[]

Yurtdışında üniversite okumak

Seneye üniversiteye gidip muhtemelen hazırlıkta olacağım.
Üniversite okuduğum süre içinde yabancı üniversitelere başvurmak ve kabul alırsam da gitmek istiyorum.

Lise GPA 3.0 falan ancak yapıyor, emekli memur çocuğuyum yani burs almam şart :)

Şimdi sorum şu, yurtdışında iyi ülkelerde üniversite okumam için (Amerika, İsviçre, Slovenya, Kanada, Almanya öncelikli ülkeler ama bunların dışında da olabilir) gerekli kriterler neler ? Burs alabilir miyim? Okuduktan sonra bu ülkelerde kalma şansım nedir ?

Birde üniversitedeyken başvuracağım için Lise not ortalamama mı bakarlar yoksa üniversitedeki notlarıma mı ?

Biliyorum üniversiteden üniversiteye çok değişiyor ama amacım bu ülkeden kurtulmak olduğu için okulu pek önemsemiyorum açıkçası.

Bu süreçten geçmiş olanlar ya da kapağı bir şekilde yurtdışına atmış olanlar bir yol gösterirse çok sevinirim, artık haberlere baktıkça iyice kötü oluyorum çünkü.

 
burs bulman çok çok zor, yılda 25-30 bin bulabilirsen almanya ile deneyebilirsin şansını, bunun yanından doğu avrupa ülkeleri de uygun. bölümün iş imkanı kötü değilse birçok ülkede mezuniyet sonrası kalmak mümkün.


  • christopher nolan  (05.03.16 20:29:25) 
burs zor.

almanya:

almanca bildigini belgelersen öss sonucunla basvurabilirsin. ya da ilk önce almanca ögrenmen lazim hazirlik okuyup.

isvicre:

vize biraz sikintili. bir de cok pahali ülke. zor gibi duruyor.

yabanci dil, bölüm falan hakkinda hicbir sey yazmamissin. onlari bilemiyoruz.
  • ben de  (05.03.16 20:38:53) 
Amerika mümkün değil, gerisinin de mümkün olduğunu sanmıyorum.


  • i was made for you  (05.03.16 20:42:15) 
Gelin sarılalım o zaman, ölmüşüm de toprak atanım yokmuş :(


  • utkumon  (05.03.16 22:15:40) 
Bildiğim kadarıyla burada sınava girip bir bölüm kazandığın zaman (mesela mühendislik) Avusturya ve Almanya'da ona denk bir bölümde okuyabiliyorsun, sadece okulun yıllık harç ücretini ödemen lazım, o da yıllık 800 euro gibi bir şeydi. Yanılmıyorsam Viyana Teknik Üniversitesiydi. bu rakam 2011 rakamı, artmıştır herhalde biraz. burs seçeneği yok bildiğim kadarıyla. Avusturya ucuz bir yer değil ama okula çok az para ödeyeceğin için belki uygun olur senin için.

girmesi kolay ama çıkması zor yalnız, onu söyleyeyim.

ben dershaneye giderken rehber hocam bana bunu tavsiye etmişti ama ben gitmek istemedim. bunu araştırmanı tavsiye ederim.
  • hayirsiz  (06.03.16 05:31:45 ~ 05:35:25) 
abd/kanada icin:

*universiteyi minimum 3.5 GPA ile bitir sonra master icin cikman cok daha kolay olur, burs alma sansin yukselir. Lise not ortalamani kimse sallamaz. 3.5 alti GPA ile isin cok cok zora girer. burs okul parasini karsilasa hayatta kalmak icin bir yandan kesin calisman gerekir.

*kanada'da okuldan sonra kalmak usa'e nazaran daha kolay zira gocmene ihtiyaci olan bir ulke. avrupa'da kalman evlilik yapmazsan cok zor bildigim kadariyla.
  • cooperr  (06.03.16 06:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.