[]

Roma - İtalya araç kiralama

Romalılar!

Mayıs'ın son haftası bir aksilik olmazsa Roma'da olacağız. 6 gecelik seyahat planımızın 3-4 gününde Smart ya da Fiat 500 tarzı ufak bir araba kiralayıp Floransa'ya ve Napoli'ye de günübirlik mini-tripler yapma niyetimiz var. Sixt iyi bir acente gibi görünüyor. Şimdi gelelim sorulara:

1- Güvenilir olmak kaydıyla daha ekonomik bir firma var mı?

2- Hayatımda hiç mikro-araba tabir edilen (Smart gibi) araç kullanmadım. Uzun yolda sıkıntı olur mu?

3- Navigasyon için Sixt neredeyse günlük €15 gibi bir ücret talep ediyor. Ulan araç zaten 30yuro. Velhasıl bu navigasyon cihazı kiralama işine alternatif bir öneriniz (farklı firma ya da Vodafone yurtdışı internet pakedi falan alıp Yandex Navi'de takılmak gibi)? Navigasyon şart beyler bayanlar, Amalfi'ye gitmeyi falan planlıyoruz, kağıt haritayla mümkün değil uğraşamam.

4- "La oğlum Roma'ya gidip de araç kiralıyorsan falancaya kesin uğraman lazım" dediğiniz bir yer var mı?

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

 
roma'da araç kiralamaya ben cesaret edemezdim ama dikkatli şöförüm derseniz siz cesaret edin. yalnız trafik cok karısık ve park yeri ciddi problem.

4-la oglum roma'ya gidip de araç kiralıyorsan, kesinlikle nemi gölü'ne ve mümkünse oraya giderken genzano, castel gandolfo'ya ugra.
  • galandar kostumu  (05.03.16 04:31:41) 
3 - Vodofone yurtdisi internet paketine falan girmeyin. Tim diye bir operator var Italya'da, bir prepaid sim kart alin oradan. Baska turlu daha ucuza getiremezsiniz interneti.

4 - Ben olsam arac kiralamaz tren ile gider gelirdim. 6 gece Roma'da kalmaz, diger sehirlere bolerdim konaklamayi, git-gel yapmazdim.
  • stavro  (05.03.16 07:33:14) 
stavro +1

ayrıca roma içinde park yeri vb. oldukça sıkıntılı. Zaten merkezdeki her yer yürüyerek gezilebilir durumda. Bununla birlikte trafik cezaları oldukça yüksek diye biliyorum
  • kolaygelsin  (05.03.16 09:10:41) 
Vdf red+ larda gunluk 10 liraya turkiye paketini aynen kullanabilirsin(ilk kullanimla para dusuyor, kullanim yoksa para dusmuyor) , arama internet sms falan. Sim kart al 1 gb paket al yine 15 eu ya falan gelir. Basa bas geliyor. Hangisi sana uygun gelirse


  • ilkdefa  (05.03.16 09:22:26) 
normal bi navigasyon aleti bulup haritaları yükleseniz yeter aslında. Arkadaşlarınıza bi sorun bence, kullanmayıp rafa kaldıran birileri elbet vardır.


  • bipolar  (05.03.16 10:26:05) 
Roma icinde araba kullanmayin, park yeri cok buyuk problem, araba parasi kadsr gunluk park parasi verirsiniz cunku romada zaten her yere yuruyeceksiniz.

Kucuk arabalar cekmiyor bence, polo vb bi sinif alabilirsiniz. Ayrica hertz, europcar, budget... Bunlara da bakin. (Avis i eliyorum, hep pahali avis)

Bir de tum gecelerde romada kalmayin, geri donmeye useneceksiniz.
Bir de amalfiye arabayla gidin, evet ama floransaya trenle gidin. Park sikintisi (ciddi derecede) orada da var sonucta.
Sonra romaya doner, arabanizi kiralar, napoliden basarsiniz amalfiye.
Bu arada italyada otobanlar baya pahali, aklinizda bulunsun.
  • kuehles blondes  (05.03.16 11:02:21) 
Gecen yaz ben Roma'da kiraladim araba. Termini den aldim, bir sefer Hertz bir sefer de Avis, gunluk olark fiyati hangisinin uygunsa onu sectim. Hatta ben de bir gun Napoli'ye, bir gun de Floransa'ya gittim. Floransa'dan geri donmedim gerci, gezinin son iki gunu oradaydim. Floransa'nin icine girdikten sonra cok dikkat et, bazi yollara arac girisi belirli saatlerde yasak. Ben hayvan gibi girdim ve 3 tane ceza yedim, araba parasindan falan daha pahali amk.
Floransa'ya giderken yol ustunde Siena ve San Gamignano (yanlıs yazmis olabilirim usendim bakmaya ). Otobanlar pahali, ozellikle de Floransa'da otoparklar pahali.

İstanbul trafiginde soforlugun varsa sikinti yasamazsin. Ben here maps indirip, offline İtalya haritasi indirmistim telefona, sonra da data olmadan sadece gps ile navigasyon olarak kullandim. Arada sapitti ama hic sikinti yasamadim. Riske atmiyim dersen TİM den kullan at data hatti alabilirsin.
  • kint  (05.03.16 11:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.