[]

onur air - bilet fiyatları dalgalanması

18-21 mart için izmir - istanbul gidiş dönüş bilet bakıyorum birkaç gündür.

dönüş istanbul izmir ilk baktığımda 88 tl idi, sonra baktım 249 olmuş. sonra tekrar baktım 139. 88den 139a çıkmasını anlarım ama önce bu kadar çıkıp sonra inmesinin manası var mı?

şimdi izmir istanbul da 249 olmuş, diğer uçuşlar yine 100 tl civarı benim aklımdaki saat 249.

tüm uçuşlara gizli pencereden bakıyorum, istediğim saatleri de hiç seçmedim zaten sayfaya genel olarak bakıp kapatıyorum. ne yapalım hiç güvenmeyelim mi onura?

 
Sun express iyidir.


  • filipis  (10.03.16 08:22:03) 
@filipis sahiba gökçen kullanamıyoruz.


  • freya  (10.03.16 08:39:29) 
atlas'ta ve pegasus'ta çok iyi fiyatlar var.
skyscanner'dan baksana.
www.skyscanner.com.tr
  • manuel mandalina  (10.03.16 10:36:33) 
şöyle bi olay oluyor genelde.

sen ya da bi başkası uçuşu seçip rezervasyon adımına geldiğinde senin için o pnr'ı arka tarafta ayırıyor. 88'lik 3 koltuk kalmışsa, 3 kişi rezervasyon adımına geldiyse 88'lik biletler bittiği için bi sonraki fiyat çıkıyor. sonra sen vazgeçtin bu 88'lik bileti satın almadın, belli bir süre sonra o pnr'lar yok oluyor. 88 lik bileti bile görebilirsin sayfada eğer alınmamışsa.

senin olayda da 88,139 ve 249'luk 3 bilet grubu var diyelim.

88'lik son 2 bilet kalsın, 139'luk 3 bilet kalsın. 2 kişi 88'lik bilet almak için girdi, rezervasyon adımına kadar geldi, 3 kişi de 139'luk bilet almak için girdi rezervasyon adımına kadar geldi. sende tam bu sıralarda girdiğinde 249'luk bileti görmen normal.

88'lik bilet için işlem yapanlar bilet için ödemeyi yaptı ve biletler satıldı fakat 139'luk bilet alacaklar vazgeçti. sonra belli bir timeout süresi sonunda(bu sistemden sisteme değişebilir) bu pnr'lar bu fiyata tekrar aktif olacak. sen daha sonra girdiğinde 139 liralık biletleri göreceksin sitede.

biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir umarım :)
  • contavolta  (10.03.16 10:59:54) 
@contavolta çok da iyi anladım teşekkür ederim gerçekten. sadece, geçen sefer ucuza aldığım gidiş dönüş saatleri 294 tl iken diğer tüm seferler normal fiyat olunca biraz kafam karışmıştı işin içinde hinlik cinlik aradım hemen.


  • freya  (10.03.16 11:13:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.