[]

ne istediğimi bilmiyorum, karar veremiyorum

önümde kısa zamanda yapmam gereken bir seçim var ve sonucu muhtemelen hayatımın dönüm noktalarından biri olacak. ama ne istediğimi hiç ama hiç bilmiyorum, beni hangi seçenek mutlu eder, neye göre karar vermeliyim hiçbir fikrim yok. Özetlemeye çalışayım:

Mevcut durum: ailemle birlikte, arkadaşlarım ve sevgilimle aynı şehirde yaşıyorum, şimdiye kadar da hep burada yaşadım. zaman zaman çok sıkıldığım, zaman zaman beni pek tatmin etmediğini hissettiğim, biraz fazla stabil ve belirli, ama genel anlamda rahat ve huzurlu bir hayatım var. tam bir "comfort zone" yani. şu anda kalıcı bir işim yok.

Seçenekler:

1. burası için iyi bir iş teklifi almak üzereyim, maaş falan bu şehir için güzel olacak. Ama genel olarak iş hayatı çerçevesinde bakıldığında kariyer veya iş tatmini açısından çok fazla bir şey vadetmeyen ve beni muhtemelen buraya ve bu hayata uzun vadede çok fazla bağlayacak bir seçenek (ilerde iş/kurum/şehir değiştirmek istersem pek seçeneğim olmaz, zorlanırım muhtemelen)

2. İstanbul'a taşınmamı gerektirecek başka bir iş, bir ihtimal 1-2 sene yurtdışında olup sonrasında İstanbul'da devam edecek. Pozisyon çok belirli değil, ama kurum iş hayatında uzun vadede bana baya iyi fırsatlar yaratacak, ilerde daha fazla seçenek sağlayabilecek bir yer, ilk seçenek kadar bağlayıcı değil. aslında bu hayatımda bir daha karşıma çok zor çıkabilecek bir fırsat, ama ilk zamanlarda zorlayıcı olabilir, ücret şimdilik belirsiz ve istanbul için pek parlak olmayabilir başta, ama uzun vadede ilkinden daha hızlı bir artış gösterecek.

bir yandan mevcut hayatım rahat, huzurlu, ama fazla belirli bir gelecek var önümde, bu da beni boğuyor bazen. hayatımda hiç bu kadar keskin bir karar verip kendime bir yol çizmedim, şu anda ikinci seçenek hem çok korkunç, hem de kaçırırsam pişman olacağım bir fırsat gibi geliyor. bir türlü tam olarak ne istediğimi anlayamıyorum, karar veremiyorum. kendimi nasıl anlayabilirim gibi saçma bir soruyla bitiriyorum duyuruyu :D

 
tam bir sene önce bu zamanlar aynı kararı verip istanbula taşındım ankaradan. eğer kaybedeceğin birşey olduğunu düşünmüyorsan, taşın gitsin. benim ankaradaki işim 4 seneden sonra artık çıkmaza girmişti. red edemeyeceğim bi teklifle geldiler burada iyi bir firmadan ve önü açık.
eski işimde yükselemeyecektim.
biraz da sana bağlı aslında. eğer ailene arkadaşlarına çok aşırı bağlıysan ve onlar olmadan yapamam diyeceksen taşınma.

edit: okurken, biraz taşınasın varmış gibi hissettim ben. sadece emin olamıyorsun.
Ben gayet mutluyum taşındığım için, eğer merak ediyorsan. iş arkadaşlarımı da işimi de seviyorum.
  • interview with the vampire  (04.03.16 15:33:27 ~ 15:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.