[]

yüzmeye nasıl başlamalı ?

merhaba duyurunun sportifleri.
bugün havuza yazıldım. yarın öbür gün ilk kez gideceğim. tamamen serinlemek maksatlı bir girişim. yoksa derdimi anlatacak kadar yüzebiliyorum. hayatımda spor salonu deneyimim olmadı. o yüzden sorum şu, haftada 3 kere falan giderim gibi geliyor. bu doğrultuda nasıl bir program izlemeliyim ?



 
hocam sana tek tavsiyem havuzda yorma kendini yoksa mide bulantısından bayılırsın. o klor yok mu klor bir türlü dengesini tutturamıyorlar. havuzun bir ucundan bir ucuna kendi başına yarışlar felan yapma tavsiyem. açık hava ise sıkıntı yok.
yüzmek için de zaten temel şeyleri biliyom diyorsun, su da hareket edebiliyorsan yavaş yavaş nasıl hızlanırım diye öğreniyon kendi kendine.

  • masa penisi  (09.03.16 17:45:34 ~ 17:45:56) 
bi tane pull buoy al, bir tane ayak tahtası al, bir çiftte el paleti. kafayı suya sokup 3-4 kulaçta bir nefes alarak yüzebiliyorsan ilk aşama tamam demektir. yok ben bilmem diyorsan da sana tavsiyem her seansta 3-4 dakika nefes çalışması yap. suda nefes ver dışarda al. refleksin gelişir. youtubedan serbest kulaç tekniğini öğren. pull buoyu bacaklarının arasına sıkıştır. sadece kulaçla yüz.
Şu siteyi öneririm. Teknikler için. (git: www.svl.ch)
Videolar için de youtubeda goswim diye bir sayfa var. bayağı eskiler. teknikleri öğrenmek ve oturtmak zaman alıyor. havuzda kimse ne düşünür diye bakma. haftada üç saat teknikleri uygulamaya başla. 3-4 ay sonra kendine şaşırırsın.
  • mimimi  (09.03.16 18:19:09) 
merhaba,

nefes kontrolünü sağlamak benim için zor olmuştu, hala oluyor. bulunduğum havuzda ders alan insanlar ve profesyonel yüzücüler var, hemen hemen hepsi havuza ilk girdiğinde kafalarını suya sokup çıkartarak nefes egzersizi yapıyor. bu bahsettiğim olay şu şekilde yüzmen için gerekli.

www.youtube.com

bunun haricinde benim yüzme adına yaptığım en güzel şey sony nin su geçirmez mp3 çalarını almak oldu. tavsiye ederim.
  • sabirstone  (09.03.16 18:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.