[]

Sözlüğün Tasarımını Beğenen Var Mı?

Kardeşlerim kusura bakmayın ama beğenmek beğenmemek bir yana; okunmuyor lan. Gece modunda da okunmuyor. Bakın çok enteresan bu sitenin tek içeriği yazı ve o da okunmuyor öyle değil mi?
Beğeneni mi çok?
Dürümcü kardeşim bunu neden değiştirmiyor?
Zamanla alışırlar falan mı diyor?
Koca sözlük bir dürümcüye emanet edilir mi?
Sorular.. sorular...

 
Guzel ama daha guzellestirilebilir. (Gece modundan baysediorum.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.03.16 18:03:16) 
hala antik'i özlüyorum.

fırat diye teması vardı lan..

cevap : hayır. rezalet.
  • dedim dedim de kime dedim  (06.03.16 18:03:59 ~ 18:04:49) 
demek ki beğenen varmış. daha mı okunaklı böyle sayın ekşi sözlükte ekşiyen adam?


  • Frederick Co  (06.03.16 18:05:03) 
ben gece moduna da gündüz moduna da katlanamıyorum, sözlük normalleştirici kullanıyorum. ancak kanzuk'un yaptığı zorla kabul ettirmeden dolayı sözlüğe neredeyse hiç girmiyorum. zaten troller ve format bilmezler tüzünden leş bir hale gelmişti.


  • kuzey li  (06.03.16 18:07:08 ~ 18:08:04) 
hayır çok çirkin.


  • rakicandir  (06.03.16 18:10:40) 
içeriğin sadece yazılardan oluştuğu bir ortamda çok kısa olmayan tüm entryleri görebilmek için her dafasında ek bir tıklama yapmak ve bunun ayarlardaki bir opsiyona bağlı olmak yerine dayatma olarak karşımıza gelmesi tasarımdan daha ciddi bir sorun.

bu durum ekşişeyler ile birleşince de kötü bir yöne doğru bilinçli bir şekillendirmenin başlamış olduğunu görüyoruz. Zaten yakın geçmişte rant ve menfaat ilişkileri üzerinden yazarların uzaklaştırılmış olması gibi örnekler de var ki bu ve benzeri hareketlerin son zamanlarda hız kazandığını da görebiliyoruz. Bu çerçeveden baktığımız zaman tasarımın niteliği de anlam kazanmış oluyor ve daha büyük bir resim oluşturuyor aslında.

Adam kararını vermiş, boktan bir şey yapacak belli. Ömrünü doldurdu sözlük görünüşe göre, zorlamanın anlamı yok artık. Şahsen 15 yıldır kullanıyorum ki bir internet sitesi için de uzun bir süre. Farklı mecralara içerik girmek lazım artık. Ölü eşeği daha fazla dövmenin gereği yok.
  • rygard  (06.03.16 18:20:28 ~ 18:23:35) 
Ben de hiç sevmedim.
Sözlüğü zaten bok eden şeylerden biri tanım yapmayıp bakınızlarla laf sokmaya çalışan yazarlarken, bu berbat "tasarım harikası" ile iyice tüy diktiler, hiç çekilir gibi değil. Ben de hep Ekşicep aracılığıyla telefonumdan takılıyorum, kafam rahat.

  • m e b  (06.03.16 18:20:33) 
kısaca kanzuk ve ekürileri,

'olum onedio para basıyor lan. bizim ne yapıp edip her kitleye hitap eden bir şey yapmamız lazım.'

moduna girdiler. tasarım eksiseyler falan hep bu yüzden.

elbette sozluk ekonomik bir oluşum. elbette çeşitli hamleler atılmalı ama bunu sozluğu sozluk yapan değerleri hiçe sayarak yaparsan elinde sadece ismi kalır.

bence zaten eski sozluk konseptini gozden çıkardılar. gittiği yere kadar goturelim son vurgunu yapalım sonra ya satarız ya kapatırız kafasındalar.

yani ben olsam boyle dusunurdum.
  • dedim dedim de kime dedim  (06.03.16 18:26:19 ~ 18:29:18) 
ben beğendim ama bunu dayatma olarak değil de opsiyon olarak sunmaları gerekirdi.


  • cekilmis gayfe  (06.03.16 18:27:58) 
Ben hep eksindan girdigim icin beni etkilemedi ama kotu


  • condom kurşunu  (06.03.16 18:35:47) 
sözlükten duyuruya geçince gözlerim eriyor. sildim entryleri de hesabı komple temizleyip satmayı düşünüyorum ben de.


  • icim urperiyor  (06.03.16 18:38:26) 
Bence korkunc.

Bir adet adam cikip da yayina sokmadan bir bakalim hangi alette hangi browserda nasil görünüyor dememis. Zaten bug dolu.

Cuma günü biraktim eksi okumayi. Tek yasayan kizin, metrodaki paltolu kizi,otobüsteki cocugu, bilmemne girisli tipli su adami bulalim, yalayalim, sokalim, sokusturalim, tek yasayan kizin amaci seks, sort giyeninki seks, sacini acanin seks, mesaj atanin seks, fenerbahce oley, gs koydu mu, sneijder su futbolcu bu futbolcu, besiktasli olmak com rererö.

Kalite yerlerdeydi de bir inat direniyor aliskanligima devam ediyordum. Önce gözüme tecavüz etti tasarimiyla. Sonra kalitesiyle uzun zamandir beynimi yalama yaptigini ortaya koydu.

Eyvallah sözlük. Atarli ergen gibi kafana göre gidiyorsan kullanici kitlesini kaybetmen de gerekir. Alternatif forcen mi kurarsiniz, redditürkiye mi yaparsiniz bilmiyorum ama sözlügün gidisati kesat. Mal kullanici kitlesi, interneti iki siteden ibaret sanan kitle ile bayagi devam ederler ama kemiklesmis kadro bayadir yok ortalarda, kalanlarda aliskanlik su bu.

Cogu sözlükcü bildigim adam, uzun zamandir yabanci platformlara kaymis durumda. Benim de beklentim odur. Reddit, imgur zaten tek basina oldukca eglenceli ortamlar. Ha türkiye gündemini takip etmek icindi iyiydi sözlük, ona alternatif bulmak lazim ama o kadar.

Lan bir sözlük düsün, debedeki 50 entriden dördü besi okumaya deger. Saka mi lan?
  • Silesius  (06.03.16 18:43:47) 
Çoğunluk istemiyorsa düzelteceksin arkadaş


  • Erensq06  (06.03.16 18:56:05) 
ne gece görüşü ne gündüz modu ikisi de kötü. opsiyonel olarak sunulsaydı keşke.


  • halitkin  (06.03.16 19:22:46) 
Devamini okuyayim kisminin ayarlarda yeri olmaliydi katiliyorum, sozluk kullanim kosullarina sozlesmesine vs girmeden sadece tasarima yorum yaptim ben.

Uygulanisi yanlisti mesela, gercekten hic test edilmemis. İlk gun bug doluydu. Su an mobilde cok cok iyi arayuz. Desktop hala gelistirilebilir. Daha modern oldugunu dusunuyorum.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.03.16 19:46:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.