[]

Sözlükte ne direnişi var?

Tema değişti diye mi? Tek tek okumaya üşendim, dürümlü kanzuk esprisi yapmadan açıklayabilecek olan var mı?




 
yönetim asıl emek sahibi olan yazarlara danışmadan değer vermeden kendince birşeyler yapıp ediyor. yazarlara sormadan onların entryleriyle para kazanıyor. bir sıkıntıda yazarların yanında durmuyor vs. insanlar da madem değerimiz yok entrylerimizi de alır gideriz diyor


  • efruz  (08.03.16 08:47:09) 
''bizim tek derdimiz tema, eksi seyler falan degil. biz sozlugu eski haline getirmenin derdine dustuk. format denilen bir sey kalmadi. zamaninda patir patir yazar ucurulmasina sebep olan tanim diye bir sey kalmadi. biz bunlari geri istiyoruz. eski havayi yakalamak, yeniden burada hevesle entry girmek istiyoruz. cop entry vardi bir zamanlar hatirlar misin? hah iste biz onu da geri istiyoruz. keyfi mudahalelerden biktik artik. keyfi ucurulan yazarlarin gunahi yoktu ucurulurken. son 10 gundeki olaylar sadece bardagi tasiran son damla oldu.

biz cok sey istemiyoruz, kanzuk. biz sozlugumuzu geri istiyoruz

yoksa kanzuk, biz gidiyoruz. ''

demiş adam.

eksisozluk.com

daha ilk entrynin 3. paragrafı. üşenme oku.
  • dedim dedim de kime dedim  (08.03.16 08:48:42) 
@efruz ben de öyle düsünmüstüm ama yazarlar entry sildikten sonra uçurulunca niye olay yaratıyolar? Amaç "entryleri alıp gitmek" ise eğer?

Bi de feysbuk, twitter, ne bileyim bilumum sosyal medya da üzerimizden para kazanıyor onlara niye direnmiyoruz? :) bi noktayı mı kaçırıyorum?
  • ambrosia  (08.03.16 08:51:33) 
@dedim dedim teşekkür ederim güzel açıklama :)


  • ambrosia  (08.03.16 08:52:44) 
  • kakao  (08.03.16 08:57:11) 
- tema değişti alternatifsiz olarak, sonradan grimsi bi alternatif geldi
- sub-etha linki kaldırıldı
- ekşi şeyler dayatıldı
- entrylerini silenlerden uçurulanlar oldu
- entry silmenin önüne geçmek için dakikada 2 entry silme sınırı koyuldu.

özetle insanı irrite edecek ne kadar şey varsa yaptılar.
  • kimlanbu  (08.03.16 09:18:42) 
eksiseyler yapıyorsan burada izinsiz yazar entrylerini göz önüne çıkarıp buradan para kazanıyorsan zaten bir ödeme (editör, metin yazarı, içerik sağlayıcı) planın olmalı yazarlara. her türlü elinde kalacak kadar amatör bir uygulama yaptılar ellerine yüzlerine bulaştırdılar. umarım direniş büyür. ders olur herkese.


  • dedim dedim de kime dedim  (08.03.16 09:22:26) 
benim isyanım hem temaya, hem kullanıcı sözleşmesine hem de yönetimin kibirli tavrına.

tema gözlerimizi kör ediyor dedik, bizce doğrusu bu alışacaksınız dendi. kullanıcı sözleşmesinde eğer entry hukuken sakıncalıysa ekşi sözlük bir yer sağlayıcı ama entrylerden ticari gelir elde etmek istediklerinde ekşi sözlük eser sahibi oluyor. böyle bir saçmalık olabilir mi? son olarak da temayı beğenmedik diyince "bunlar ne anlar değişime direnç gösteriyorlar işte" temalo yazılar paylaşıp, dünkü açıklamayı yapmadan önce 340000 entrynin silinmesine göz yumdular. hatta hatta ssg ve kanzukun twitterdaki son menşınlaşmaları şok edici:eksisozluk.com

bu nasıl bir kibirdir anlamadım gitti. bu siteye uzun zamandır saçmasapan anlamlar yükleyen tek bizmişiz, onların umurlarında bile değil.
  • rivulet  (08.03.16 10:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.