[]

Kanal Tedavisi

hello,

dün sabah saatlerinde sağ üstte bir dişime kanal tedavisi uygulandı. uyuşukluk sonrası ağrı kesicilerle idare ettim.

bugün itibarı ile kanal tedavisi uygulanan dişte hiçbir şey hissetmez iken, hemen yanındaki dişe baskı uygulandığında feci bir acı baş gösteriyor. lakin hassaslık yok, yalnızca baskı sonucu.

bu normal bir durum mudur? "ulan dişçi bunu tedavi ederken yanındaki zarar mı gördü acaba?" gibi saçma sapan düşüncelere girmeli miyim? ya sizin tecrübeleriniz neler? buyrun sohbete.

teşekkürler.

 
bende yemek yerken ,hapsirma esnasinda filan eger kanal disin uzerine baski olursa acidi . hatta 1 hafta filan surdu nerdeyse hergunum disciye sovmekle gecti. 3-4 ay sonra baska bir dis hekimine gidip durum neymis kontrol ettirecegim


  • 1917  (08.03.16 19:45:09) 
Dişin sinirleri alındıktan sonra pulpanın yani dişin sinirinin enfeksiyon derecesine göre kök ucunda inflamatuar mediatörlerin salınımında artış ve buna bağlı olarak da doku cevabı gelişebilir. Bu doku cevabında da sizin baskı olarak tarif ettiğiniz perküsyon ağrısı gelişebilir. Geçici bir şeydir, dişinizin durumunu hekiminiz daha iyi bildiği için pansumana gereksinim olup olmadığını net bir şekilde ondan öğrenebilirsiniz.


  • neferkitty  (08.03.16 21:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.