[]

Dunyanin yakinlarinda bi yerde bi kara delik oluşsa?

Her seyi, dunyayi ayi, marsi, diger gezegenleri yutsa, saniyeler icinde tipki elektrikli supurgenin yuttugu cekirdek kabuklari gibi yok olsa. Paramparca olsak. Ne super olurdu. Herkes bi seylere plan yaparken ebeninkini goruyorsun.

Keske olsa.

Neyse yatim ben.

 
www.youtube.com bu geldi aklıma..

bu dünya soğuyacak günün birinde
hatta bir buz yığını
yahut ölü bir bulut gibi de değil
boş bir ceviz gibi yuvarlanacak
zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız
  • freetakilir  (05.03.16 03:44:15 ~ 03:45:20) 
Zaten hepimiz olucez. Bu da fena degil? Birgun sen, oteki gun ben, baska birgun hoslandigin kiz, ust komsu, tv'deki spiker. 200 yil sonra bugun hayata olan kimse hayatta olmayacak hehe.


  • stavro  (05.03.16 08:28:55) 
kara delikler oluşma biçimlerine göre iki türdür. biri erken dönem karadelikler denen, evrenin erken dönemlerindkei düzensizliklerin oluşturduğu tekilliklerdir ve çok küçük olabilirler. Diğeri ise büyüklüğü belli bir limit miktarın üzerindeki yıldızların nükleer yakıtlarını bitimelerinden sonra kendi kütlesini dengeleyecek bir iç basıncı kalmamış olmasından dolayı kendileri üzerlerine çökmesi ile oluşur.

Sonucunda bir kara delik oluşmasına neden olacak olay yaşanırken zaten tüm insanlık yok oluşacaktır, kra deliğin oluşma sürecini gözlemleyecek kimse kalmayacaktır.

Teorik seviyede de bir karadelik oluşsaydı bizim uzay zamanımızı etkileyecek yakınlıkta, onun çok parlak bir güneş gibi ışıdığını görürdük.
  • rygard  (05.03.16 08:34:21) 
@stavro evet öyle olacak. hatta bundan sadece yüz yıl sonra bile @stavro; ne sen, ne ben, ne savcı ,ne komiser... Hani şairin dediği gibi "Yine yıllar geçecek ve geride benden bir iz kalmayacak. Yorgun ruhumu karanlık ve soğuk kuşatacak."

fakat dünyaya bıraktığın şeyler (örn: bir sanat eseri) senin, dünyada hayat sürdükçe senin de hala buralarda bir yerde olduğunu hissettirecek.

ama diğeri başka bir şey.
  • kupigometa  (05.03.16 08:55:50) 
Ben kurtulurum. İnterstellar gravity hepsini izledim.


  • brad pitt  (05.03.16 09:01:03) 
Kara deliğe girince öleceğiz diye bir şey de yok, belki de paralel bir evrene geçiş yapacağız kim bilir.


  • angelus  (05.03.16 09:03:51) 
Aniden belirse diy bir mevzu yok. O noktaya gelene kadar yasam masam kalmazdi zaten.

Self destruction modundaysan, kafani masaya kendin vur, bizi de götürme beraberinde.
  • aynadakiyabanci  (05.03.16 10:10:26) 
karadelik öyle aniden oluşabilecek bişey değil, rahat ol sen.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (05.03.16 11:03:42) 
ooo karadelik uzmanları gelmiş. hayal da kurdurmuyorsunuz amk. ondan sonra bizde niye star wars yok, stephen hawking yok.


  • merak ediyorum  (05.03.16 15:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.