[]

vegan beslenen arkadaşlar bir bakabilir mi?

benim bir kuzen vejeteryanlıktan veganlığa gidiş gösteriyor fakat türkiye'ye tatile geldiklerinde vegan bir şeyler bulmak çok zor oluyor. bildiğin canım acıdı kıza dün. vegan yemek-tatlı bulamadık standart piyasa kafelerde.

neyse yarın ona bir şeyler yapayım istedim buluşurken yanıma almalık ama bir kek tarifi var, badem sütü kullanmışlar. onu da elma sirkesiyle kesip lor yapmışlar zaten kullanmadan.

başka çarem olmadığından acaba normal süt kullansam aynı işlevi görür mü? yani tarifin tadını bozar mı? zaten söylerim ona da süt kullandığımı. yemek istemezse kardeşim öğütür anında --"

 
elma sirkesiyle kesip lor yapma kısmını anlamadım ama kuruyemişlerin sütünü yapmak kolay. bir gece suda bekletip suyla birlikte mikserden geçirip tülbentle süzdüğünüz zaman oluyor.

tatlı için hiç uğraşmayın derim. meyve, kuruyemiş, kakao, hindistan cevizi, yulaf ezmesi falan kullanarak robottan geçirip trüf çikolata şeklinde yapıp bi süre dolapta beklettikten sonra yiyebilirsiniz. meyve kullanırsanız onların suyu yeter kıvam için, normal şeker kullanacaksanız da suyla açabilirsiniz kıvamını. çok bir fark olacağını sanmıyorum sütle.
  • centrolenidae  (04.03.16 21:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.