[]

Bir Suç Şebekesinin Gazetesi Olur mu Basın Özgürlüğü Olarak Değerlendir mi?

bir mafyanın basın özgürlüğü altında insanlara derdini anlatması ne kadar meşrudur. sırf gazete olduğu için terrör propagandası yapmasına göz yumulması ve provakasyonlar düşünce özgürlüğü olarak mı değerlendirilmeli. pkk nın bir gazetesi olmalı mı, derdini anlatması ve tabii ki ne kadar yasal yollarla kurulmuş olursa olsun sonradan dönme cumhuriyet'çi olması ne kadar fark yaratır?




 
zaten olayları bunu teşvik etmek değil mi idi yoksa ben türkiye'de yaşamıyormuyum?


  • vapurlarfalan  (05.03.16 09:00:24 ~ 09:01:05) 
olur


  • Frederick Co  (05.03.16 09:13:20) 
Peki bir siyasetçi bir terör örgütünün gazetesine methiyeler düzmüşse, yargı önüne çıkmaktan kaçabilir mi? Mesela bir başbakan mafya gazetesinin yemeğinde bu gazeteye methiyeler düzmüşse, sonra da bu gazeteye yargı eliyle terör operasyonu yapılmışsa, bu siyasetçi "terör örgütüne yardım ve yataklık"tan neden yargılanmaz?


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (05.03.16 11:01:47) 
@eksi sozluk e bir daha geldim

sebebini sen de biliyorsun. yasal kurumlar içine yerleşmiş bir örgütten bahsediyorsun. kimse başka yerden emir aldıklarını bilmiyordu, başbakan dahil. devletin, yargının ve bir çok kurumun içine sızıldığı bilinmiyordu. bir kaç gazeteci ve emniyet müdürü bunu dillendirdi ve hepsini hapse tıktılar komplolar tezgahlarla o zaman kokusu iyice çıkmaya başladı ve tır olayını yapmaları türkiye devletine büyük bir bıçak darbeseydi herkes o zaman anladı büyük bir örgüt devleti içten ele geçirmiş.


sen taksicisin diyelim arabana birileri biniyor sür şuraya diyor ve sonradan bunların hırsız olduğu ortaya çıkıyor. sen ortak mı olursun?
  • vapurlarfalan  (05.03.16 11:31:11) 
@vapurlarfalan, yanlışsın. devlet kurumlarına sızıldığı ve senkronize hareket ettikleri gayet biliniyordu. Ergenekon vb. davalarda yargılananlar bunu hep söylüyordu. Sadece yapılanlar iktidardakilerin işine geliyordu, işbirliği içindeydiler. Suç işlendiyse beraber işlediler ama göte gelen cemaat oldu.


  • zgrydn  (05.03.16 11:42:36 ~ 11:42:59) 
şöyle;
eğer insanlara fikirlerini (ne kadar radikal fikirler olursa olsun) anlatma kanalını yolunu vermez, yasaklarsan onları eli silahlı canavarlara dönüştürürsün. bu bir.
ikincisi sırf bu canavarlık örgütlerine daha genel geçer ortalama fikirlere sahip insanların (mesela canı sıkılanların, kendine kimlik arayanların vs) dahi o canavarlara sempati duymasına sebep olursun ve onları güçlendirirsin.
örneğin pkk'yı güçlendiren bizzat tc hükümetleridir.
eğer senin fikrin zaten doğru ise ve onlar her halükarda yanlış ise, fikirlerini söylemelerinden ne çıkar? YOKSA KENDİ FİKRİNİN DOĞRULUĞUNDAN EMİN DEĞİL MİSİN?

bu ilk iki maddenin yanında,
neyin terör olduğunu evrensel hukuka göre tanımlamanız gerekiyor.
atıyorum, "ben kürdistan kurulsun istiyorum." dedim diyelim. bu terör mü oluyor? suç mu oluyor?
evrensel hukuka göre hayır. ancak meşrebinize ve aidiyetlerinize göre bir terör tanımı yapınca, işin varacağı yer "bizden olmayan herkes teröristtir"e kadar gider. bu dünya üzerinde hep böyle oldu ki şu an bunun canlı şekilde yaşandığı bir ülkede yaşıyorsunuz. kalp gözünüzü kapatır, akıl gözünüzü açmaya başlarsanız daha doğru ve rasyonel sonuçlar almaya başlarsınız.

dördüncüsü, sırf bu "terörü" gerçekleştirenler dışında, insanların haber alma hürriyetini engellersen,z, beğendiğiniz veya beğenmediğiniz ama üstte tutmak zorunda olduğunuz anayasaya aykırı bir davranışta bulunmuş olursunuz. çok klişedir ama, yarın size de lazım olur bu anayasa.
  • lucky strike  (05.03.16 11:51:39 ~ 11:55:35) 
yani sen dediklerinle hakk verdiğn grupların yerine işid koy. sonra bir de olaylara işid penceresinden bak ne kadar masum, terrorle alakası olmayan bir grup olduğunu göreceksin.

terrorün açıklamasını mı istiyorsun benden? bunu sorman bile terrore davetiye terroristi kollama, sahip çıkmaktır.

terrorün açıklaması sadece insanların ölmesi olamıyor mu senin için? terrorün açıklaması hayatı insanlara zehir etmek demektir illa birisini öldürmen de gerekmez.
  • vapurlarfalan  (05.03.16 12:27:04 ~ 13:53:15) 
@vapurlarfalan
sanırım "terörün tanımını mı istiyorsun?" diye bana sormuşsun.
türkçe yazmasını bilmediğin için bu sana son cevabım olacak.
evet senin kafanda kurduğun terör tanımına göre, TERÖRE SAHİP ÇIKIYORUM, KOLLUYORUM.
terörün tanımını bilmediğin için "e o zaman bu saydıkların yerine işid'i koy" diyorsun, e koymadığımı nerden biliyorsun? ancak senin gibi işid=pkk=fetö diyecek kadar kafayı yemedim. hepsini bir potada, tek bir tanımda eritecek kadar basit ve bilgisiz değilim.
  • lucky strike  (05.03.16 12:33:41) 
want2die +1000

silahı indiren tek şey kalemdir cahil olmayan bütün toplumlar teröristerlerine eğitim vermeye çalışırken bizim cahiller tabi ki aynı fikirde olmaz, sen cahil adama yazı yazma hakı verki yazdıklarını çürütenler olsun, yazsın ki okusun, okusun ki gelişsin, gelişsin ki modernizm kanunlarını silsin.
  • speranza  (05.03.16 12:36:27 ~ 12:38:28) 
işte sonra terrorist sempatizanı geliyor bana laf soktuğunu sanıyor. benim yaptığım tanıma göre değil doğrudan terrorist olduğunu beyan ettiğin için teşekkürler. ilgili yerlere suç duyurusu online olarak yapılmıştır.


  • vapurlarfalan  (05.03.16 12:49:45) 
@zgrydn

ne demek "suç işlediseler beraber işlediler" demek farkındamısın. akp tır olayını kendi yaptı demek. sen ne konuştuğundan haberin yok.

böcekleri akp kendi kendine yerleştirdi, sızan dinlemeleri de akp kendisi yaptı öyleyse. bir mantıklı olun azıcık. başka bir şey istemiyorum.
  • vapurlarfalan  (05.03.16 13:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.