[]

Sistem Yöneticiliği vs...

Sistem yöneticiliği diye bir meslek varmış... Varmış çünkü tam olarak nedir anlamadım. Anladım aslinda ama pek mantıklı gelmedi. Şöyleymiş: iyi derecede windows kullanmayı biliyorsan, bilgisayar uzerinde çalışan programları iyi bir sekilde kullanabiliyorsan, format atabiliyordan, dns nedir, ip nedir, office programlarına hakimsen... bunları yapabiliyorsan yazılım bilgisine hakim olmasan da sistem yöneticiliği yapabiliyormussun. Tabi sertifika programına katildiktan sonra... Yanibu saydiklarima hakimsen sistem yöneticiliği yapabilmek icin oldukca elverisliymissin. Ve is imkanlari da guzelmis...

Anlatılanlar cok mantıklı gelmedi. Yani bilgisayardan ve elektronikten cevremdeki gerkese göre daha iyi anliyorum ama bunu bir meslek olarak yapabilecegimi pek mumkun gormuyorum.

Kpss'de bilisim alaniyla hic alakasi olmayan bir ogretmenlik hedefliyorum ve calisiyorum. Gelir ve calisma sartlari olarak ogretmenlik ile karsilastirilabilir mi? Nedir ne degildir bilen biri aydinlatirsa sevinirim.

ekleme: öğretmenlik ve bu meslek arasında şu açılardan kıyaslama yapılacak olursa:

öğretmenlikten daha iyi bir maaşım olur mu?
öğretmenlikten daha iyi bir iş garantim olur mu?
öğretmenlikten daha iyi bir çalışma ortamım olur mu?

 
yönetim bilişim sistemlerine benziyor. benim kafam ticarete de bilgisayara da çalışıyor kafası biraz. ben okuyorum bunu. bilgisayara yakın olduğu için öylesine okuyorum denilebilir. çalışıyorum, askerlik sorun olmasın diye okuyorum. 2 yıl maliye muhasebe hukuk iktisat bilmemne öğretiyorlardı heralde. yani bilgisayardan anlayan hukuksal şeyleri bilen işi ticarete döken biri falan çıkıyor bunun sonucunda. övüyorum gibi anlattığıma bakma ne olacağı belli olmaz bu mesleğin. çok iyi yerlere de gelebilir zaman kaybı da olabilir. bilgisayardan anlayan birine de öğretmenliğe kıyasla bilgisayar daha iyidir. (bence)


  • freetakilir  (05.03.16 21:32:40 ~ 06.03.16 05:59:00) 
tam anlamıyla bir sistem yöneticisi olabilmek için aşağıdaki özelliklere sahip olmanız gerekiyor

yönetici olduğu sistemi en iyi şekilde kurabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır bunlar
-bilgi güvenliği sağlanıyormu
-networkdeki yavaşlık ve korelasyon hatta darboğazları tespit edip giderebiliyormu
-yeni projeler oluşturabiliyormu yeni teknolojileri sisteme uygulayabiliyormu
-farklı markalarda swicth firewall router IDS/IPS sistemleri kurup birbiriyle
uyumlu bir şekilde çalıştırabiliyormu
-açık kaynaklı sunucular kurup sisteme entegre edip çalıştırabilirmi
-şirketteki sunucuların ve tüm cihazların uptime %99 seviyesinin altına düşürüyormu ?
-Sanallaştırma konusunda ne düzeyde (active /active active/passive failover ,Disaster Recover,exchange DAG gibi projeler geliştirebilirmi)
-CCNA MSCE CEH gibi sertifikalara sahipmi ?

ve daha niceleri

öyle iki windows kurup bir format atmayla bu işler olmaz..
kaliteli bir network ve sistem mühendisinin maaşı 8000-10000 arasındadır
  • baknedicem  (05.03.16 23:40:22 ~ 23:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.