[]

fresnel lens yahut sigorta

eski tüplü televizyonunu scart girişi olmadığından bana verdi komşum. görüntünün gittiğini ama hala ses verdiğini söyledi makinenin. amacım makineyi parçalayıp fresnel lensini çıkarmak, ama bu 51 ekran tvlerde fresnel oluyor mu bilmiyorum.. hatırladığım kadarıyla bir ufak sigorta değişimiyle görüntü tekrar geliyordu. tamiri basitse kullanırım, fresnel kesin varsa parçalarım diyorum. fresnel var mıdır?

fresnel ne diyenlere:
www.google.com.tr

 
Fresnel lensin in ne işi var ya tüplü tv'de? Elektron tabancası ve fosfor ekran var, optik bir olay yok ortada. Kim dediyse yemiş seni bence.


  • franz kafka  (08.03.16 22:14:30) 
Franz kafka +1


  • gunde 3 litre kola icen adam  (08.03.16 22:35:39) 
tabanca ve fosforlu malzemeyi ben de biliyorum bea. fresnel lensleri küçük ekranları büyütmede kullanılıyor, çin işi ve geçmişte kalmış bir çözüm tabii. yalnız bazı, çok değil bazı tvlerde bu sistemin içeride yerleşik olduğunu biliyorum. ama parçalamaya değmez hakkat. tv üzerinde model ibaresi bulamadım zaten. caydım parçalamaktan.


  • kargn  (14.03.16 19:54:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.