

Konaklama olarak nereyi tercih etmek gerekir, neden?

Ürgüp-Göreme-Uçhisar bunlardan hangisini tercih etmek uygun olur?

1 gece 2 gün kalacağız ve aracımız olacak.

Teşekkürler

 
geçen bayramda 3 günlüğüne Kapadokya'ya gitmiştim. her yerini gezdim, en çok uçhisar'ı beğendim. ferit şahenk'in bir oteli var argos diye. yer bulabilirseniz orada kalın kesinlikle. ben bir öğlen yemeği yemiştim, manzara, hizmet vs. çok iyiydi. fiyatlar biraz tuzlu olabilir ama.


  • marcelorios  (10.03.16 09:59:55 ~ 10:00:11) 
Bence konaklama için kayseriyi tercih edin, fiyatlar ve imkanlar daha uygun olur, hem kayseri'yi de gezmiş olursunuz, 1-2 saatlik yol kopadokya, gezmek için de yazdığınız yerlere ek olarak da Avanos'u görmeden gitmeyin.

ek olarak: unutmuşum, hacıbektaş'a da zaman ayırabilirseniz çok güzel bir gezi olur sizin için.

kayseri'yi beğenmeyenler sanırım pek gezmemiş kayseriyi, sadece kayseriye özgü yiyecek ve içecek almak için bile kayseri'ye gelinir.
  • gezegen olan pluton  (10.03.16 10:03:57 ~ 12:15:40) 
bu kadar az bir zamanda kayseriye vakit ayırmanız büyük hata olur. klasik büyükşehir, bişey yok kayseride. konaklama için göreme'de butik oteller var, fiyatları gayet uygun. hem de otantik. booking'den göreme diye aratın onlarca seçenek çıkar. zaten gezilecek yerler birbirine çok yakın, arabanız olduğu için ulaşım sıkıntı olmaz.
ortahisar'da panoramik seyir terası var, gün batımını orada izleyin mutlaka. maddi olarak imkanınız varsa balona binin, binmeseniz de gün batımına doğru göremede balonların kalktığı alana gidip izleyin. akşam avanos ırmak kenarındaki cafelerde oturabilirsiniz (kıyı cafe'nin gözlemeleri çok güzel). yeraltı şehirlerini gezin (kaymaklı ve derinkuyu). vaktiniz kalırsa nevşehir merkez'de cemq diye bi lokanta var, nevşehir tava yiyin, yanında sıcak pideyle şahanedir. ürgüp'te temenni tepesinden ürgüp'ü, uçhisar kalesi'nden uçhisarı kuşbakışı görebilirsiniz. şimdilik aklıma gelenler bunlar.

  • animalman  (10.03.16 10:12:50 ~ 10:13:59) 
kendi gezimiz sonrası bir arkadaşımıza yazığımız gezi önerisini kopyaladım :)

Öncelikle çok fazla merdiven inip çıkacağınızı ve gerekirse tırmanacağınızı düşünerek yanınıza uygun ayakkabılar almanızı tavsiye ederiz  Ayrıca güzel fotoğraflar için de selfie çubuğunu unutmayın 

Havaalanından çıktıktan sonra görülmesi gereken yerlerden en yakın olan Avanos var. Burada Akhal Teke At Çiftliği’nde kahvaltı edebilirsiniz. Çok değişik bir yer beklemeyin ama kahvaltısı fena değil. En azından çimlerin üstünde ve açık havada kahvaltı yaparsınız. Kahvaltıdan sonra merkezinde bulunan çanak çömlekçileri gezebilirsiniz. Biz sokağın girişinde sol tarafta bulunan amcadan alışveriş yapmıştık. Kendisi akciğer kanserini yenmiş. Edebiyatı ve tarihi inanılmaz kuvvetli hoşsohbet bir amca. Siz alışveriş yaparken şiirler okur size  Genelde fiyatlar aynı ama o amca bize ekstra bir indirim yapmış, birkaç da hediye vermişti. Bir şeyler alalım diyorsanız orayı tercih edebilirsiniz.

Avanos’tan sonra bence vakit kaybetmeden Paşabağlarına gidin. Müzekart geçiyor. Burada yürüyüş mesafesi 2 km idi yanılmıyorsam. Ama o kadar güzel ve büyülü ki ne kadar yürüdüğünüzü ve kaç merdiven çıkıp indiğinizi anlamayacaksınız. Buraya girmeden yanınıza mutlaka su alın. İçeride çok ihtiyacınız olacak  Buradan sonra haliniz kalırsa hemen yakınında -yaklaşık 1 km gibi hatırlıyorum- sizi çok yormayacak Zelve Açık Hava müzesi var. Orayı gezebilirsiniz. Öğle yemeği için biz çok soruşturmuştuk. En güzel testi kebabını Sedef Restaurant yapıyormuş. Göreme merkezde. Burada yemek yiyebilirsiniz. Biz yedik gayet başarılıydı. Hatta sonradan gittiğimiz yerlerde kebabın görüntüsünü bile çok beğenmedik. Yemekten sonra muhtemelen çok haliniz kalmayacak ama arabayla gideceğiniz için çok yakın mesafede olan sadece manzarayı görüp fotoğraf çekeceğiniz 3 Güzeller’e gidin. 3 tane yanyana heybetli peribacası bunlar. Bu arada yol üstünde her yerde kiliseler var. Örneğin Göreme’de aynalı kilise var. Çok değişik değil ama biz gezmiştik. Hatta Olcay tünel gibi bir yere girmişti burada  Bunun dışında gezilecek Çavuşin Kilisesi var. Durumunuza göre bunları ertesi güne de bırakabilirsiniz.

Akşam yemeği için Uranos Sarıkaya Restaurant’a rezervasyon yaptırın. Genelde çok kalabalık oluyor. Bildiğiniz bir Türk gecesi. Genç bir grup her yöreden dans ediyor. Sonunda oryantal çıkıyor  Yemekler çok efsane değil ama şov ve ambians inanılmaz bence. Bu arada akşamları oldukça serin oluyor. Haziran sonunda gittiğimizi düşünürsek, akşam hırkayla titremiştim.  Gündüz sıkıntı olmaz ama akşam için yanınıza kalın bir şeyler alabilirsiniz. Ne de olsa karasal iklim.

Ertesi gün Göreme Açık Hava Müzesini gezebilirsiniz. Burada da müze kart geçiyor. Tahminen 2 saatinizi alır. Bir de Uçhisar Kalesi var. Çok fazla merdivenle çıkılıyor. Buraya gün batımına doğru da çıkabilirsiniz. Ben çok bakamasamda manzara müthiş , tüm Kapadokya’yı buradan görebilirsiniz 

Bunların dışında Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Ihlara Vadisi var. Yalnız bunlar uzak. Derinkuyu ve Ihlara için 1 gününüzü ayırsanız iyi olur. Klostrofobiniz yoksa Derinkuyu’yu hızlıca gezersiniz. Tahminimce gezmeniz en fazla 1 saatinizi alır. Orada eski bir kilise var. Görüntüsü muhteşem. Ben başka bir ülkeye geldim gibi hissetmiştim görünce. Kiliseye yaklaştığınızda 3-5 çocuk hemen size kilisenin tarihini anlatmaya başlıyor kıyamayıp 3-5 bir şeyler veriyorsunuz 

Buradan Ihlara’ya geçebilirsiniz. Yalnız Ihlara çok vaktinizi alacaktır. Dolayısıyla Derinkuyu’ya çok geç gitmezseniz iyi olabilir. Müzekart burada da geçiyor. Ihlara tam bir trekking alanı ve doğa harikası. Vadiye 400 merdivenle iniyorsunuz. İndiğinizde karşınıza bir harita çıkıyor. Hangi kilise kaç km uzaklıkta ve nerede görebilirsiniz. Dolayısıyla tercihinize göre saga ya da sola gidebilirsiniz. Biz saga doğru yaklaşık 2 km yürüdük yanlış hatırlamıyorsam. Hava yağışlı olduğundan diğer tarafa gidememiştik. Diğer tarafta cafe-restaurant gibi bir yer de varmış. Vaktiniz olduğu için oraya yürüyüp dinlendikten sonra dönebilirsiniz. Size kalmış 
  • pisekar v2  (10.03.16 10:23:31 ~ 10:25:10) 
Goreme'de kalmanizi oneririm.

Zaten araba varmis, rahat edersiniz. Kayseri'ye ugramayin bile :)
Onun disinda butcenizi bilemiyorum ama guvercinlik vadisine bakan clubmed hotel vardi artik yeirne baska bi otel olabilir ana manzarasi harikaydi, bi oralara bakin derim. (10 sene once filan kalmistim orada herhalde, goreme guncel, 2012de tekrar oradaydim)

Bir de argos hotel methini ben de cok duydum, butce hic sikinti degilse orayi da dusunebilirisniz.

Goreme acik hava muzesi + uchisar kalesi kesinlikle gidip gormeniz gereken yerler. Onun disinda otellerin rehberli yuruyus turlari oluyor vadilerde -trekking hesabi- onlara da katilabilirsiniz. Urgup, avanos da tabi ki gorulmeli.

Butce varsa sabah balona binebilirsiniz.
Derinkuyu yeralti sehri harika ama birazcik uzak (1 saat filan herhalde?) kaymakli da var yanilmiyorsam ama orayi gormedim.

Ve tabi ki doga harikasi ihlara vadisi. O da birazcik uzak ama cok cok guzel
  • kuehles blondes  (10.03.16 10:44:44) 
arkadaşlar ilginize çok teşekkürler.


  • enola gay  (10.03.16 10:58:44) 
ek soru: müze kart almamız gerekir mi? ben ve arkadaşım sürekli türkiye'deyiz yazın bazen müze vs. geziyoruz da diğer 2 arkadaşımız yurtdışından gelecek ve 1 kere ziyaret edecekler, 40 TL verip müze kart almak gerekir mi sizce? açık hava müzesi, üçhisar kalesi, ıhlara vadisi, yeraltı şehirleri vs. hepsi giriş ücreti istiyor sanırım?


  • enola gay  (10.03.16 11:09:55) 
bir kapadokyalı olarak tavsiyem uçhisardır. kayseri diyen arkadaş şaşırttı beni sakın dinlemeyin.

uçhisar pahalı olursa göreme veya avanos da olabilir. ürgüp de kalmanızı tavsiye etmem. ürgüp'e yakın mustafa paşa kasabası var (asmalı konak'ın çekildiği kasaba) güzel butik oteller var orayı da düşünebilirsiniz. gezmek için müze kart şart mı bilmiyorum ama sanırım müze kart olarak kullanılabilen kredi kartları var. onlara bi göz atmanızı tavsiye ederim.

iyi seyahatler
  • yerden sert orta  (10.03.16 11:25:08) 
Müzekart alın. Bazı yerlere girmek müze karttan daha pahalıya geliyor.


  • jazzabel  (10.03.16 11:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.