[]

Sporcu karışımı için süte alternatif

Kendime yulaflı, muzlu ve protein tozlu bir içecek hazırlamaya başladım akşamları.

Neden olduğunu pek bilmememe rağmen broscience bunu gerektirdiği için normal süt içmek istemiyorum.

*Badem sütü çok pahalı (evde kendi badem sütümü yapabileceğim ortamım ve zamanım yok malesef)
*Su ile tadı kötü oluyor
*Laktozsuz süt ile denedim, o da (kesin onun yüzünden mi emin değilim ama) ishal yaptı

Bu karışımı ne ile yapabilirim ben?

Bir de süt niye zararlı yahu? Millet hazımsızlık yapıyor, midem ağrıyor falan demiş ama 25 yıldır hiç öyle bir problemle karşılaşmadım ben

 
Sütü protein ya da kalsiyum kaynağı olarak görmek mantıklı değil ama zararlı demek de biraz abartı oluyor. Sende gaz yapmıyorsa laktozu tolere edebiliyorsun demek ki. Karışımı yumuşatacak miktarda sütten zarar gelmez.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.16 10:17:25) 
Süt zararlı değil ama yetişkinler için uygun bir besin kaynağı da değil, zira bebeklikten sonra laktozu parçalayan laktaz enzimi azalıyor bağırsaklarda, bu da sindirim problemi yaratıyor. O da ishale gaza vs neden oluyor. Tabii bu herkeste aynı olacak diye bir şey yok. Herkeste derecesi farklı oluyor.


  • angelus  (09.03.16 10:21:24) 
prenses bağırsaklılar rahatsız oluyorlar sütten. çay lobisinin oyunları hep bunlar...

günde en az bir bardak götürürüm, iki yıldır. kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum. (çernobil sonrası çay içmeye benzedi durum :( )

aşırı süt tüketimi bazı bedenlerde böbrek taşlarına sebep olabilir. veya çooook fazla süt içmek kemikleri kalsiyum birikiminden ötürü biraz daha kırılgan yapabilir ama süt zararlıdır diyemeyiz.
  • fakyoras  (09.03.16 10:32:19 ~ 10:33:06) 
süt zararlı değil ki. sende problem olmuyorsa içebilirsin


  • sta  (09.03.16 10:38:00) 
süt, shake'ini katmaman gereken birşey değil. bence yapabilirsin.

ancak yapmak istemiyorsan ve biraz doğal da olsa şeker alımını göze alıyorsan 1 portakal ve 1 limon sıkarak karışımına ekleyebilirsin. eğer tozun da çilekliyse gayet güzel oluyor. çikolatayla vb deneme, vanilyadan ise emin değilim.
  • eindaclub  (09.03.16 10:38:23) 
sut (inek sutu-özellikle pastorize olanlar) vücut ph sini asitlestirir. bunu nötralize etmek için kemiklerden kalsiyum kaybı olur. bilinenin aksine sut, kemikler için yararlı değildir. Fermente sut ürünleri (yoğurt, kadir vs.) nötr sayıldığı için yararlı olanlar bunlardır.

alternatifi için badem, pirinç ya da soya sutu öneriliyor.

saveourbones.com

Edit: kadir ne yahu, kefir yazacaktim
  • fallopian  (09.03.16 10:51:23 ~ 14:22:09) 
Ula çok süt içen ülkelerde kemik erimesinin yüksek olduğuna dair araştırmalar var, adamlar gelmiş "pirinsis bığırsıklılır rıhıtsız ılıyır"

Neyse, çikolata aromalı protein tozunu kahveyle karıştıranları çok gördüm ben. Bir kesim çok seviyor, bir kesim de kusacak kadar nefret ediyordu. Deneyebilirsin.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (09.03.16 10:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.