[]

ketojenik+intermittent

jim wendler'in powerlifting programını başlıktaki beslenme düzeni ile beraber birkaç haftadır uyguluyordum ki sağ üst kolda önemli bir ağrı başladı. Dün ortopediye gittim, birkaç hafta dinlen dedi. oradan diyetisyene geçtim, hatun anti-ketojenikçilerden çıktı, uzun uzun konuştuk. bu arada yağ oranım da beklemediğim ölçüde düşmüş, %6'ya inmiş, ben ketojeniğe devam edeceğim yine ancak hem antrenmanlar hem de beslenme ile ilgili buradaki gurulara danışmak istediğim birkaç husus var:

1-şu 2 haftalık süre zarfında karın bölgesine çalışayım diyorum hazır yağ düşmüşken kasları belirginleştirmek için. Başka ne çalışabilirim biceps'i rahatsız etmeyecek türden?
2-%6 zannedersem çok düşük bir oran, o yüzden bu ara biraz karbonhidrat tüketimini artıracağım, en azından yağ %9-10'u görene kadar, en az zararlı karbonhidratlar hangileri, ne yiyeyim?
3-son 2-3 haftadır spor yapmıyordum sakatlıktan dolayı, onun öncesinde yaptığım da çok ağır antrenmanlar değildi, evde dumbbell'larla çalışıyordum, sırf intermittent+ketojenik ve hafif sporlar bu kadar düşük yağ seviyesine düşmüş olmam normal mi?
4-ketojeniği sürdüreceğim ama kontrollü, nasıl yapayım ara ara genel kontrole falan mı gireyim böbrek vs için?
5-bu ara intermittent'ı biraz delsem mi mesela sabah evden çıkmadan muz yiyerek falan?

teşekkürler.

 
Öncelikle %6 hatalı ölçüm olabilir çünkü ciddi düşük bir oran eğer naturel isen.

1. Squat'a devam edebilirsin. Triceps tarafında sıkıntı yoksa presslerde problem yapmaz. Postürü sikertmemek için sırt ve arka omuzları çalıştıracak izolasyon hareketleri de eklenebilir.
2. Yağ oranı dediğim gibi muhtemelen ölçilenden biraz daha yüksektir. Cihazlar bir ara benimkini de %6.5 ölçmüştü ama tahminim %9 civarıydı. Bence yağlanma hiç boşu boşuna. Karbonhidrat yüklemek yerine günlük toplam kalori alımını arttırabilirsin biraz.
3. Bunun da cevabını vermiş bulunduk. Fotoğraf ekle bence. Karın kaslarının durumu olayı netleştirir.
4. 6 aydan sık kontroller bence biraz evhama giriyor ama bu doktorların bileceği bir iş.
5. IF'i arada bırakabilirsin. Keto gibi giriş için ekstra uğraşman gerekmiyor neticede.
  • arnold schwarzeneger  (10.03.16 09:17:03) 
%6 yağ oranıyla ketojenik diyet yapıp nereye ulaşmayı düşünüyorsun? %6 yağ oranıyla karın kasların gözükmüyorsa ya yağ oranın yanlıştır ya da kas kütlen 12 yaşındaki bir çocukla aynıdır. Abur cubur tarzı karbonhidratlar en zararlılarıdır. Ketojenik diyetle yağ oranını düşürürsün ama hiçbir program bu kadar agresif bir düşüş yaşatmaz. Git kontrole hiç hormonun kalmış mı bi baktır. Delme.


  • angelus  (10.03.16 09:17:55) 
valla ben açıkçası arnold hocanın dediği gibi yağ oranının doğruluğundan şüpheleniyorum o yüzden öncelikle ölçümü başka bir yerde daha yaptırıp ona göre bir yol çizeceğim kendime. çok teşekkürler.


  • dali dili havali korna  (10.03.16 09:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.