[]

Apple hafıza sorunu (çıldırmalık!!)

Duvarlara fırlatmama ramak kalmış olan 16 gb iphone 6 cihazım bugün hafıza dolu uyarısı verdi. galerim bayağı kabarık, bir sürü fotoğraf sildim 800 mb kadar yer açtım. biraz sonra tekrar uyarı verdi telefon dolu diye! Gereksiz uygulamaları resimleri siliyorum örneğin 600 mb yer açıyorum, çok değil yarım saat sonra bi bakmışım kalmış 200 mb! Hiç bi şey indirmememe rağmen. Artık silecek şey kalmadı yer boşalttıkça kendi kendine doluyor napabilirim bunu çözmek için?

Bunun haricinde bataryayla ilgili sorunlar da var ama randevu alabilmek ne mümkün. en azından şu hafıza sorununu kendi kendime çözebilseydim. bilen varsa çook mutlu olurum.


 
Aynı problem benim de başıma geldi bu hatfa. Bir sürü app sildim üstelik. Buna rağmen, hafıza dolu uyarısı vermeye devam etti. Bi ara whatsapp'ı dahi kullanamaz oldum. Boş yer yok diye.

Şu an telefonu iTunes üzerinden restore ettim. Şimdilik bi problem yok gibi.
  • gkn  (04.03.16 23:31:38 ~ 23:31:48) 
ne yapabilirim bu konuda:/ watsapp silip geri yüklemek işe yaramaz heralde.


  • pikapika  (05.03.16 00:14:35) 
Ayni sorun kardesimi de cildirtti bugun. Beklemedeyiz ^^


  • yorke  (05.03.16 00:14:37) 
heh şimdi yine uyarı verdi saklama alanı dolu diye, sabır ya. daha yeni boşaltmıştım


  • pikapika  (05.03.16 00:19:34) 
Su saat oldu hala bununla ugrasiyorum. Kisa sureli cozumlerden birisi resimleri iclouda yukledim telefondan sildim bazi uygulamalari sildim 2gb yer acildi. Son surumd gunceledim telefonu ins uyari vermez tekrardan.


  • aslmtn  (05.03.16 04:59:30) 
çözüm şu:

whatsapp'ın yedeğini alacaksınız (icloud üzerinden). sonra whatsapp'ı silip tekrar kuracaksınız ve kurarken yedeği yükleyeceksiniz.
  • mr.goodcat  (05.03.16 07:13:51) 
whatsapp ı sildim sadece .
1.1 gb yer açıldı. geri yükledim. konuşmaları falan geri yüklemedim. duruyor öyle.
apple music fena bozdu her dinlediğini indiriyor falan bende yer kalmamasının asıl nedeni bu sanıyorum.
  • ozdek  (05.03.16 07:38:41) 
Watsappı guncelledim ve sorun cozuldu, 6gb yer var su an. Saka gibi bi durum yani olan giden resimlere oldu.


  • pikapika  (05.03.16 12:42:31) 
ayni problem bana da oldu. hatta 2 gun once duyurusunu actim. whatsapp guncellemesi ile alakali. itunes uzerinden telefonu bagladigimda belgeler ve veriler kisminda 3 gb, others kisminda 4 gb tutulan hafiza vardi.

once yedek aldim bilgisayara, sonra telefonu tamamen sifirladim. yedegi yeniden yukleyince yukarida bahsettigim toplam 7gb cop alan 2 gb'a dustu. telefonda ciddi bir hizlanma soz konusu.
  • yigitovic  (05.03.16 12:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.