[]

Çalışanlarını politik, hayat, din vs ye göre seçmek

Şirketlerde böyle şeyler yokŞirketlerde böyle şeyler pek görmüyorum. Yazılım sektöründe mesela. Staj yaptığım çalıştığım yerlerde. MÜlakatlarda zaten sormuyorlar da o tarz şeyler. Belki profilleri filan inceliyorlardır.

BEn olsam kafa yapıma yakın inssanları alırdım die düşnüüyorum bir firmanın sahibi. Tabi ki, başarılı değilse bilgisi fazla yoksa sırf öyle alacak diye değilim. Irk din vs ayrımı yapmazdım da hayvansever doğasever vegan vjeteryan gibi insanları alırdım mesela.

Sizin çalıştığınız yerlerde böyle bir durum var mı, aynı tip insanlar yani hep? Şirketler bu tür arşatırmalar ypaıyor mu acaba?

 
şirketten şirkete değişebilir.

kurumsal yerlerde ik'cılar erişebildikleri her yerden profilinizi görüntüler. kendi ağları vasıtasıyla sizi sorup soruştururlar. okuduğunuz okula/bölüme, ikamet ettiğiniz semte vs. göre daha önce siyasi parti üyeliğiniz olup olmadığını sorarlar. mülakatta tuzak sorular sorabilirler, "gezi direnişi" hakkında ne düşünüyorsun vs gibi. fakat bu kriterler daha çok başvurduğunuz pozisyonla ilgilidir. kurumun temsilini layığıyla yerine getirip getiremeyeceğiniz, kişisel düşüncelerinizi kurum politikalarıyla karıştırıp karıştıramayacağınızı anlamak isterler.
  • solskjaer  (10.03.16 09:36:34) 
iki benzer ozellikte kisiden birini bu saydigin ozelliklere gore seciyorsa bir firma digerine karsi ayrimcilik "discrimination" yapiyor demektir.

Turkiye'yi bilmiyorum ama avrupa ulkelerinde bu sirkete dava acilabilir. (Tabi nasil ilerliyor bilemiyorum.)
  • kuehles blondes  (10.03.16 10:37:38) 
Açıktan olmasa da yapabilir tabi.


  • arnold schwarzeneger  (10.03.16 10:42:38) 
Özellikle yazılım gibi rekabetçi sektörlerde beceriye ve niteliğe göre değil de böyle pazardan domates alır gibi eleman alırsanız batarsınız.


  • 386 dx  (10.03.16 11:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.