[]

abur cubur alışkanlığını süt ile doldurmak mantıklı mı?

genelde sadece ana öğünleri yiyen, onun dışında cips, çerez, çikolata falan gibi zımbırtıları asla tüketmeyen biriydim. ne olduysa 1-2 aydır sürekli ofiste bir şeyler yeme halindeyim, aklıma geldikçe ağzıma bi şeyler atıyorum. kilomla derdim yok ama son zamanlarda vücudumda farkı hissediyorum, psikolojik bile olabilir ama sinir bozucu.

şimdi bugün gittim markete abur cubur dolduracağıma çilekli, çikolatalı falan süt aldım. yetişkinlerde inek sütü içmenin hiçbir yararı olmadığına inanan bir insan olarak sorum şudur ki, bu meyveli falan sütler bir jelibon bir cips kadar sıkıntılı mı her gün tüketildiğinde?


 
icinde seker var. her turlu sikinti.


  • alperz  (04.03.16 14:33:10) 
Bi pakette 25 gr şeker var, 10 gr sütten 15 i havadan geliyor. Ben önermem. Yoğurt alıp meyveli yoğurt yapabilirsin, içine muz ve tarçın atarak <3
Shaker alıp süt + nescafe karıştırarak latte yapabilirsin, tatlandırıcı olarak en kötü bal falan kullan. Şekeri bırakmak en sağlıklısı bence.

  • hasmetizm 2046  (04.03.16 14:34:49) 
İçeriğine bak, glikoz şurubu falan varsa jelibondan farkı yoktur.


  • angelus  (04.03.16 14:35:05) 
meyveli sütlerde gercekte meyve yok, cesitli tatlandiricilar ve koruyucu maddeler. icerigini bilmeden biri digerinden zararli demek güc ki icerigi bilinse bile zarari ölcmek cok zor.

Alternatif olarak abur cubur yerine gececek kuru üzüm, kuru incir, kuru kayisi gibi seyler tüketilebilir, bol bol meyve yenilebilir.
  • emrahday  (04.03.16 14:35:21) 
@hasmetizm 2046 yoğurdu tüketmek biraz zor, hele ki tarçın ve muz da hiç sevmem :') yani tabii şeker var biliyorum ama, yani günde en az iki kutu kola içen biri olarak, bi kutu kola kadar zararı var diyorsanız okeyim buna.

üstüne baktım glikoz şurubu yok ama bunları neden çocuklara içiriyoruz ya çok ayıpmış yaptığımız.
  • freya  (04.03.16 14:36:46 ~ 14:37:47) 
bence bu abur cuburu almayı bırak. elinin altında olmazsa yemezsin. bir süre sonra da bağımlılığın biter. yoksa o işin sonu yok, yedikçe yiyesin gelir.


  • cekilmis gayfe  (04.03.16 14:41:33) 
peyman/dorleo'nun natura mix diye bir karışık çerezi var. tamamen çiğ yemişler (badem, fındık, kuru üzüm vs.). tavsiye ederimi yemezi çok zevkli :)
www.peyman.com.tr

  • loveinaflipbook  (04.03.16 14:50:59) 
@cekilmis gayfe öğle yemeği ile çıkış arasında mutlaka bir şeyler yemek istiyor canım, daha çok ağzımın tadı bozuluyor da onu düzeltmeye çalışıyorum galiba, implant yaptırdım ama daha diş takıllmadı, tattaki bu sıkıntıyı da ona bağlıyorum. o diş halledilene kadar mutlaka bir şeyler yemek isteyeceğim :')


  • freya  (04.03.16 14:54:55) 
o zaman tercihini kuruyemişten kullan derim. mesela ceviz içi ve kuru incir iyi bir ikili oluyor.


  • cekilmis gayfe  (04.03.16 15:58:49) 
badem + kırmızı çekirdekli kuru üzüm de güzel oluyor. kolayı da bırak :)


  • hasmetizm 2046  (04.03.16 20:07:55) 
Çiğ fındık fıstık badem ye. Ceviz ye. Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ye.


  • yirmisantim  (04.03.16 20:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.