[]

Depresyon ve ilaç (doktor arkadaşlara)

Bir hafta önce fena haldeydim. İki gün boyunca doğru dürüst uyuyamadım, yiyemedim, ama kaygılarımla yüzleşince daha iyi hale geldim. Evden dışarı bile çıkmamıştım ama iki-üç gün önce spora gidip epey koştum bile. Yine de bugün devlet hastanesinde psikiyatriden randevu almış bulununca gittim. Depresyon olduğunu söyledi, dozu düşük iki ilaç yazdı. (zolapine 2.5 mgi sulinex xr 37,5mg) Çok fazla ve çok ince düşündüğümü, kendimi rahatlatmam gerektiğini söyledi.

Şimdi ilaçların dozları az sanırım, ama prospektüsleri beni biraz korkuttu yaygın ve çok yaygın olan epey yan etkileri var. Ben birkaç gündür kendime de gelme aşamasındayım aslında, kafamda problemleri hallediyorum, geleceğe karamsar bakmıyorum, uyku uyumaya da eskisi gibi yemek yemeye de başladım vesaire. Yani ilaçlar düzenimi bozsun istemiyorum, tekrar aynı şeyleri aynı şekilde yapmaya devam edeyim. Sizce yeni bir atağa veya rahatsızlanmaya kadar bu ilaçları kaldırsam, kendi çabalarımla iyileşmeye çalışsam doğru olmaz mı?


 
doktor değilim ama sadece şunu söylemek zorunda hissediyorum: hallediyorum dediğin problemler konusunda emin misin? en ufak bir olumsuzlukta tekrar bir hafta önceye dönebilir misin? ilaç kullanmak güzel değil ama çok kötü de değil. o yan etkiler ağrı kesicide bile olabiliyor. çok takılma. tabii ki hemen kullanmak istemiyosan kullanma, bu senin kararın. zaten çok acil olsa doktor muhtemelen hemen kullanmaya başlamanı isterdi.


  • nathanieltroy  (07.03.16 17:29:32) 
sana kalmış ama nasıl bir şeker hastası ilaca bağlıysa bir depresyon hastası da ilaca bağlı olabilir. 37 mg az değil ayrıca ama doktorun bildiği vardır 1 hafta boyunca doktorun dediği gibi kullanmaya çalış memnun olmazsan doktora danışırsın.


  • her gece aç  (07.03.16 17:34:00) 
olay kafada bitiyor bence. yapabilirim dediğin şeyi yapıyorsun.
10 sene civarı antidepresan kullandım sonra birgün dedim ben kendim yenebilirim ilaçlara ihtiyacım yok. 3 senedir de hiçbir ilaç kullanmıyorum ve çok iyiyim. ama kendini hazır hissetmen lazım. güçlü olman lazım. yapabilirim diyorsan içmeden biraz daha dene kendini gidişat nasıl bir bak derim.

  • sta  (07.03.16 17:39:22 ~ 17:39:37) 
haklısınız, birkaç gün kullanmadan devam edeyim, olmazsa kullanırım. çünkü antidepresan ismi korkutuyor, yani kullanıp da aklım zehir gibi çalışıyor diyenini duymadım. elbette doktora danışmadan kararımı vermiyorum, ancak sorunun kaynağının korkularım ve bugüne kadar üzerinde yaşadığım zeminin altından kayması olduğunu biliyorum. sanıyorum bunlarla biraz uğraşmak, deneyimlemek gerekiyor. yalnız bazı sorularım olacak,

- şimdi bu ilaçları kullanmaya başladık diyelim. önemli olmayan yan etkileri arasında kalp çarpıntısı, hızlı kalp atışları vs. yazıyor. böyle bir durum halinde spora devam etmek, cardio falan yapmak yanlış mı olur?

- iştah/iştahsızlık problemine kilo alma/verme de eşlik edebiliyormuş. kilolu değilim ama bölgesel yağlanma var, sağlıklı besleneyim de derken diyetisyene gittim şimdi de belirli bir programa veya kurallara uymaya çalışıyorum. bir de halsizlik, yorgun hissetme gibi problemler de olabilirmiş. bunlar benim rutin işlerimi, çalışmalarımı, programlarımı alt üst etmesin?
  • degilim  (07.03.16 17:58:10) 
bu yazdıkların da psikolojik rahatsızlık belirtisi bence sık dişini kullan.


  • her gece aç  (07.03.16 18:00:42) 
ilaçları kullandıkça yan etkilerine tolerans gelişiyor, yani zamanla yan etki olmamaya başlıyor. prospektüs okumak iyidir ama her yazanı da kesin olacak diye düşünemeyiz. doktorunuz bunları uygun görmüş, buradaki kimse sizi muayene etmedi, görmedi. kullanmayın demek doğru değil


  • fallopian  (07.03.16 18:27:59) 
o yan etkilere çok şeyapma. o yan etkilere kalsa ben şimdiye kadar 7 kere intihar etmiş, 3 kere kalp krizi geçirmiştim.


  • nickini degistiren yazar  (07.03.16 18:39:23) 
Şöyle bir ek bilgi vereyim. Yaklaşık 7-8 yıldır antidepresan kullanıyorum. Mutsuzdum, hala mutsuzum. Neleri denedim, neleri değiştirdim, neleri kombine ettim bana mısın demedi ilaçlar. Şizofren ilaçları bile kullandım rahatlayayım diye, 2-3 gün rahatladım sonra yine içim sıkıldı. Dün mesela sıkıntıdan etlerim acıyodu, bugün niyeyse orta halliyim. Demem o ki antidepresanlar zor bünyelerde bir işe yaramıyor.


  • diskbudur  (07.03.16 18:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.