[]

hayvan öldürmek

aklıma takıldı lakin çözemedim.

ben sokakta yaşayan bir köpeği zehirlesem bu bir suç, değil mi? Aynı mantıkla; vahşi ortamda bir hayvanı öldürsem yine suç, değil mi? peki diğer hayvanları öldürmek neden suç değil yada neden önemsenmiyor? inek, balık, fare vs.?

Hayvan Hakları beyannamesinde açıklayıcı bir metin göremedim.

 
koruma altına olan hayvanları öldürmek suç. mevsimi haricinde balık avlamak suç. bunun harici haşere tarzı hayvanlarla, kemirgenleri öldürmek suç değil. hastalık taşıma riski olduğu için olabilir. inek dediğin de sahipsiz değildir zaten. onu vurursan sahibi de seni vurur.


  • cekilmis gayfe  (05.03.16 17:50:37) 
sokak hayvanını öldürürsen suç değil kabahat, sahipli bir hayvanı öldürürsen mala zarar vermekten dolayı suç(kedi, köpek, inek, hepsi buna giriyor), yabani hayvanlar av dönemiyse ve iznin varsa suç değil.


  • kuzey li  (05.03.16 17:54:27) 
Bence pragmatist bir bakış açısı var bu konuda. O hayvanın bir zararı veya öldürmenin sana bir yararı varsa meşru görülüyor. İkisi de yoksa barbarlık olarak görülüyor ve suç oluyor.


  • Haldamir  (05.03.16 17:55:37) 
Etik karmaşası burada başlıyor ya zaten. Balkonunda inek kessen sorun edilmeyebilir fakat aynısını bir köpeğe yaparsan büyük ihtimalle psikopat ilan edilirsin, yiyecek olsan bile. Bir açıklama olmadı bu aslında, sen de bunun farkına varmışsın ve neden diye sormuşsun zaten, bu coğrafyada insanların böyle keyfine ve alışkanlığına gelmiş diyelim. Ben iyi biriyim ve şunu yapan kötüdür şablonu böyle oluşturulmuş. Biraz doğuya gidince bu sefer köpeği rahatlıkla kesebiliyor, ineği kesemiyorsun.


  • testis agrisi  (05.03.16 18:17:05) 
insan-hayvan sözleşmesi diye bir kitap var, şiddetle okumanı öneririm, bu konuyu baya geniş bir biçimde ele alıyor


  • skulldragon  (05.03.16 18:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.