[]

şu video nasıl bir kamerayla çekilmiş?

www.youtube.com

el kamerası değil gibi hiç titreme yok. tripod da olamaz zira çok keskin dönüşleri falan var.
lensi de bi değişik.
var mıdır bu işlerden anlayan? teşekkürler

 
(bkz: steadycam)


  • hopeless  (08.03.16 18:25:54) 
Ultra geniş açılı gopro kamera ve steadycam etkisi yapan herhangi bir sabitleyici ile çekilmiş.


  • trklmsr  (08.03.16 18:45:22) 
geniş açılı bişey, gopro falan olabilir evet.

titreşim engelleyici olarak da daha manuel glidecam/steadycam gibi bişeyler diyorum çünkü fazla hızlı dönüşler var. Fakat daha basit hızlı çözüm için: www.youtube.com

Feiyu G4 gibi (birçok markanın) 3-axis gimbal stabilizerları var. Geçen yıl G3 Ultra modelini Gopro Hero4 Black ile kullandım süper alet.
  • rodriguez2  (08.03.16 19:41:02) 
Jib nedir, camera crane nedir, glidecam nedir diyecektim ki fikrim degisti. Bence balik gözüne abanilmasi yanlardan dijital olarak image stabilizer seklinde islenmesinden. Dikkat edersen kenarlara dogu anlik bozulmalar var. Bazi kameralarda var bu, xiaomi yi icin mesela 155 derece acisi var normalde, stabilize et dersen 130 derece ile cekiyormus gibi ama aslinda 155 cekip bazi nesneleri odaga alip ona göre keserek kayit aliyor, stabilize ediyor. Bence öyle bir sey.


  • portmanto  (08.03.16 20:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.