[]

harbi kitap önerisi

sizce bir insanın çooktaaaan okumuş olması gereken kitaplar nelerdir?
okuduğum en klasik en edebi kitaplar ; 1984,hayvan çiftliği,uçurtma avcısı,simyacı. (düşünün artık durum ne kadar kötü). kitap alırken de hep bu tarz kitaplar alıyorum ama artık klasik ve edebi eserleri okumak istiyorum.

"bak bro, suç ve ceza,vadideki zambak,diriliş gibi kitaplar var, ilk bunları oku" dediğiniz kitapları yazar mısınız? yani okunması "gereken" eserlerin anlarını.

 
1-yaş kaç?
2-gereken derken?

  • synick  (05.03.16 20:05:27) 
1-23
2-klasik. kitabın hası. ahanda bunu oku dediğiniz

  • MtKrt  (05.03.16 20:09:46) 
karamazov kardeşler.

dayanamadım editliyorum, aslında her kitap sana bir şeyler katar. tek bir kitap önermek mantıksız. şu an kafamı çevirip kitaplığa bir baktım da, birisini bile okumamış olmak istemezdim. bence dünya ve modern klasiklerini okumaya gayret et.
  • ruhen hastayim ben  (05.03.16 20:10:16 ~ 20:12:42) 
akçasazın ağaları (2 cilt)
ince memed ( 4 cilt)
dağın öte yüzü (3 cilt)

yaşar kemal
  • rakicandir  (05.03.16 20:10:39) 
karamazov kardesler. bunu kesinlikle okumalisin


  • lifeframe  (05.03.16 20:11:00) 
p.k. dick Android'ler Elektrikli Koyun Düşler mi?
asimov ben robot
çanlar kimin için çalıyor hemingway

valla ilk aklıma gelenler bunlar oldu
  • kyha  (05.03.16 20:35:46) 
ha bir de gogolun paltosu hepimiz oradan çıktık diyordu dostoyevski. suç ve cezayı karamazov kardeşlere tercih ederim ama sen hepsini oku bence.


  • kyha  (05.03.16 20:40:00) 
daha önce okumuş olduğun kitapları ve yaşını dikkate alarak söylüyorum ruslarla başlama. sıkılırsın, bir daha da bir şey okumazsın.
şibumi'yi oku mesela, trevanian'dan.
fareler ve insanlar-john steinbeck
ihtiyar adam ve deniz-ernest hemingway
ana-gorki
ada-aldous huxley
tutunamayanlar-oğuz atay
yaban-yakup kadri karaosmanoğlu
birbirine benzemez ve klasik sayılabilecek bir liste. beğendiğin yazarın diğer kitaplarıyla devam edebilirsin.
  • synick  (05.03.16 21:14:41) 
karamazov kardeşler +1


  • lorne malvo  (05.03.16 21:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.