[]

Reklamcılık sektörü nasıldır?

Selamlar
Ocak da üniversiteden mezun oldum. Bölümüm endüstri mühendisliği. Şu aralar harıl harıl iş aramaktayım. Bu süreçte reklamcılık sektörü de ilgimi çekmeye başladı. Bölümümle ilgili işlerden ziyade kreatif işlerle uğraşmak daha cazip geliyor bana. Kurumsal bir iş ortamındansa ajanslar falan daha keyifli gibi gibi geliyor bana. Ancak hiç tecrübem olmadığı gibi bu sektörden de tanıdığım bilgi alabileceğim kimsem yok. Reklam sektöründe bulunmuş, ajanslarda çalışmış ya da halen çalışmakta olan, junior ya da senior mertebesinde olan arkadaşlar bana bilgi verebilirse çok sevinirim. Özellikle art direktör gibi pozisyonlar hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Nasıldır sektör, çalışma koşulları maaşlar vs. aydınlatırsanız çok sevinirim. Ayrıntılı anlatmak isteyen olursa mutlaka yeşillendirsin.
Çok teşekkürler şimdiden


 
haddinden fazla saat calisiyorsun, 12 saate variyor. isler sacma sapan. isin dogrusunun o olmadigini bilsen bile yapmak zorundasin falan. cuma gunleri genelde happy hour olur, fazla mesai yaparken ustune bira icersin. etrafindaki insanlar memur degil de internete az cok giren insanlar olur 1-2 komik video muhabbeti yapabilirsin. o kadar


  • hjarteblod  (10.03.16 00:37:36) 
yaptığın her işe rezive gelen bir dünya. yaratıcılığın müşterinin aklı kadar genişleyebiliyor. çoğu ajansta inanılmaz mesailer dönüyor. şanslı değilsen maaşlar vasat.


  • freya  (10.03.16 08:05:42) 
want2die +1

yurt dışındaki benzer şirketlere - yurt içindeki benzer şirketlere bakarak arak yaparak günler geçer. 10da 1dir kendi üretimleri en iyi şartlartda.

çalışma şartları iyi değil, maaşlar yüksek DEĞİL, bazen baskı büyük. müşteri a derse a, b derse b.


az önce değil'i unutmuşum :)
  • fakyoras  (10.03.16 08:06:34 ~ 08:24:48) 
gelme buralar çok fena :(


  • suwat  (10.03.16 08:09:29) 
ben patronlar haricinde reklamcılık sektöründe çalışıp da bir dikili ağacı olanı görmedim. saat 7'de çantanı alıp bilgisayarını kapatıp çıkmanın hayalini bile kuramazsın.
maaşları finanse eden büyük müşteri giderse ajans ekonomik krize girer, bekle ki biriken maaşların ödensin. ajans patronu bir yandan yeni müşteriler koparmak için çalışanlarını afaki uğraştırır. hatta utanmadan, yeni müşteriler için güzel işler çıkaramadığımızı, bu yüzden de yeni bir para akışı olmadığını, hatta maaşların bizim yüzümüzden yatamadığını falan söyleyebilir.

dışarıdan bakıldığında dekorasyon harikası gibi görünen ajanslar içeriden aynen böyledir. .
  • mkrn  (10.03.16 14:26:26) 
reklam sektöründe kreatif hiçbir şey yok.


  • tchuck  (10.03.16 14:29:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.