[]

kargo mevzusu

selamlar.

gönderilecek olan 1 adet usb bellek var elimizde. bu bellegin isvicre-türkiye arasi git gel yapmasi gerekiyor.

icinde de is icin gerekli olan bi programin lisansi var. program degeri yaklasik 4000 dolar, yani gönderinin 4000 dolara kadar sigortali olmasi gerekiyor. sorulara geciyorum:


1) gönderme islemi iki firma arasinda olacagi icin gümrüge bildirmemiz gereken bir durum var midir vergi ödememizi gerektiren?

2) ups veya dhl ile gönderdigimde kargo alici ülkeye girdiginde o ülkenin lokal dagiticisina mi teslim ediliyor yoksa aliciya teslimi ups veya dhl mi yapiyor?


tesekkürler.

 
neden böyle bir atraksiyona girdiniz ki? usb belleğin içindeki bilgileri 256bit şifrelersiniz online olarak gönderirsiniz. karşı taraf da şifreyi girer açar.


  • mr.goodcat  (05.03.16 21:26:32) 
program o bellek takili degilken calismiyor. kopyalamaya karsi önlem almislardir diye düsünüyorum.

diyelim ki calisti, bu sefer de update vs. yapilacagi zaman üretici firma anlar muhtemelen. o riske girmeye gerek yok yani bi program yüzünden.
  • ben de  (05.03.16 21:28:49 ~ 21:29:10) 
ups ise ups ile, dhl ile gonderildi ise dhl ile oluyor genelde. ptt ile gonderirsen de yerel posta servisi ile iletilir.


  • lifeframe  (05.03.16 21:30:54) 
cok basit. numune faturasi hazirlayin ve uzerine "no commercial item, no commercial value, sample with free of charge" ibareleri yazin. numune olarak gonderin yani. bu sekilde bir sorun olacagini sanmiyorum.


  • pietro  (05.03.16 21:54:42) 
1- Diğer ülkeye giderken sorun olacağını zannetmiyorum ama Ürün Türkiye'ye dönerken değerini 4000 usd olarak bildirirseniz gümrüğe tabi olur. 100 USD üzeri her mal gümrüğe tabidir.
Burada kilit noktalardan biri kargo ücretini kimin ödeyeceğidir. Gönderirken şirket gönderecek ve karşı taraf ödeyecekse prosedürler farklı oluyor.
Bu konuda durumu yazarsan ayrıntılı cevap vermeye de çalışırım.


2- UPS veya DHL ile gönderirsen ve gönderdiğin ülkede bu şirket kendisi hizmet veriyorsa kendisi dağıtır. Aksi takdirde o ülkede anlaşmalı olduğu kuruluş yapar dağıtımı. Örneğin bir UPS hizmeti olan i-parcel'ın Türkiye dağıtımını yurtiçi kargo yapar.

Naçisane tavsiyem uçak bileti çok tutmuyorsa biri atlasın uçağa götürsün daha ucuza gelir.
  • tr2  (06.03.16 21:02:04) 
gümrügün internet sitesinden de baktim ama anlmadigim yerler var. misal 75€ üzeri vergiye tabiidir demis ama kendine ait esyayi yollarken vergi yok demis.

bir de fiyat konusunu anlamiyorum tam. usb bellegi gösterirsem deger olarak sadece 10$ yapiyor. ama bu durumda 10 dolarlik bellege 4000 dolarlik sigorta yapmazlar saniyorum?

kargo ücretini herhangi bir taraf ödeyebilir, hangisi ucuza gelecekse.

ucakla gidip gelmeyi de düsünmüyor degilim ayda bir.
  • ben de  (06.03.16 21:28:52) 
Vergi olayı şöyle, ürün kendininse veya numune gibi gönderilen ve değeri sadece gümrük beyanı için yazılan gönderilerde gümrük vergisinden muaf olursunuz. Bu vergide ürün değerinin %5 ile %8 arası bir bedele denk gelir.

Ama gümrük vergisinden muafiyet gümrük işlemlerinden muafiyet getirmez. Ürün bedeli 100 Usd (75 Euro) bedelini aşan bir bedel ile değer biçilerek Türkiye'ye göndeirlirse gümrük işlemlerine girmek durumundadır.

O nedenle ürünü kargolarken hazırlayacağınız proformada bedeli için 50 USD gibi bir değer yazmak daha uygun olur.
Burada ki sigorta kısmına gelince bence şirketlerle görüşüp ürün bedeli üzerinden değilde 4000 USD üzerinden bir sigorta istiyorum diye bir görüşün. Belki o şekilde bir sigorta yapabilirler.

Not: kargo bedelinin az olması için bu taşıma şirketleriyle kurumsal anlaşmanızın olması gerekir. Örneğin buradan Rigaya göndereceğim bir kargo için ben buradan UPS, DHL vs şirketlerden en az 2000 TL taşıma fiyatı almıştım. Göndereceğim şirketin anlaşması vardı ve kargoyu buradan onlar aldırdı. 145 Euro ödediler.
  • tr2  (06.03.16 22:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.