[]

D vitamini eksikliği ve tavsiyeleriniz

Merhaba,
D vitaminim 7.72 çıktı, normalde 25 olması uygun sanıyorum. Günlerdir halsiz, yorgun ve çaresiz hissediyordum, bir sürü ödevim var, yapamıyorum. Dvit damla içtim doktor tavsiyesi üzerine. Fakat yine de önerilere ihityacım var.

Suppradyn de alsam mı bunun yanında? Ya da GNC live well'de bana uygun şeyler var mıdır?

Teşekkürler şimdiden
Avare, asude ve yorgun üyeniz...

 
Eczaneden d vitamini alsan?


  • diffarensiyel  (07.03.16 21:16:01) 
d vitamini gıdalarla alınmaz. güneşe ihtiyacınız var. yani vitamin olarak alabilirsiniz. bunun yanında güneşli günlerde pencere ardından olmamak kaydıyla güneşlenin 15-20 dakika.


  • synick  (07.03.16 21:21:16) 
Aynı sorun bende de var, 13.5 falan çıktı. Doktor ampul şeklinde D vitamini takviyesi verdi, 15 günde bir içiyorum toplam 3 ampulüm var.


  • utkumon  (07.03.16 21:25:57) 
Dvit ictikten sonra digerlerine gerek yok. Onlar para tuzagi. Bu arada turkiyede neredeyse herkesin d vitamini dusuk. Benim de 5 cikti. Dvit ampul 3 tane verdi dokror 15 gun arayla. Sonra bol bol gunes nisan mayis gibi sikinti kalmaz bence.


  • red g  (07.03.16 22:05:42) 
güneş kremi kullanıyorsanız en azından elinize kolunuza sürmeyin. emilimi engelliyor. birde d vitamin damlasını aldıktan sonra direkt güneş ışığında 30 dklık yürüyüş önermişti doktorum.


  • margi kleinjan  (07.03.16 22:07:21) 
doktor değilim, merdiven altı doktor gibi ilaç tavsiyesi vermek de istemem ama beraber çalıştığım doktorlar d vitamini düşük hastalara devit ampulu ekmeğe döküp ye diyorlardı.


  • curukturpkokusu  (07.03.16 22:59:14) 
Bence hepimiz aynı konudan muzdaribiz :( benimde 9 cikmisti dvit vermisti haliyle gunese cik diyordu bol bol ama birinden solaryumun ise yaradigini duymustum ne kadar dogru bilemem ama...


  • birnevihastalik  (08.03.16 01:12:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.