[]

Erkek vücut yapısıyla ilgili görüşleriniz ?

Başlığı öyle açtım çünkü doğrudan "vücut geliştirmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz ?" diyip daraltmak istemedim.

Zayıf-Göbekli-Kaslı Göbekli-Kaslı-"Ben Boksörüm"-"Kanzuk Mode on" vücut tipleriyle ilgili görüşleriniz nedir ?.

İlla ki her erkek göğüs kaslarını belli etmeli, pazuları "ben burdayım" demeli midir yoksa "göbeksiz erkek balkonsuz eve benzer" desturunu mu benimsemeli yada her ikisini birden mi yapmalı ? Bu arada zayıflar da ölsün mü ?.

Buradaki genel görüşü öğrenmek için açtım bu başlığı.

 
keçi meme seviyorum ben.


  • rygard  (08.03.16 21:17:58) 
Zayıf erkeğim.

Herkes sağlıklı denebilecek bir vücut yapısına sahip olmalı diye düşünüyorum. Bunun dışında benim gibi zayıf ya da tam tersine göbekli ya da six-seven-eight pack'li birinin de normal olmadığını düşünüyorum.
  • rakicandir  (08.03.16 21:19:52) 
Fiziksel efor sarfetmen gereken bir iş yaparsın vücudun kendiliğinden taş gibi olur anlarım da ofiste masa başı 9 saat çalışan adam niye yapar bunu hiç anlamam. Göbek yoksa ve düzenli yürüyüş koşu yüzme yapıp en azından yatak performansı için kondisyonunu korusun yeter bence. Gerçi erkek halimle böyle düşünüyorum bir de kadınlara sormak lazım, bilemedim.


  • Kovacic  (08.03.16 21:28:56) 
heybetli erkek seviyorum ben, uzun boylu, iri yapılı filan.


  • devilred  (08.03.16 21:34:11) 
tarih boyunca erkeklerin begendigi kadin vucut tipi son derece degisiklik gostermis. son 150 yilda dahi kadinlarda onlarca farkli vucut yapisi populer olmus. yalniz, durum erkek bedeni icin birkac bin yildir degismemis.

o yuzden yag orani dusuk yuksek kas oranina sahip vucut en ideali.
s-media-cache-ak0.pinimg.com
  • lifeframe  (08.03.16 21:35:01 ~ 21:36:04) 
fit olmalı diye dusunuyorum. hani kendine bakan diyoruz ya... o saygiyi vucuda da gosterecek. bilemiyorum ofis masalarinda bulunmadidim icin o dunyalar bana garip geliyor. kimileri hani gobegi sorun etmiyor ya. spor her turlu guzel.


  • evimin paspasi  (08.03.16 21:36:33) 
Göbekli olmasın. Mümkünse baklavalı olsun. Tamam ha deyince baklava yapılmıyor ama 1 yıl çalışsanız olur, erkeklerin bu konuda daha avantajlı olduğu bilimsel bi gerçekken bu nimeti neden kullanmasınlar ki? Doğuştan zayıf olanlar için de geçerli bu dediklerim, sporu herkes yapmalı !
Omuzları kolları da gelişmiş ve güçlü olsun ki sarılınca içinde güvende hissedeyim :)
Boyu da en az 10cm uzun olsun isterim benden.
  • megalomaniac  (08.03.16 21:46:58) 
yağ oranı %16'dan düşük olsun ama %8 den düşük olmasın. ince bel, geniş omuz, orantılı vücut hatları çekici geliyor. bu da ancak sporla mümkün. kasları ben burdayım desin. tam olarak beğendiğim kas, yağ oranı resimdeki gibi. ama göğüs kasları daha belirgin olsa daha iyi. geri kalan yerler de birkaç tık daha kaslı olsa tam ideal. popo ve bacaklarda önemli.

cdn.muscleandstrength.com

aşağıdaki adamın kas oranı idealimdekinden yüksek, yağ oranı da idealimdekinden düşük. ama orantılı olduğu için estetik ve çekici durmuş.

www.google.com.tr
  • cikis yolu  (08.03.16 21:48:44) 
göbekten hoşlanmıyorum ama illa baklavaları olacak diye bir şey yok. fit görünsün yeter. geniş omuz, kaslı kol her türlü kabul.


  • nice tnetennba  (08.03.16 21:53:06) 
Oncelikle gobek hic hos bir sey degil. Erkek vucudu dedigin kasli ve siki olmalidir. Dumduz bir karni olmadidir efendim, hafiften de olsa gogus kaslari be pazulari olmalidir ki estetik olsun. Balon gibi sisirmeye de gerek yok tabi ama yag tulumu bir erkek hicbir halta benzemez, hafiften kas olacak.
He bana sorarsaniz su da muazzam bir sey ama tr.pinterest.com bu kadar olmak zorunda degil:) Zaten bu adamin hayati spor salonunda geciyor.

Ama orta yagli ol, az yagli ol, hafif kasli ol, cok kaslii ol, biraz zayif ol, biraz kilolu ol, ne olursan ol gobek gogusten ileride olmayacak arkadas, benim kistasim budur. Erkek dedigin budur, gogusler gobekten ileride olacak.
Boyle afedersiniz b*k cuvali gibi adamlar gorunce cok kiziyorum, biraz gayret goster yahu, her sofrada karnini doyurma, usenme biraz hareket et, yol yuru, kos, biraz vucudun insana benzesin yahu.. Bazilari gercekten kilo konusunda caresiz ama inanin bircogu tembellikten ve iradesizlikten yag tulumu gibi dolasiyor ortalikta. 125 kilo olan bir vatandas, 90 kilo olan arkadasima kilo ile ilgili konusurken arkadasin kendisine dikkat etmesini soylediginde "senle aramizda cok kilo farki yok ki" demis mesela. Zihniyete bakar misin? Kendini neden kandirir ki insan? 125 kilosun yahu bunun az farki cok farki mi var, kiyaslama yapilacak bir sey yok ortada, neresinden tutarsan tut, 125 kilosun, davul gibisin yahu..
Iste gobeksiz erkek balkonsuz ev gibi sacma sapan muhabbetleri yaratanlar boyle insanlar.

Zayiflara gelince zayif erkek de ayni sekilde hicbir halta benzemiyor. Kadin gozunde ise tum kategorilerden en kotusu zten. Ben de eskisi kadar olmasa da zayifim biraz ve zayif erkegi de begenmedigimi acikca soyluyorum:) Yukarida soylediklerime karsin erkek zayif olmaktansa biraz fazla kilolu olsun daha iyi. Yani ortalama ideal kilosunun 10 kilo altinda olan bir erkek, idealin 10 kilo ustunde olan bir erkege gore cok daha berbat, sekilsiz gozukur. Sismanlar da olsun, zayiflar da olsun, ben de oleyim diyecegim ama birazcik toplarladim ben :)
Edit: Biraz kilo alip toparlayinca isler cok degisti:)
  • stavro  (08.03.16 22:00:37 ~ 22:25:24) 
Son birkac yilim cok fantastik gecti, o yuzden formdan bayagi dusmustum. Son birkac aydir hem beslenmeye dikkat ediyorum hem de spora gidiyorum. Bence benim yaptigim normal, herkes de yapmali. Bunu yasaminin cok kilit bir noktasina yerlestirip vucut gelistirene de saygi duyarim ama kendim %5 yag oranina dusmeye calismiyorum.

Sonucta filmlerde, moda ceimlerinde gordugumuz yaldir yaldir kasli adamlar bunun icin bir ton para aliyor. Yani bana da desen ki "sen bu filme hazirlan, egzersizle 15 kilo al, sana 5 milyon dolar vericez" e tabii ki yaparim amk cunku isim bu zaten, hayvan gibi para aliyorum. Bir ofis calisani olarak kendimi iyi hissettirecek ve sagligimi olumlu yonde etkileyecek kadar spor yapmayi seviyorum.
  • fortisvita  (08.03.16 22:17:39) 
az yağlı (yani göbeksiz) ve fit veya biraz daha zayıf vücut.


  • freetakilir  (09.03.16 02:23:02) 
@lifeframe o heykelleri yapanlar erkekler. Ben kalkip da hicbir erkegin bir kadina "mm hangi erkek vucudunu seviyordun soyle de zeus'u oyle yapayim" dedigini sanmiyorum. Mukemmel erkek vucudu ile ilgili sanatsal calismalarin cogunu erkeklerin kendi fantazisi olusturuyor

Tabii ki bi demek degil ki kadinlar davut'tan farkli bir vucut begeniyor. Ama etrafimdaki cogu kadin body buildingle kafayi bozmus amcalardan tiksiniyor. Evet begenmeme degil, tiksinme soz konusu

Ben de erkek vucudu konusunda biraz muhafazakar olan kesimdeyim. Uzun boylu guclu yapili severim ama sisman kasli degil. Goruntusune ayirdigi vakit bana ayirdigini gecerse ya da ayna karsisina gecip memelerini kasip selfie cekmeye baslarsa bozusuruz
  • la noix  (09.03.16 03:06:16) 
Yag orani çok dusuk olup vucut yapmis tipler bende nedense hep gay izlenimi birakiyor.

Gobeksiz bir bunyede gogus omuz kol iyidir.
  • yorke  (09.03.16 03:58:19) 
Hatun şişmansa genelde iri ama hafif yağlı olsun ister. Kendisi herifin yanında goril gibi kalmamalı ama karın kası vs. ile kadını komplekse de sürüklememeli. Fiziği düzgün hatunlar ise fit erkek istiyor. Ağır kas kütlesinin talibi daha dar bir kesim. Çok zayıf erkek için de öyle.


  • arnold schwarzeneger  (09.03.16 09:34:38) 
-meme: meme hic olmasin, az kabartisi olabilir, duvar gibi de olmasin ama boyle lop lop meme hic olmasin.

-got: koca got olmasin. bu cok futbol oynayanlarda oluyor. kuru got de iyi degil ama.

-bacak: cok kalin, kisa bacak, kalin ayak bilegi guzel durmuyor. bacak uzun ince olacak. ozellikle sporcularin baldirlarinda top gibi bir sisiklik oluyor ya, kas yani, hastasiyiz. ayrica boyuna uygun numara ince ayaklari olacak.

-bel: biraz bel inceligi olacak, govde dumduz inmeyecek.

-kollar - omuzlar: omuzlar genis, kollar guclu ve kasli olacak. ama oyle vucut gelistirmeci kasi gibi degil, daha mutevazi kaslar. uflenerek yapilmis gibi degil de odun kirarken sismis gibi.

-boyun: kalin kisa boyun olmasin.

-gobek: no! baklava: o da no. baklavasiz kasli karin olacak.

-eller: kocaman eller, uzun ince guclu parmaklar, kalp kalp
  • jimicik  (09.03.16 09:53:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.