[]

İç Mimar İçin En Uygun Çizim Bilgisayarı Önerisi

Arkadaşlar merhaba,

İç Mimari projelerde kullanılmak üzere renderı hızlı alan (tabiki bu render kalitesi vs vs ile ilgili ama ben ortalama bir şeyden bahsediyorum), sistem önerebilir misiniz?

şuan;

ekran kartım NVDIA GTX480 ama memnun değilim.
ram 20 gb ddr3
işlemcim i7 870@ 2,93 ghz

sistemini kullanıyorum. ama memnun değilim.

ikinci sorum bunları temin edeceğim yer önerir misiniz? yurt içinde ekran kartları yarı yarıya oynuyor neredeyse. amazon'dan getirebilir miyim? ya da amerika'da arkadaşlar var onlar gönderebilir mi?

teşekkürler.

 
iyi bir ekran kartı iyi bir sistem ister(anakart/güç dağıtımı vs) öncelikle anakartın desteklediği modellere bakın.

tavsiye olarak quadro serisi ekran kartı olan iş istasyonu bakın. gtx temelde oyun için üretilen bir seri. www.novabilgisayar.com

yurt dışından alırsanız kargo gümrüğe takılır ve %18 vergisini ödeyip alırsınız. bunun dışında amerika'dan alınıp türkiye'ye gelecek bir tanıdık bulmak en mantıklısı.
  • ukde  (05.03.16 16:15:48 ~ 16:16:15) 
peki hep i7 düşünüyordum şimdi siz

işlemci :Intel Xeon Processor E5-1620 v3 (4C, HT, 10MB, 3.50GHz Turbo)

bunu tavsiye ediyorsunuz. bilmediğim için soruyorum. arada ne fark var?
  • dervis devrimci back  (05.03.16 16:47:49) 
Render olayı işlemciyi de etkiler ki 20 gb ile verim alamamanız bu yüzden. Bence i7 ultime serisi bi işlemci lazım size xeon falan abartı olur. Workstation içindir o işlemciler.


  • Take it away honey  (05.03.16 17:04:56) 
server ve iş istasyonlarının ihtiyaçlarına özel üretilmiş işlemciler. şuradan inceleyebilirsiniz. www.cpubenchmark.net işlemci saat hızından ziyade sizin için öncelik ekran kartı, quadro serisi i7 işlemcili modeller de vardır ben ortalama bir sistem önerdim size.


  • ukde  (05.03.16 17:09:06) 
selam. icmimarim. renderci diye tabir edilen icmimarlar vardir ya hani ofislerde. onlardanim. ofisteki bilgisayarimda iki tane xeon var, toplam 32 cekirdekle calisiyorum, yaninda bir bilgisayar daha var, farm ediyorum 64 cekirdek kasiyorum, ekran kartim quadro k5000. ofis makinemi kimseyle tartismam. tekinin foyati ise 17.000 tl civari.


bunun disinda evde i7 870i yillarca kullanıdim. iyi bir soğutucuyla idare eder seviyesinde çalışıyordu. yavas olsa bile en azindan stabildi. ram ise cok daha azdi. 8gb kadar. arada ufak tefek freelancer islerini tislaya mislaya hallediyordu.


gelgelelim bu sistem su an icin yetersiz. rt rendering su an pek isimize gelen birşey değil. urun renderi için rt super ama biz kocaman sahneli onlarca isikla calisacagiz. bizim icin viewport performansi onemli. viewport performansinda da quadrolar daha iyi. isin lomik kismi gtxler real time renderingte quadrolari ezip geciyor. ve artik autodesk gtxleri destekliyor 2014ten beri. gtxler maxe olmaz diyenler googlea autodesk recommended hardware yazsin ve son 3 surum maxe baksin. ama soyle diyeyim, viewportta quadrolar daha iyi. ben yine de quadro k2000 alacagima, gtx 980 ti alirdim. cunku gtx 980 ti seni viewportra yavaslatmaz. 980 de keza oyle.

islemci olarak ise render suresi icin cekirdek sayisi onemli. bu durumda fiyat performans icin uygun olan 5820k. 32 gb ram de gayet yeter. overclock istiyorsan tabi psu ve anakart da onemli olacak.

dostum bu arada monitor de cok onemli. asusun 23 inclik ips panellerinin kontrasti baya iyi. tabi gamut olarak ofis monitorleri kadar iyi degildir ama iyidir.

xeonlara gelince. elbet xeon alabiliyirsan al, ama fiyat farki ucurumdur onu soyleyeyim. yaklasik 3 kat daha pahali xeonlar. xeonlarda cok daha fazla cekirdek var, ghz olarak dusuk, tam bir server islemcisi. i7 5820k ise takribi 1300 tl civarinda. gayet de guzel overclock aliyor. vray benchmark yazarsaniz googlea, oclenmis bir 5820knin xeonlarin cok az altinda kaldigini gorursunuz.

5820k ile ddr4e gecmis olacaksiniz. iciniz ferahlayacak. ddr4un 32gbi ddr3lerin 32gbindan daha farkli.

daha iki gun once kendime bahsettigim bu ozelliklerde pcvtopladim. umarim yardimci olmusumdur.
  • beyteper canavari  (06.03.16 21:13:02 ~ 21:18:26) 
@beyteper canavari hocam eline sağlık harika bir cevap yazmışsın.sana zahmet bana bir sistem önerir misin? bir de parça fiyatları çok farklı yurt dışı ile burası arasında. yani %20 vergiyi de koysam buradakinden çok ucuz oluyor. ne düşünüyorsunuz bu konuda?


  • dervis devrimci back  (08.03.16 10:23:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.