[]

Malt Viski

Kendi bütçem sınırlarında çeşiti viskiler tadarak kendime en uygun olanı bulmaya çalışıyorum. Şimdi malt viski konusunda, diğer malt viskilere oranla çok çok daha ucuz olan the famous grouse'u içerek bir karara varmak doğru olur mu ? Malt viski içtim diyebilmek için ille macallan, glenfıddıch mı içmek lazım ?




 
içkiden ne bekliyosun, ona bağlı

1) içkiden ne bekliyosun
2) damak tadı, sızdırmak , öldürmek , mayıştırmak, güçlendirmek , duygusallaştırmak .... vb hankısı
  • nojoke  (02.11.09 21:05:59 ~ 21:08:00) 
viski konusunda fikir vermesi için şuraya göz atabilirsin ;

www.sourberry.org
  • sarap dumani  (02.11.09 21:26:48 ~ 21:27:04) 
Sonda soyleyecegimi basta soyleyeyim: istedigini ic!

Simdi detaylara girelim: malt viski deyince Turkiye'de daha cok single malt anlasiliyor. Bildigim kadariyla Famous Grouse'in single malti yok. FG'nin malt whisky diye adlandirdigi sey sectikleri single maltlarin harmani. Bu durumda teknik olarak FG icince malt viski icmis olmuyorsun. Ama fiyati uygunsa ve tadi hosuna gidiyorsa ic tabi.

Single malt viski olarak da, eger yurt disindan getirtme imkanin varsa uygun fiyatli (30 Euro civari) ornekler var. Turkiye'den alacaksan iyi dusun. Normal ickiler zaten pahaliyken iyice luks olarak gorulen malt viski daha da asiri fiyatlarla satiliyor. Gozunu acip iyi fiyat arastirmasi yapman lazim.
  • wpi  (03.11.09 09:25:27) 
45€ ya glenfiddich 15 year old solera reserve var, fiyat kalite oranı olarak çok başarılı bence.


  • dave mustaine hayvani  (03.01.12 22:27:46) 
Bowmore tavsiye ederim. 12 yıllığını 120 dolara bulabilirsin. çoğundan da bir adım öndedir.


  • cornelivs  (03.01.12 22:42:59) 
Bowmore 12 yıllığa 120 dolar vermek biraz yazıktır bence, Türkiye sınırları içinden malt viski almamanı tavsiye ederim, 25 30 sterlinlik viskiyi 200 tlye gömüyorlar. Duty freelerden başka seçeneğin yok yurt sınırları dahilinde


  • dave mustaine hayvani  (04.01.12 12:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.