[]

gereksiz terlemek

bir ismail türüt olamasam belki ama anlamsız bir şekilde kış vakti tişört giysem dahi terliyorum deli gibi. hatta sürekli tişörtle dolaşan bi insanım an fazla bi mont giyerim ama 1-2 saat sonra bi çıkartıyorum sırılsıklam koltukaltı. vücudumun geri kalanı donsun yine terliyor koltukaltım. her gün deli gibi abanıyorum 2-3 farklı tip deodoranta yine de bana mısın demiyo. bunu kökten çözecek bi olay yok mu veya kökten çözecek bir olayın herhangi bir yan etkisi olur mu?




 
öncelikle bu mevsimde o kadar terlemek normal değil. bi kan testlerine falan baktır bence. eğer normal çıkarsa da koltukaltına botox yapıyorlar o zaman terlemiyorsun.


  • sta  (07.03.16 13:04:04) 
driclor baya iyi çözüyor ancak olağanüstü bir durum varsa doktora görün önce tabii.


  • soso  (07.03.16 13:05:11) 
Botox yaptirirsin, 3- 4-5 ayda bi yeniletirsin :D

Ama once doktor. Sorun belki baskadir.
  • kuehles blondes  (07.03.16 13:26:47) 
ameliyat işi biraz sıkıntılı, o terin vücudundan bir şekilde çıkması lazım. bir arkadaşım elleri çok fazla terlediği için ufak bir operasyon geçirmişti ama bu sefer de sanırım sırtı gereğinden fazla terliyordu.


  • Kovacic  (07.03.16 13:39:36) 
abi aynı saçmalıktan ben de muzdaribim yıllardır ya. o kadar yaqışıklı sempatik çocuğuz ama yok anasını satiyim 10 dakika yürüdün müydü geçmiş olsun, sırılsıklam ve dolayısıyla leş gibi oluveriyosun. bu "OMG DEODORANT DİYE Bİ ŞEY VAR" diyen salaklara da allah bizdekinden versin demeden edemiyorum. dışarı çıkmadan önce 6 saat banyo yapıyorum, üstüm başım kıpkırmızı oluyor, deodorantmış parfümmüş hepsinden efendi gibi kullanıyorum, yanımda hep mendil taşıyorum ama yok anasını satiyim 10 dakikada bitti gitti. su oldun. bi daha geri döndür onu döndürebilirsen.

benim bununla ilgili şöyle bir gözlemim oldu: bir dönem bol hareket edip sağlam ter atarsan, devamında düzene giriyor. senin yaşam tarzın nasıldır onu bilmiyorum tabii ama bende ölümüne ter atacak bi aktivitede bulunmak, devamında bunu düzenlemişti. bi süreliğine ama tabii. sonra yine başladı.

yani nasıl desem, günde ortalama bir saat hareket ediyosan; gidip köpek gibi terletecek bi şey yap. halı sahaya git, deli dana gibi koş. şöyle vücut 10 litre su isteyecek kıvama gelsin. ondan sonra, günlük yaşantına geri döndüğünde, o kadar terlemediğini fark edeceksin. ha bunu uzun vadede nasıl oturtursun onu bilmiyorum, bilsem ben yapçam.

velhasıl geçmiş olsun. ben böyle bok bi şey görmedim hayatımda. çocukluğumdan beri çekiyorum. her şeyim de normal çıkıyo yani. "terlemek iyidir" deyip gönderiyolar amk. evet çok iyidir, göt çatalından lıp lıp damlayan nefis ter damlacıklarını hangimiz sevmeyiz ki? hangimiz günü dışarda geçirmek zorundayken, üzerimizde kuruyan terin yarattığı o muhteşem hissi ve kokuyu özlemeyiz? <3
  • der meister  (07.03.16 13:48:23 ~ 13:49:22) 
Ben de çok terleyen biriyim maalesef ki ama ter kokusuna şöyle bir çözüm buldum. Verdan doğal mineral diye bir ürün var normal roll on gibi ürünü kullanmadan önce koltuk altını traş et veya kes sonra, koltuk altını ıslatarak kullan gün boyu ter kokusu olmuyor. Ayrıca terlemek doğal olarak vücuttaki toksinleri atar, yani terlememeye çalışmak iyi bir çözüm olmayabilir.


  • bartholomew87  (07.03.16 14:07:24) 
@mimikikili, terin içine girmesi ne demek yahu? bilmediğimden soruyorum yani. benim bildiğim, deodorant sürülen bölge yerine farklı yerlerden o ter atılıyor vücuttan. onun dışında, kesin konuşabileceğimiz kadar zararları hakkında yeterince çalışma yapılmış değil diye biliyorum. ya da mesela driclor kullanıldığında ter içimize akıyorsa, bu ürünü tavsiye eden dermatoloji uzmanını şikayet etmeyeyim mi?


  • soso  (07.03.16 14:47:36 ~ 14:51:44) 
sormodren diye bir hap var. nöroloji uzmanı yazabiliyor sadece. yazdırabilirsen onu al bayağı kurutuyor. bir de sadece koltuk altı terlemen varsa klipsli etc mi ne diye bir operasyonla bitiriyor diye duydum.


  • cekilmis gayfe  (07.03.16 15:26:32) 
teşekkür ediyorum herkese önerileri için o zaman önce driclor istediğim sonuç olmazsa doktor diyorum artık.

@mimikikii terlemek tabi sağlıklı iyi güzel falan ama gereksizi de sosyal ortamlarda bi özgüvensizliğe itiyor insanı. zaten her gün spor yapıp deli gibi ter atan bi insanım attığım ter orasıyla kalsın dışarıya taşmasın derdindeyim sadece :D

@der meister her gün spora gidip en az 2-2buçuk saatini geçiren insanım bunun en az 1 saati kardiyo oluyo zaten ve çıktığım zaman tişörtü sıkınca su akacak seviyeye geliyo yani o hareket olayı gayet düzenli var ama terleme düzeni yok yine de :D
  • Mandos  (07.03.16 16:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.