[]

neden brokoli yemek istemiyoruz?

brokoli yerine herhangi sağlıklı besin gelebilir.

vücudumuz, bu sağlıklı bunu yersem iyi olur neden demiyor? hani her konuda bedenimizi dinleyecektik? neden bol tuzlu, şekerli, yağlı yiyecekleri yemek isteriz de enginarı yediğimizde çıkarmak isteriz?

bu yiyecekler gerçekten sağlıksız olamaz mı?

 
Brokoli güzel bir sebze ki. Ekşilemesini çok severim. Püre yapıp çorbasını yaparsın, çiğ salatasını yaparsın, her şekilde tüketilir.


  • yirmisantim  (09.03.16 19:08:44) 
"bu yiyecekler gerçekten sağlıksız olamaz mı" derken? amariga'nın oyunu mu diyosun yani, brokoli lobisinin işi mi?

her konuda bedenimizi dinleyeceğimizi kim söyledi allasen, ona bakarsan bedenimiz eroin de istiyo? dinleyek mi?
  • der meister  (09.03.16 19:11:00) 
Çorbasını çok seviyorum. Bugün de zeytinyağlısını yedim, pek zevk almadım ama yenebilir arada.


  • i was made for you  (09.03.16 19:15:24) 
zeytinyağlı, bol sarımsaklı salatasından yiyene kadar ben de brokoli sevmezdim. çorbasını da çok merak ediyorum. kesin güzeldir. bence çorbasını deneyin.


  • nice tnetennba  (09.03.16 19:16:01) 
Normalde doğada safi halde yağ veya şeker bulamazsın. Doğada tat duyunda yağ algısını uyandıran şeyleri zaten bir besinin içerisinde alıyorsun, kırmızı et, balık, beyaz et, fındık, zeytin ne demek istersen... Aynı şekilde şekeri de taze ve güzel meyvede hissedersin en çok. Tuz da genel anlamda mineral ölçme hissidir. Şimdi endüstriyel gıdalar bunları biliyor ve manipüle ediyor. O yüzden ekstrem tatlara diller alıştırıldıkça diğerleri tatsız ve tırnak içerisinde faydasız gelmeye başlıyor. Tam bir suistimal söz konusu anlayacağın.


  • testis agrisi  (09.03.16 19:16:20) 
testis +1. nasil bir sigara bagimlisina sigara guzel geliyorsa, fakat icmeyen bir insan bunu manyaklik olarak algiliyorsa ayni sekilde dusunuebilirsin. bedenin hastalikli iken nasil sana dogru biligleri versin? rafine besinleri tuketmeyi birakan insanlarin bu konuda cok bilgilendirici yorumlari oluyor. mesela gunumuzde pek cok insana normal gelen bir oranda sekerli bir tatli dusun, bir de tuzlu dusun. baklava ile misir cipsi misal. bunlari uzun sure tuketmezsen seker asit gibi yakiyor, tuzlu ise agiz icindeki butun dokulari sisiriyor. duzenli tuketen insan ise sigara bagimlisi gibi bunlari farketmiyor. bu yuzden bazi evlerde cok tuzlu yemeye alismis kisiler tuzun tadini hic almazlar.


  • mavicorap  (09.03.16 19:25:38) 
hergün olsa bol ekşili brokoli haşlaması yerim. biraz damak tadıyla ilgili.

rica edeceğim enginar hakkında böyle konuşma bir enginar dolması olsa şimdi tok olduğum halde yerim.
  • kuzey li  (09.03.16 19:26:12) 
Aklıma gelmişken, zehirli mantarlar da iyi örnek bu duruma. Zehirli mantarların gayet lezzetli olduğunu söyler yiyenler. Özendirici olmaması adına: böbrekleri maalesef kalıcı olarak iflas ettikten sonra hastane yatağında söyleyebiliyorlar bunu...


  • testis agrisi  (09.03.16 19:28:46) 
kremali brokoli corbasi enfes. zeytinyagi-limon ve sarimsak ile de guzel kombinasyon olusturur. farkli pisirme teknikleri var. a unutmadan yanina bir de havuc.


  • evimin paspasi  (09.03.16 19:59:19) 
Ben genel olarak sevilmeyen brokoli, ıspanak, pırasa gibi yemekleri çok seviyorum. Genel olarak otçulum, salça yağ ve tuz olmayacak otun güzel tadını öldürüyor alışkanlık değil damak tadım böyle ailede kimse benim gibi değil. Hazır şeyleri de yiyemem aşırı tuzlu ve tatlı benim için. Ekmeğin üzerine ıspanak ve beyaz peynir koyup mikrodalgada ısıtırım mesela mükemmel oluyor.


  • jazzabel  (09.03.16 20:22:11) 
her depresif insan gibi sağlıksız beslenip, kendimize kötü davranmanın keyfini sürmek için. yoksa çok lezzetli şey lan brokoli <3


  • hasmetizm 2046  (09.03.16 20:30:20) 
Asiri derecede, haddinden fazla yemek secen biri olarak corbasini severim. Sagliksiz bazi seyleri canimizin cekmesinin nedeni vucuudun kimyasini bozuyorlar, beyni kandiriyorlar yani. Metabolizmada bug oluyor.


  • stavro  (09.03.16 20:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.