[]

Acik kaynak sozluk.

Eksi sozluk'de son gelismelerden sonra sozlukte kendimi bir yazar olarak gercekten cok degersiz hissediyorum. Bir cok kisinin dillendirdigi alternatif cikmasi gerekliligine gonulden katiliyorum. Sozluk'de su basligi gordum eksisozluk.com

Bir alternatif olacaksa bunun acik kaynakli ve kar amaci gutmeyen bir yapi olmasi bana cok mantikli geldi. Diger turlu sozlugun zaman icinde gecirdigi evrime hepimiz taniklik ettik.

Bu amacla bu duyuruyu acmaya karar verdim. ilk basta beklentilerin tartisilmasi ve bir altyapinin olusturulmasi gerekiyor. daha sonra cekirdek bir ekip kurulup ise baslanmasi gerekli.

Suan tek basimayim ama boyle bir dusuncenin kisa surede gerceklestirilebilecegini dusunuyorum. Dusuncelerinizi ve boyle bir olusuma yapabileceginiz katkilari yazabilirseniz bence guzel bir baslangic olur.

 
benim nacizane fikrim, tum kullanici hesaplari ve tum girdileri senkronize eden bir klon site. boylelikle ana site cok kisa surede bypass ediliebilir. yonetim tamamen anonimlesebilir acik kaynak kodlu daha kollektif bir yapi saglanabilir. ben bunun en mantikli gecis sekli olduguna inaniyorum. lakin bu programlama bilgisine nail olmadigim icin sadece fikir olarak sunabiliyorum.


  • lifeframe  (05.03.16 15:32:29 ~ 15:53:37) 
benim kafamda yazarlarin sozluk'deki entry'lerini yedekleyip yeni siteye yukleyebilmesi gibi bir sey var. boylelikle entry sayisi kisa surede artabilir ve yazarlar daha once girdikleri entrileri tasimis olur.


  • oshamahue  (05.03.16 15:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.