[]

Amerika Işid ve Ypg'ye destek verdi mi/ veriyor mu?

Yukarıda gördüğünüz ilgili soruyla ilgili özellikle yabancı basında bulabileceğim bir kaynak var mı?
Akademik boyuttan ziyade olayları hiç bilmeyen birisine gösterilecek.



 
ypgye verdi evet ışide vermedi. ypgye de ışide karşı savaştığından destek verdi, düşmanımın düşmanı dostum mantığına... gidip türkiyeye karşı pkkya destek vermedi yani. ışid karşısında rusya ile bile aynı safta sonuçta adamlar ypg de o bölgede düşmanlarının düşmanı konumunda. haliyle destekleyecekler, desteklememeleri abes olurdu...
daha kaynak bulunur kolayca ama bir örnek atayım neyse: www.cbsnews.com

  • ucan spagetticanavari  (06.03.16 06:23:04 ~ 06:23:28) 
bilinen ypg ye verdi işid e vermedi
gerçği kimse bilmiyor.

  • basond  (06.03.16 09:59:13) 
Turkiye Isid'i desteklerken Abd'nin desteklemedigine inanmak...


  • stavro  (06.03.16 10:39:49) 
ışid'in varoluş sebebi amerika zaten.
benim durumu okumam şu şekilde, 3 parçalı bi suriye\ırak planlanıyor. sünni\selefi-şii ve kürt bölgesi. sunni bölgesi(rakka-musul çevresi, dikkat edin bu lokasyonlarda serbestler, burunlarını sınırlarının dısına cıkardıkları anda kafalarına füzeleri yiyorlar) arabistan gibi vahhabi ve göbekten amerika'ya bağlı olacak. bunun için ileride sorun çıkarma potansiyeli olan ne kadar grup varsa ışid'e temizlettiriyorlar. temizlik bittiğinde sikko bi devrimle seceresi peygambere dayandırılan bi kukla sünni\selefi bölgesinin kralı ilan edilecek.
ışid tarafı en kolayı, bu örgütte her şey var ancak bi 'sunilik' kokusu da var, parodi gibi icraatları var, yapay olduğu binlerce kilometreden bas bas bağırıyor yani.

kürtler dünden razı amerikan mandasına onda da sorun yok, şii tarafı sıkıntılı. bu yüzden dünya devlerinin iran açılımı bol bol yaşandı geçen yıl. ambargoların kalkması v.s rusya'nin orada şu an çırpınışı esad ve iran'ı kaybetmemek için.

bana göre rusya şiileri kaybederse ortadoğu'da bölgesel bir pax americana yaşanacak, hegomonya iyi bir şey değil ancak bu bölgenin insanları maalesef bunu hak ediyor. başlarında sallanan bir kılıç olmadığı müddetçe birbirlerini kesiyorlar, bu daha trajik.

bu sebeple bölgedeki amerikan mandasını olumlu buluyorum, pax americana olacaksa elbet.

soruya gelirsek, desteklemek ne kelime, yaratıcısı amerika.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (06.03.16 10:44:31 ~ 10:47:25) 
ışide el altından taşeronlarla(suudiler, türkiye) ypg'ye el üstünden destek verdi.

amaç amerika'yla ilişkileri iyi bir kürt sünni devleti kurmaktı ama kürtler rusya'ya da sinyal çakınca amerika çark etti, şimdi kürt oluşumunu desteklemiyoruz diyorlar.

işler baya karıştı.
  • victum  (06.03.16 11:22:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.