[]

Modemde sadece Wlan isigi yaniyor sorun ne olabilir?

Bugun ttnetten mesaj geldi internetiniz kullanima acilmistir diye isten eve geldim hmodemi actim sadece wlan isigi yaniyor .Müşteri Hizmetlerni aradim net bagli görünüyor dedi. Sonra bi seyker soruyirdu ki hat düştü.

Duvardaki telefon hatti eski tur priz yani üç girinti var. Dönüştürücü taktim modem kablosunu bağlamak için. Bu dönüştürücü den kaynaklanabilir mi sorun? Eger sikinti olsaydi wlan da yanmazdi mi dersiniz yoksa. Teşekkür ederim


 
Wlan wireless'ın açık olduğunu bildiriyor. İstersen wireless üzerinden modemin arayüzüne bağlan. Oradan DSL kısmını bul. Bak bakalım DSL aktif mi (normalde modem üzerinde dsl ışığı da yanmalı).

Dönüştürücü gibi ek aparatlar hattın kalitesini düşürür elbette. Ama sende DSL'in buluşmaması sorun benim anladığım. Aparatta sıkıntı olabilir.
  • Yahuda  (09.03.16 18:36:35) 
bütün ışıklar yanmalı. bütün ışıklar yanıyorsa şifreni doğru girdiğine emin ol. kullanıcı adından sonra @ttnet olmalı...


  • gotic  (09.03.16 18:40:22) 
Kullanıcı adıma ulaştım nihayet, hiç açılmıyordı şimdi kullanıcı adımı görebildiğim bir sayfa açılıyo oraya nasıl şifremi gireceğim?


  • buffy de vampir sayılır  (09.03.16 21:41:02) 
Modem arayuzune girdim simdi ne yaomalu ?


  • buffy de vampir sayılır  (09.03.16 21:59:24) 
Kurulum kullandığın cihaza / hatta göre değişir. Mesela örnek bir kurulum burada var: www.mshowto.org

Türk Telekom'da muhtemelen TR069 protokolü kullanılıyordur. DSL ışığını yakabilirsen gerisini onlar halleder diye düşünüyorum. Olmazsa yine onların yönergeleriyle kullanıcı adı, şifre vs girebilirsin.

Ama DSL ışığı yanmıyorsa bir yerlerde sorun var demektir. En iyi ihtimalle cihazın ışıkları bozuktur, kendisi çalışıyordur.

Splitter kullanıyorsan bir yerlerde onu çıkartıp modeme tak. Ya da evinde telefon varsa modem yerine telefonu tak, çevir sesi alabiliyor musun bir onu gör. Sonra modeme bağladığında DSL'in yanıyor olması gerekli. Elinde farklı bir modem varsa (komşundan falan bulacağın) o modemi taktığında DSL yanıyor mu yanmıyor mu gör. Bunun için modemde herhangi bir şey değiştirmene gerek yok. Böylece sorunun modemden olup olmadığını anlarsın. Sorun modemdeyse yeni bir modem bul. Eğer normalde çalışan modemi eve getirdiğinde de DSL ışığı yanmıyorsa sorun ya kullandığın aparattadır, ya apartman içindeki bağlantılardadır ya da Türk Telekom hattındadır. Modem sağlamsa en iyisi TT'ye arıza kaydı bırakmak olacaktır.
  • Yahuda  (10.03.16 07:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.