[]

Klasik Araçlardan Anlayanlar: Kıyaslama Yapalım mı?

Arabalardan fazla anlamıyorum. Bütçem kısıtlı ve buna benzer bir alternatife yönelme durumum var: www.sahibinden.com

Bir adet de yakın fiyatta Vosvos var. O da 1973 model 1200 STD Econo.

Bu iki modelin yakışı, bakımları, kronik sorunları vs. hakkında bilgi sahibi olan varsa aydınlatabilir mi?

 
mercedes için konuşuyorum hiç öyle buz gibi soğutan bir kliması olduğunu sanmıyorum. yazın o arabada duramazsın. ciddi benzin yakar. her gün orasından burasından ses gelir, yeni arızalarla güne başlarsın. diğerini bilemiyorum.


  • yorke  (10.03.16 02:31:42) 
klasik demek 50 yıllık demek. bu araç klasik değil. klasik araçlar sınıfında görece pahalı araçlar olur. normal sınıfta yaşa göre arama yaparsanız daha güzel sonuçlar bulabilirsiniz. misal;

www.sahibinden.com

aynı şekilde bmw'nin de bu tip modelleri var. her parçası aynı yaşta olduğu için kronik problemlerden bahsetmek pek mümkün değil. yakışı hepsinin fazla, lpg veya dizele yönelmek faydalı olabilir. bakımı hepsinin zor. motoru yapılı olsa bile atıyorum arka tekerinde, viteslerinde falan pat diye problem çıkarma olasılığı yüksek. bu yüzden bütçenizin bir kısmını sürpriz problemlere ayırmakta fayda var.
  • icim urperiyor  (10.03.16 03:17:41) 
araba alırken şuna bakmak lazım. ben bu arabayı yürütebilir miyim? bu verdiğin link için de böyle x6 için de. kenarda paran vardır gider x5 35i alırsın. ama benzinine para yetiştiremezsin.

hele ki böyle eski arabalar alırken bu iş daha da zahmetli. verdiğin mercedes linki için konuşursak 283.000'de bir araç. bu araca 170.000'de lpg takıldığını düşünsen 110.000 km lpg ile gitmiş ki yüksek bir rakam. büyük ihtimal cayır cayır yağ yakıyor bu araç. ki takılan sistemin kalitesine göre motorun ömrü baya bir kısalmış olabilir. bir de lpg bildiğim kadarıyla benzinden daha yüksek sıcaklıkta yanıyor bu da motor parçalarında aşınmaya neden olmuş olaiblir. bunu bir teste sokup fabrika çıkış verisi ile kıyaslarsan ne kadar ömrü kaldığını motorun anlayabilirsin.

bunların dışında benzin deposu, iletim borularının vs falan da çok iyi kontrol ettirilmesi lazım. araba genel olarak gaz ile kullanıldığından yakıt depoda bekledikçe kalitesi düşer hatta depoyu bile delebilir zamanla.

araba benzinli olsaydı sadece al derdim. o araba bir o kadar km gider derdim ama lpg varsa işin içinde biraz uğraşman lazım.
  • ayiadam  (10.03.16 10:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.