[]

Hayal kirikligi

yasadiginizda ne yapiyorsunuz? Aman bosver diyebilenlersen misiniz? Olaylar istedigim sekilde gerceklesmeyince cok mutsuz oluyorum. 2 gundur aglamaktan helak oldum boyle olunca duzelecegi de yok siz kendinizi nasil ikna ediyorsunuz?




 
bi daha ugramamak icin beklentilerimi dusuk tutuyorum


  • pacoquinha  (09.03.16 14:13:28) 
uzuluyorum.


  • baldur2  (09.03.16 14:17:42) 
kimseden birşey beklememek üzerine savunma mekanizması geliştiriyorsun git gide.
çok acı birşey, konu ne olursa olsun, insanın bütün hayat enerjisini götürüyor biliyorum

  • Corc  (09.03.16 14:17:53) 
beklentisini yüksek tutan biri değilim genelde ama bazen o beklenti öyle bir yükseltiliyor, sonrasında öyle bir yere çalınıyor ki ne olduğunu anlayamıyorsun. o gibi zamanlarda güçlü olamıyorum ben, artık ağlayacak gücüm kalmayana kadar ağlıyorum ve uyuyabildiğimce uyuyorum. hemen geçmesini beklemiyorum, acıya da zaman veriyorum ama zamanın kendisi sahiden ilaç, bir süre sonra kendiliğinden kapanacak yaralar elbet.


  • devilred  (09.03.16 14:21:35) 
pacoquinha, Corc +1. İşten çıkartıldığımda, en yakın arkadaşım tarafından ve hoşlandığım çocuklar kazıklandığında çok büyük hayal kırıklıklarına uğradım. Üzüldüm, üzülmemek elde değil ama her şeyde bir hayır var dedim. Herkesin başına geliyor, engel olmamız mümkün değil ama bunlar da sana birer tecrübe oluyor. Ekşiduyurudakilerdekiler dertleşmek çok yardımcı oluyor.


  • geçerkenugradım  (09.03.16 14:26:09 ~ 14:36:19) 
Beklentılerımı hep en düşük tutuyorum.Halıyle hayalkırıklıgı da olmuyor sayılır.


  • nanelimonportakal  (09.03.16 14:28:39) 
daha çok daha çok ağlaman lazım o zaman düzelir.


  • jamswety  (09.03.16 14:36:37) 
Bazen nefes alamadigini hissediyorum. Cekip gitsem olmuyor kalsam olmuyor. Bugunde oyle bir gun maalesef delirecekmisim gibi hissediyorum. Bir el var bogazimi sikiyor ter icinde kaliyorum. Hani o gemi gelecekti guzel gunesli gunler vardi bana mi denk gelmiyo bunlar


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (09.03.16 14:44:37) 
Öğrenilmiş çaresizlik neticesinde tepkisizlik.


  • hasmetizm 2046  (09.03.16 14:46:43) 
gece mutlaka kafama taktığım için gün içinde kendimi yormaya çalışıyorum. spor yapıyorum mesela. kendimi yormak istemediğim zamanlarda da sürekli dizi izliyorum. zaten beynim ve vücudum yorgun düşüyor, bir bakmışım diğer gün olmuş.

kafam çok doluysa kendi kendime konuşur, olayları açıklamaya çalışırım, yoksa yazarım. bi şekilde başa çıkmaya çalışırım işte. ağlamak gibi şeyler yapmıyorum ama. hatta ağlasam çok güzel olurdu. mümkün mertebe itiyorum.
  • nice tnetennba  (09.03.16 14:46:48 ~ 14:47:50) 
Ben hayalkirikligi yasadigimda sanki gercekten kalbimin parcalandigini hissediyorum. Kalbim, Icim aciyor. O caresizlik hissi cok kotu.

Sanirim beklentileri dusuk tutmak gerekiyor. Fakat uzulmek de bir surec ve bunu kabul etmeli. Aglamaniz normal ve bu gececek. Uzuntunuz dinecek. Insanlarin en yakinlari vefat ediyor da zamanla alisiyorlar. Alisilmayan bir sey yok hayatta. Dertlesin, icinize atmayin ve gercekten de hayirlisinin olmus olabilecegini dusunun. Umarim her sey gonlunuzce olur.
  • engiribord  (09.03.16 14:52:14) 
Hayal kırıklığına karşı aşırı hassasiyetin var ve çabuk kırılıyor olman günlük aktivitelerini fazla etkiliyorsa bilişsel terapi uzmanı bi psikolojik danışmana başvurmanda fayda var çok pahalı diyorsan david burns iyi hissetmek kitabını tavsiye ederim


  • gocumanirabbim  (09.03.16 15:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.