[]

ölçü birimi olarak cup

adamların tüm tariflerinde cup geçiyor. anlamadım cup tam neye tekabül ediyor. 1 su bardağı gibi düşünmüştüm başta ama, 1 cup of milk de diyor 1 cup of spinach da diyor. tam olarak ne kadardır bu 1 cup?




 
kupa bardagi miktari kadar olmalı.

yaklasık 240ml diyorlar.
  • 1adam  (09.03.16 07:42:40) 
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.03.16 07:55:24) 
@hayat aklini... , evet bu çok yararlı oldu, yine de ıspanağı gözümde canlandıramadım ama 1adam'ın dediği gibi bir kupa içine sığan miktar gibi filan düşünmeliyim herhalde. teşekkürler ikinize de.


  • in vino veritas  (09.03.16 07:58:45) 
BU BENİM ÇOK İŞİME YARIYO:
cafefernando.com

edit: bir de şöyle bir açıklama var.
cafefernando.com
  • halanne  (09.03.16 10:14:35 ~ 10:30:43) 
@in vino veritas,

bu cup meselesinden ben de çok muzdaribim.. şöyle bir sıkıntı var ki; internette araştırdığında gerek türkçe sayfalar olsun gerek ingilizce, hiç bir cup ölçüsü birbirini tutmuyor!!! yok ingiltere'de kullanılan başka, amerika'da kullanılan başka!

her cup ölçülü bir şey yapmaya çalıştığımda kafayı yiyorum resmen!

aklıma en son yabancı arkadaşlarıma sormak geldi. ama sormayı sürekli unutuyorum :D

özet: birisi kesin cevabı öğrendiğinde, mesaj yoluyla (buraya her zaman bakamayabiliyorum çünkü), iletebilirse çok memnun olurum! :)
  • holy diver  (09.03.16 11:32:35) 
Mutfakta çalışırken ortamın ısısı, ürünün markası, fırının cinsi, pişirme kabının cinsi filan hepsi etkili oluyor. Zamanla duruma göre kendi ayarlamalarını yapmaya başlıyorsun kup ölçülerini pek dikkate almıyorsun. Bizim ülkede aynı kalitede un bulmak bile hayal, standartımız yok pek.
Yine de, aldığın tarifin menşeini biliyorsan çelikkız ülkelerde kullanılan ölçüleri yazmış, paylaşıyorum. Ben japonların daha ufak kup kullandıklarını biliyordum gerisini bilmiyordum.
celikkizmutfakta.blogspot.com.tr

ruki hanım pastacılık konusunda çok değerli bilgiler paylaşıyor. bi bak istersen. www.ruki.org
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (09.03.16 15:47:55 ~ 10.03.16 07:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.