[]

Kümülatif Vergi Matrahı ve Gelir Vergisi Tutarı

Selamlar.

Yeni başlayacağım işyeri, istenen belgeler arasında en son çalışılan işyerinden alınacak kümülatif vergi matrahı ve gelir vergisi tutarını da belirtti. Eski işyerimle şu an davalık durumdayız, hatta patronla bire bir tartışmamız olduğundan beni mimlemiş ve o kadar insan içinden ismimi bilir hale gelmiş durumda. Dolayısıyla bir şekilde eski şirketimin muhasebesiyle doğrudan iletişime geçip ilgili yazıları istesem de kendisinin haberi olur ve zorluk çıkarır. Ki ayrılırken istediğim halde bordrolarımı da vermediler. Kısacası iletişime geçmek istemiyorum kendileriyle.

Ayrıca, arama sonrasında burada okuyup anladığım kadarıyla vergi matrahı ve gelir vergisi muhabbeti, aynı sene içinde iş çıkış-girişi yapıldığında isteniyormuş sanırım aynı yıl içindeki devir dolayısıyla. Eski şirketimden çıkışım Ekim'de, bu şirkete girişim Mart'ta. Dolayısıyla aynı yıl içinde değiller. Bir de çok gerekli belgeler değil sanırım.

Avukatım da başka bir şehirde (eski şirketim başka bir şehirdeydi, dava da orada devam ediyor, oradan bir avukatla) olduğundan onun aracılığıyla istesem de uğraştıran bir durum olacak saçma sapan.

İstenen yazıları vermesem nasıl bir durum olur? Zorunlu mu bu belgeler? SGK hizmet dökümlerimden eski şirketimdeki son ayların dökümünü alsam bir işlerine yarar mı? Ne yapmak lazım?

 
nasıl bir işe giriyorsun anlamadım. normalde sigorta girişi için kimlik fotokopisi yeterli. işte klasik öğrenim durumu, adli sicil kaydı, fotoğraf hadi bir de sağlık belgesi istesinler. kümülatif vergi matrahı ney lan?! vergi dilimine girip girmediğini anlamaları içinse yılbaşında sıfırlandı onlar. buraya 4 sayfa yazmaktansa yeni gireceğin işin muhasebe birimine sorabilirdin bunu aslında.


  • cekilmis gayfe  (09.03.16 20:33:54) 
edevlete gir. hizmet dökümünün çıktısını al götür. muhasebe halleder gerisini.


  • mimimi  (09.03.16 20:37:24) 
yıl değiştiği için kümülatifi sorun etmeyeceklerdir. e-devletten hizmet dökümü çıktısı alın. Ocak ve şubat aylarında çalışmadığınızı görsünler.


  • morrdo  (09.03.16 20:51:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.