[]

ABD Vize Başvurum Reddedildi

Merhabalar,

Mayıs ayında ABD'de katılacağım bir etkinlik vardı. Etkinlik işimle ilgili. DS160 doldurdum. Birlikte gideceğimiz bir arkadaşımla vize mülakatına gittik. En başta pasaportumuzu görevliye teslim ederken arkadaşımdan fotoğraf da istediler, benden istemediler. Neden benden istenmediğini sorduğumda "bazılarından istiyoruz sadece." denildi. Mülakat için dil tercihi sorulduğunda fark etmez dedik. Arkadaşıma Türkçe, bana İngilizce mülakat verdiler. (Spoiler: Arkadaşıma vize verdiler.)

Yanımda götürdüğüm evraklardan bazıları şunlardı: Etkinliği düzenleyen organizasyondan gelen davet mektubu, etkinliğe katılım ücretimi gösterir dekont, uçak biletlerim, konaklama ücretinin yatırıldığını gösterir çıktı, banka hesap dökümlerim, Ankara'da evim olduğunu gösterir tapu kaydı, avukat olduğuma dair belgeler vs.

Mülakat başladığında adam gidiş sebebimi, ne kadar kalacağımı, ne kadar süredir avukatlık yaptığımı filan sordu. Hepsine (gayet akıcı bir İngilizce ile) başvuru formundaki bilgilerle uyumlu cevaplar verdim. Belgeleri görmek istedi. 30 sayfa civarındaki belgeleri, para sayar gibi, hızlı hızlı geçti sonra "Sorry sir, you are not qualified." deyip postaladı.

Sorularım:

1) Sizce niye reddedildi?
2) Bu olay geçen hafta yaşandı. Bir vize danışmanlık firması ile çalışsam tekrar vize alma şansım var mı sizce?

 
Amerika vizesi çok kolay alınıyor aslında, iş belgeye vardıysa kötü demektir
genellikle bankoda 2 dakika sohbet eder, belge istemez verir gönderir.
Ben beklerken belge istenen herkesde genelde red gördüm, iş araştırmaya giriyor çünkü o raddede. Sözlükten de bakın herkes 5 dakikada 10 senelik aldım çıktım yazıyor, gerçekten alması çok kolay bir vize, fotograf istenmemesini anlamadım, standart isteniyor diye biliyorum.

Sizi bir şekilde orada kalabilecek kapasitede görmüşler, sizi buraya bağlayan 1-2 birşey çıkarın, ev tapusu falan filan.
Aracı kuruma hiç gerek yok.
  • Corc  (09.03.16 12:17:45) 
onlar zaten sen randevuna gitmeden çoktan incelemelerini bitirmiş ve kararlarını vermiş oluyorlar. yani yakın zamanda ikinci bir gidişinde de aynı sonuç çıkması kuvvetle muhtemel.

bir şey bulmuşlardır seninle ilgili, ülkene geri dönmeyeceğinden şüphe duyuyorlardır, belli üyeliklerin, yandaşlıkların onlara sakıncalı gelmiş olabilir (sadece tahmin atıyorum), ama keyfi bir durum değil bildiğim kadarıyla bu olay ve kiminle görüşme yaptığına da bağlı olmuyor.
  • loveinaflipbook  (09.03.16 12:18:08) 
anti amerikan bir eylemde yer aldınız mı hiç?


  • habib  (09.03.16 12:21:28) 
@Corc: Tapu ekledim zaten. Banka hesap dökümlerimde görebilecekleri en az $8500 mevcuttu. Ama dediğiniz gibi vize verdikleri arkadaşımdan hiçbir şekilde belge istememişler. Kaldı ki benim sunduğum belgeleri de incelemediler bile doğru düzgün. 30 sayfalık evrak dökümünü incelemesi en fazla 15 saniye sürdü görevlinin.

@loveinaflipbook: Ankara Barosu dışında herhangi bir üyeliğim yok; ama yine de anlamadım.

@habib: Hayır, bildiğim kadarıyla almadım. Son 5 yılda içinde yer aldığım eylemler toplamda 2-3 tane. Onda da, dürüst olayım, olayların çok fazla içinde yer almadım. Eylemlerin hiçbirisi de anti amerikan değildi.
  • starborn  (09.03.16 12:25:08) 
Bu eylemlerinizde gözaltına alınma gibi bir olay oldu mu peki?


  • aida bardak  (09.03.16 12:29:35) 
Bence bir kez daha deneyin, o anki gorevliye bagli bir durum.
Ya da itiraz etme hakkiniz varsa edin bence.

Mayisa daha var.
  • kuehles blondes  (09.03.16 12:31:22) 
isim peki arap ismi yada çok yaygın bir arap ismi mi?

benim bir arkadaşımı abd girişinde hep durduruyorlar çünkü kendisi ile aynı isimde interpol tarafından aranan biri varmış. üçüncü durduruşlarında sormuş polis anlatmış böyle böyle die.
  • ayiadam  (09.03.16 12:32:08) 
Hayır, herhangi bir gözaltı durumum yok. Sicilim tertemiz. Bunu gösterir adli sicil kaydı da evraklar arasındaydı.


  • starborn  (09.03.16 12:32:52) 
İsmim gayet tiki sayılabilecek bir isim esasen. Herhangi bir Arap esintisi yok.


  • starborn  (09.03.16 12:33:30) 
ya geçmişinde "bu adama vize verilmez" denilecek bir problem vardır ya da polisin sene sonunda bütçe planını tamamlamak için önüne gelene ceza yazması gibi konsolosluk da reddetme kotasını falan dolduruyordur. yoksa yukarıda da dedikleri gibi çok kolay abd vizesi.

tekrar başvurabilirsin vizeye ama danışmanlık firmasıyla başvursan bile yine senin mülakata girmen gerekecek. ekstra komisyon ödemek dışında bir farkı olmaz senin için.

edit: bu arada fotoğraf olayını ben de anlamadım. arkadaşın forma fotoğraf eklememiş miydi?
  • nrmnm  (09.03.16 12:41:25 ~ 12:42:24) 
5 dk onaylanıyor gerçekten hatta ben pasaportu bile vermedim bankoya gittiğimde vizeniz onaylandı dedi kız yanımda evraklar var gerek yok onlara pasaportu alayım dedi. benim de işim çıkmıştı o ara dedim pasaportu veremicem tamam dedi bize postalayın bir ara vizeniz yapıştırırız dedi. sonra bir ara kargoladım sonraki gün yapıştırıp geri yollamışlar bu kadar da olur mu demiştim. kesinlikle önceden araştırıyorlar oradaki görüşme hikayeden. bence yeniden başvurun birlikte gideceğiniz insanları da formu doldururken ekleyin elinizdeki tüm doneleri kullanın.


  • monkey  (09.03.16 13:15:56) 
Gorusmeye takim elbiseyle gitmedin umarim.


  • tezek  (09.03.16 13:18:08) 
Benden de foto istemediler. 3 dk sürdü sürmedi görüşmem. Adım da arap ismi. Sorunsuz aldım vizeyi 3 ay evvel.

Bunlarla alakalı değildir yani bence.

Arkadaşınla senin aranda bariz sorun oluşturabilecek fark var mı? Bi de baroya kayıtlı avukatı reddetmeleri anlamlı gelmedi hiç.

Danışman şirket de çok gereksiz zaten görüşmede yalnızsın boşver para verme boşuna.
  • bir ileti paylastim  (09.03.16 13:18:14) 
Çok kısa sürdü hemen onayladılar
Ancak çalıştığın şirketin referansı yada davetiye vs önemli benden öncekilere de vermediler sebep göstermediler

  • basond  (09.03.16 13:21:44) 
sözlükte de yazan var benim arkadaşıma da oldu, red aldı daha sonra bir hafta sonra yine başvurdu, hatta görevli red almışsın geçen hafta dedi sonra onayladı. direk arkadaşıma oldu bu. araya firma koymanıza gerek yok, direk başvurun görüşmede de dürüstçe söyleyin durumu


  • oscar  (09.03.16 13:42:39) 
vize alan arkadaşın kız sen erkek misin?
kızlara kıyak geçiyorlar çünkü onların illegal göçmenlik riski çok daha düşük.

  • mesgul ve huzursuz  (09.03.16 13:57:21) 
Amerikanin sorunlu gordugu ulkelere girisiniz var mi? Boyle durumlarda vize vermiyorlarmis gibi bir sey duymustum. Hatta sadece pasaporttab anladiklari icin yeni pasaport cikartanlar olabiliyor.


  • red g  (09.03.16 14:30:18) 
Turkce mulakati tercih edin. Eger size gore akici ama onlara gore akici olmayan bir ingilizce ile aksan hatasi yaptiysaniz belge ile uyumlu olmuyor. Bir arkadasim boyle red yedi ordan biliyorum (seller-sailor karisikligi). Ha bunu sallamamasi gerekir ordaki gorevli ama durum boyle


  • la noix  (09.03.16 14:36:15) 
- vize alan arkadaşım kız, ben erkeğim. ama sağladığımız belgeler neredeyse aynı; hatta ben daha fazla belge sunmuş olabilirim. kaldı ki sorun "ona niye verdiler?" değil, "bana niye vermediler." daha ziyade :)

- takım elbise giymedim. ama pantolon gömlek kravat kazak şeklinde normal iş kıyafetim vardı (çıkınca işe gideceğim için). valla klasik komplo teorisine girmek istemem ama sakalım var.

- valla övünüyor olmayayım ama İngilizcem gerçekten gayet akıcı ve konuşma süresince karışıklığa yol açabilecek herhangi bir ifade kullanmadığımdan eminim.

- daha önce hiç yurtdışına çıkmadım.
  • starborn  (09.03.16 14:46:59) 
ben de daha önce hiç yurt dışına çıkmamıştım, balayı için ilk defa başvurmuştum ve aldım..


  • oscar  (09.03.16 16:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.