[]

html içerik yönetim bilmemneyi

html cms(içerik yönetim sistemi) var mı? wordpress gibi otomatik yapacağım her şeyi. blogger gibi değil ama. cnn gibi mesela. cnn nasıl kullanılıyor ki? nasıl yazarlar köşe yazarı yolluyo o slaytın dönüşüne kim müdahale ediyo? cnnin web sitesini yazmak istiyorum ben. nerden başlamalıyım?




 
sadece html le satede statik sayfa yapabilirsin. Otomatik olacak diyorsan nohutun dediği gibi backend e ihtiyarcın var. kasma wordpress candır. yok illada yapacam diyosan php öğren.


  • magoria  (09.03.16 08:00:41) 
html 5 ile birlikte html uzerinde video yayinlama, slayt olarak fotograf kaydirma ozellikleri eklendi.

www.codecademy.com sitesine uye olup oradan kurslari yap. ilk derste flipboard un ana sayfasini yaptiriyor sana. oradan baya ogrenirsin.
  • safepassage  (09.03.16 08:02:53) 
yukarıdaki bilgilerin hiçbiri adamın istediği bilgiler değil. çünkü adamın da ne istediği hakkında bilgisi yok.

cnn'in websitesini yazmak için; html, css, javascript, php(veya asp), veritabanı (mysql örneğin) hakkında bilgi sahibi olman ve o slider'In dönüşü esnasınd bunların hangilerinin kullanıldığını bilmen lazım.
  • tchuck  (09.03.16 08:06:42) 
wordpress ilen bu dediklerinin her birini yaparsın (com değil org olanı) fakat html olmaz. php, asp, asp.net falan olur html bir markup dilidir, özünde statik bi word dosyasından farkı yoktur.


  • yuto  (09.03.16 08:38:59) 
hala istediğim cevabı alamadım. wordpresste yazılar kısmından yeni yazı ekleyip yayınlıyoruz ya. cnnde bu nasıl oluyor? allahın amele köşe yazarları kod bilecek değil. nasıl girip yazı yolluyorlar? buna özel bi yer mi yapılıyor? yani kendi panellerini mi yapıyorlar?


  • freetakilir  (09.03.16 18:04:58) 
tum cevaplar sorunuzu yanitlamis aslinda. belki sorunuz dogru mu ona bakabilirsiniz.


  • enaz3kedi  (09.03.16 20:52:10) 
soru gayet doğru?


  • freetakilir  (09.03.16 21:47:12) 
wordpressi ona göre modifiye ediyosun yazıları haberler le değiştiriyosun adam oraya düz yazıyı giriyo. atıyorum galeriler ekliyosun çıplak fotoğrafları tek tek yüklüyosun falan. ona göre özelleştiriyolar wordpress'i veya özel olarak cms yazıyolar (ki cnn %99,86 bu şekildedir)


  • yuto  (10.03.16 23:14:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.