[]

araç muayenesinde trafik sigorta poliçesi lazım mı

sigortam var ama ben ankara'dayım, poliçe izmir'de babamda. poliçesiz gitsem sıkıntı olur mu?




 
Lazım değil.sıkıntı olmaz.


  • delicevat  (06.03.16 23:00:37) 
www.tuvturk.com.tr

gerekiyor. verdiğim linkte "tarihini kontrol edin" diyor. sizin geçerli sigortanız olabilir ama tüvtürk'te bunu sorgulayacak bir sistem yok. vergi/ceza borcu, para ödeme aşamasında çıkıyor ama geçerli sigortanın olup olmadığını kontrol etmelerinin tek yolu poliçenize bakmak. poliçe yoksa haliyle geri çevireceklerdir.

ayrıca normalde de yanınızda taşımanız da gerekiyor. polis çevirirse ceza yersiniz. trafik sigortası olup da poliçeyi yanında taşımayana da ceza var. sigortası yok muamelesi yapılmıyor elbet, ama onun da cezası ayrı.
  • kibritsuyu  (07.03.16 00:22:58 ~ 00:24:47) 
@kibritsuyu www.zorunlutrafiksigortasi.net yetkililerinden alınan bilgilere göre 2013 yılına kadar yapılan denetimler sırasında, bize sorulan zorunlu trafik sigortası poliçesini, ilgili memurlara ibra etme gibi bir zorunluluğumuz vardı. Ancak yapılan kanuni düzenleme ile bu zorunluluk 2013 yılı itibari ile yürürlükten kalkmış durumda. Bunun yerine; trafik ekipleri ellerindeki cihazlar üzerinden, denetim yapılan aracın plakasını merkeze ileterek, sorgulama işlemini kendileri yapmaktadır. Buradan gelecek cevaba göre ise sürücüleri bilgilendirmektedirler.

Yetkililer, son zamanlarda bir çok kişinin trafik memurlarının hala kendilerine poliçe sorduğu bilgisinen kendilerine ulaştığını bildirmektedir. Genel olarak yapılan açıklamada ise, sistemlerin çalışmadığı ve sürücülerin hala trafik poliçesini yanında bulundurması gerektiği bilgisi verilmekte olduğu söylenmektedir. Bu eğer iyi niyetli bir uygulama ise, memurlara yardımcı olmak adına bu belgenin sunulması gerektiğini ileten yetkililer, belge sunulmaz ise kesinlikle belgenin araçta olmamasından ötürü bür ceza uygulanamacağını iletiyorlar. Bu konuda bir çok araç sahibinin bilgisiz olduğunu belirten yetkililer, bu konuya net bir şekilde açıklama getirdi.
  • animalman  (07.03.16 07:23:39) 
büyük ihtimal gerek olmayacak ama ben ne olur ne olmaz isteyeyim poliçeyi, zaten cuma gününe almıştım randevuyu, riske girmeyeyim. teşekkürler hepinize.


  • signore  (07.03.16 09:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.